maritbet girişmaritbet
Fatma Güldemet Sarı'dan Sur, Silopi, Cizre açıklaması!

Fatma Güldemet Sarı'dan Sur, Silopi, Cizre açıklaması!

Erzurum'da konuşan Sarı, Silopi ve Cizre'de kentsel dönüşüm yapacaklarını, Sur'da ise tarihi dokuya göre ilerleyeceklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütünün yol açtığı yıkımın giderilmesine yönelik çalışmaların, hayatın normalleşmesinin sağlanmasının hemen ardından hızla başlayacağını belirterek, bu çalışmaların Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm şeklinde, tarihi bir kent olan Sur'da ise şehrin bu yönünü öne çıkaracak bir anlayışla yapılacağını ifade etti. 

Sarı, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Erzurum Valilisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den çalışmalar hakkında bilgi alan Sarı, belediyeyi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin inşası ve ihyası için yeni bir döneme girildiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün bölgelerinde, tarihi dokunun, yöresel mimarinin ve kültür mirasının ön plana çıkarılması için yeni bir proje başlattıklarını belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Bu proje çerçevesinde bölgemizdeki özellikle tarihi dokusu ön plana çıkan il ve ilçelerde, yeni bir anlayışla inşa ve ihya çalışması yapacağız. Tarihi dokusu, kimliği ve ruhu ortaya çıkan yeni şehirlerimiz, yeni yaşam alanlarımızın, bundan sonraki nesillerimize inşallah bırakacağımız bir eser olması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Türkiye, özellikle bir süreden beri, bölgede yoğun operasyonlarla hızlı bir biçimde hayatın normalleşmeye başladığı bir sürece varıyor. Silopi'de hayat artık normalleşmeye başladı operasyonlar sona erdikten sonra yaklaşık 23 ekibimizle sahada çalışma yaptık. Bu hafta Sayın Başbakan'ımıza bunun sunumunu yapacağız. Daha sonra Cizre'ye geçeceğiz. Orada da zarar tespit çalışması yapıp, benzer bir çalışmanın altyapısını orada da yapacağız. İnşallah en kısa zamanda da Sur'a gireceğiz.Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yapacağımız çalışma, Sur'da tamamen kentsel sit alanının korunduğu bir çalışma olacak. Bildiğimiz toplu konut yapılaşması Sur'da kesinlikle yer almayacak. Sur'un mimarisine uygun binalar yapılacak ve burayı antik bir kent olan, dünyada diğer birçok ülkede örneklerini gördüğümüz bir sur şehri haline getireceğiz. Bu daha kapsamlı bir proje."

Çalışmaların altyapıları hazır

Sarı, Sur'daki operasyonların en kısa zamanda sona ermesini beklediklerini, ilçede hayat normalleşir normalleşmez de Sur'a Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gidip, projelerini yerinde paylaşacaklarını dile getirdi. Sarı, "Bütün çalışmalarımız, altyapımız hazır. Silopi, Cizre ve Sur için ekip olarak sahaya inmeye hazırız. Haftaya cumartesi günü inşallah Silopi'de biz de sahaya inmiş olacağız. Böylelikle oradaki yıkılmış veya yıkılması gereken binaların yıkım işlemleri başlanacak. Orada vatandaşlarımıza yeni konut alanları temin edeceğiz ve onların ihtiyaçlarını en kısa zamanda yerine getireceğiz" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatma Güldemet Sarı, Mavi Kart'ı anlattı!
  • 09.05.2016 17:35

Fatma Güldemet Sarı, Mavi Kart'ı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mavi Kart'ı ve uygulamanın içeri ...

Fatma Güldemet Sarı: Bunu başaran ilk ülke olacağız!
  • 07.05.2016 14:20

Fatma Güldemet Sarı: Bunu başaran ilk ülke olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 'Türkiye'deki Yat Limanlarının M ...

Fatma Güldemet Sarı, Mimar Sinan'ı andı!
  • 09.04.2016 22:46

Fatma Güldemet Sarı, Mimar Sinan'ı andı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Süleymaniye Camisi'nde gerçekleş ...

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm nasıl olacak?
  • 31.03.2016 17:59

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dönü ...

Bakan Fatma Güldemet Sarı'dan MIPIM değerlendirmesi!
  • 16.03.2016 14:28

Bakan Fatma Güldemet Sarı'dan MIPIM değerlendirmesi!

Gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarlarından olan MIPIM'i gezen Çevre ve Şeh ...

Fatma Güldemet Sarı enerji harcamalarını değerlendirdi!
  • 12.01.2016 10:15

Fatma Güldemet Sarı enerji harcamalarını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'de toplam elektrik tüket ...