maritbet girişmaritbet
Büyük dönüşümün startını Göztepe'den verdi!

Büyük dönüşümün startını Göztepe'den verdi!

Mahya İnşaat, ketsel dönüşüme Kadıköy Göztepe'den adım attı. Her ay 100 bin lira kira yardımı yapan firma, önümüzdeki dönemde adından söz ettirecek

Mahya İnşaat, İstanbul'da kentsel dönüşüme Kadıköy Göztepe'den girdi. İki blokun dönüşümü için düğmeye basan ve Kadıköy Belediyesi'nden ruhsatı alan firma, hemen hafriyata başladı. Kısa süre içerisinde projeyi tamamlamayı hedefleyen şirket, bugüne kadar 500 bin liralık kira ödemesi yaptı.

Bağdat Caddesi, Kadıköy merkez, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları ve ulaşım noktalarına çok yakın bir konumda yükselen projede daire satışları başladı. Hafriyat aşamasında projeden konut sahibi olan ev sahipleri, önemli ölçüde prim yapacak.

Eski binalar depreme dayanmaz

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Mahya İnşaat Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Kadir Yavuz “Projemiz şu anda hafriyat aşamasında ve beklediğimizden daha hızlı ilerliyoruz. Daire sahipleri de gelip projeyi ziyaret ediyorlar. Burada 54 daire vardı, biz 79 daire yapacağız. Kadıköy, İstanbul'un en elit semtlerinden birisi. Ancak burada yapı stoku çok eski. Beklenen İstanbul Depremi'ne bu yapıların dayanması mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Stoku yenilemek için düğmeye bastık

Mayıs 2012'den sonra çıkan dönüşüm kanunuyla birlikte mevcut stoku yenilemek için harekete geçtiklerini dile getiren Kadir Yavuz “Müteahhitler Kadıköy bölgesini önemsiyor. Biz de geçmişteki tecrübemizle dönüşüm yapıyoruz. İki blokun yıkımı gerçekleşti. Dönüşümle birlikte hem devlete hem de kamuya önemli bir hizmet verilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Dönüşüm ada bazında olmalı

Firma olarak Göztepe'de yerinde dönüşüm yaptıklarını dile getiren Kadir Yavuz “Aslında dönüşüm ada bazında yapılmalı. Biz de bunu tercih ediyoruz ancak pilot bölge olarak Fikirtepe seçildi. Bu kapsamda orada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstiyoruz ki İstanbul'un her bölgesinde ada bazında dönüşüm yapılsın” dedi.

Türkiye'deki büyük dönüşüm projelerinde olacağız

Dönüşümle birlikte önceliklerinin insanları güvenli yapılara transfer etmek olduğunu belirten Kadir Yavuz “İnsanların daha huzurlu bir yerde yaşaması için çalışıyoruz. Bu kapsamda sadece İstanbul değil Türkiye'nin her yerinde büyük projelerde olmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Projemizden erken alan çok kazanacak

Elif ve Köşem Apartmanı'nı dönüştürdüklerini belirten ve yeni proje kapsamında satışların devam ettiğini dile getiren Kadir Yavuz “Şu an üç aşama olarak fiyat listesi hazırladık. Hafriyat aşamasındaki fiyat listemiz alıcılara sunulmuş durumda. Hafriyat bittikten sonra kaba inşaat başlayacak. Bugün burada yatırım yapıp daire alanlar, inşaat bittiğinde önemli kazançlar elde edecek. Bu projede bize ait 24 daire bulunmakta. Göztepe'nin en değerli noktalarından birisinde dönüşüm yapıyoruz" dedi.

Her ay 100 bin lira kira yardımı yapıyoruz

Kentsel dönüşümün ülke için çok kritik bir konu olduğunu ve tüm birimlerin hızlı davranması gerektiğini dile getiren Kadir Yavuz “İstanbul'da dönüşüm hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor. Bazı bölgelerde vatandaşlar birleşip müteahhitlere gidiyor. Kadıköy'de o kadar çok proje var ki belediyede işler biraz ağır kalıyor. Biz burada her ay dönüşüm kapsamında 100 bin lira kira ödüyoruz. Dönüşümde en kilit noktalardan birisi hız” şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje Gezer, Marmara Evleri 4'ü gezdi!
  • 30.01.2019 16:17

Proje Gezer, Marmara Evleri 4'ü gezdi!

Emlaktasondakika.com ve Güncel Proje Bilgileri işbirliğinde hayata geçirilen Pro ...

Emlaktasondakika.com Expo Turkey by Qatar Değerlendirme Oturumu
  • 21.04.2017 20:34

Emlaktasondakika.com Expo Turkey by Qatar Değerlendirme Oturumu

Türkiye'nin gerçek gayrimenkul sitesinin düzenlediği Expo Turkey by Qatar Değerl ...

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!
  • 08.07.2015 12:16

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bölgenin son durumuyla birlikte yapıla ...

Emlaktasondakika.com yenilenen Eyüp Sultan Türbesi'ndeydi!
  • 20.06.2015 20:13

Emlaktasondakika.com yenilenen Eyüp Sultan Türbesi'ndeydi!

Yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ...

Mustafa Öztürk, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 16.12.2014 13:42

Mustafa Öztürk, emlaktasondakika'ya konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, 2. Kentsel Dönüşüm Zirve ...