maritbet girişmaritbet
Cumhuriyet'in 100'üncü yaşı, Fikirtepe'nin altın yılı!

Cumhuriyet'in 100'üncü yaşı, Fikirtepe'nin altın yılı!

Geçtiğimiz hafta birçok proje temelinin atıldığı Fikirtepe bölgesini, FİDEM Başkanı Ercüment Oruç'la konuştuk.

İstanbul'da kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'nin önü tamamen açıldı. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla temel atma töreni gerçekleşen Fikirtepe'de son durumu öğrenmek için emlaktasondakika.com olarak FİDEM Başkanı Ercüment Oruç'la görüştük.

İşte Fikirtepe'nin son durumu…

Fikirtepe'de Bakan Özhaseki rüzgarı esti

“Fikirtepe'de 5-6 yıllık kentsel dönüşüm uygulaması devam ediyor. Burada inişli çıkışlı günlerimiz mutlaka oldu. Geçtiğimiz yıllarda bu işin kesin çözümü re-sen tevhid demiştik, nitekim bu çıktı. Bakan Mehmet Özhaseki, çok iyi çözümler üretti. Bölgede çok hareketli günler oluyor. Bazı adalarda evet bir takım sorunlar mevcut. Ancak bunların çözümleri elbette var. Ayrıca burada müteahhitlerin bir araya geldiği platform oluşturuldu. Tıkanmış noktaları çözmek için herkes büyük çaba gösteriyor”

Sorunlu adalara İller Bankası girdi

“Fikirtepe, 57 yapı adasından oluşuyor. Bunların yarısında inşaatlar başladı. 4-5 ada dışında sorunlu ada gözükmüyor. Adalarda birden fazla müteahhit var. Bakanımız bunları da çözecektir. Fikirtepe'de 4 ada da İller Bankası da dahil oldu. Adalarında çalışmayan firmalar varsa devlet oralara da İller Bankası aracılığıyla girecek”

Komisyon kurulsa 6 ayda tüm sorunlar biter

“Bazı müteahhitler hiç çalışmıyor. Adasında yüzde 80'e kadar imza aldı ancak sahaya gelmiyor. Burada devlet tarafından hiçbir sıkıntı yok. Ayrıca iş yapmak isteyen müteahhit burada kesinlikle iş yapar. Toplamda 57 adamız var. Bazı adalarda imza atmayan insanlar var, bunun nedenini araştırmak lazım. Burada en büyük sebeplerden birisi sözleşmedeki maddelerin yanlışlığından şikayetçi, bazıları da rant peşinde. Biz de FİDEM olarak bu durumu çözmeye çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın şu anda Fikirtepe'ye çok büyük desteği var. Devlet tarafından bir komisyon kurulsa, 6 ayda hiçbir problem kalmaz. Burada bir firma 4 yıldır hak sahiplerine kira dahi vermiyor. Bu durumları bakanlığa raporlar veriyoruz”

Fikirtepe işlerin bitmesi 2023'ü bulur

“Burada 1 sene içerisinde tüm anlaşmalar tamamlanıp, yıkımlar yapılmış olur. Yaşamın başlaması da 6-7 yılı bulur. Yani burada tüm projelerin tamamlanması 2023'ü bulacaktır. Bazı firmalar projelerinde sona geldi, vatandaşlara anahtarlarını teslim etmeye başladı. Fikirtepe'nin altyapı sıkıntısını da kısa süre içerisinde çözmek lazım”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhuriyet'in 100'üncü yaşı, Fikirtepe'nin altın yılı!
  • 16.02.2017 15:03

Cumhuriyet'in 100'üncü yaşı, Fikirtepe'nin altın yılı!

Geçtiğimiz hafta birçok proje temelinin atıldığı Fikirtepe bölgesini, FİDEM Başk ...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm yarım kalmayacak!
  • 10.02.2017 11:54

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm yarım kalmayacak!

Teknik Yapı'nın patronu Nazmi Durbakayım, bakanlığın devreye girmesiyle Fikirtep ...