maritbet girişmaritbet
Ilgın İnşaat, 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne sponsor oldu

Ilgın İnşaat, 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne sponsor oldu

Çevre dostu kentsel dönüşüme tam destek veren Ilgın İnşaat, 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne sponsor oldu.

Ilgın İnşaat, kentsel dönüşüme destek vermeyi sürdürürken 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne de sponsor oldu. Türkiye'nin master planı olan ve çevre dostu yeşil bina sertifikalı ilk kentsel dönüşüm projesi We Haliç Gaziosmanpaşa'nın temelini atan Ilgın İnşaat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, “Şirket olarak yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre dostu kentleri ortaya çıkaran dönüşüm fikrinin ve projelerinin destekçisiyiz” dedi.

Hakan Bucak, Türkiye'de konut stokunun yüzde 8'inin 2000 yılından sonra yapıldığını belirterek “Bu veri, kentsel dönüşüme fiziksel olarak ne denli ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Madalyonun diğer tarafında ise azalan enerji kaynakları ve artan nüfus nedeniyle kentlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması bulunuyor. Bu da çevre dostu kentlerin oluşturulmasında da kentsel dönüşümü gerekli kılıyor” diye konuştu.

Hakan Bucak, Gaziosmanpaşa'da yükselecek We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümdeki hedeflerinin hayat bulduğu örnek bir proje olacağını dile getirdi.

we haliç

"Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve CBS Derneği” tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi" 24 Kasım 2016 tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Türkiye'nin master planı olan ve çevre dostu yeşil bina sertifikalı ilk kentsel dönüşüm projesi We Haliç Gaziosmanpaşa projesini hayata geçiren Ilgın İnşaat, 2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme temalı zirveye platin sponsoru olarak destek verdi.

Ilgın İnşaat'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, yerel yönetim temsilcileri, inşaat ve finans sektörü, kamu ve özel sektör profesyonellerini ve akademisyenleri, kentsel dönüşümün tüm boyutlarını tartışmak için biraraya getiren zirve öncesi basın mensuplarına bilgi verdi.

Hakan Bucak şirket olarak yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre dostu kentleri ortaya çıkaran kentsel dönüşüm fikir ve projelerinin destekçisi olduklarını söyledi.

Konut Stokunun Yüzde 8'i 2000 Sonrası Binalarda Yaşıyor

Kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğuna işaret eden Hakan Bucak, 2000 sonrası yapı kalitesiyle ilgili getirilen standartların, Türkiye'nin deprem benzeri felaketler karşısında yapı stoğunun güçlendirilmesi amacını taşıdığını söyledi. Hakan Bucak “Ancak hala konut stokunun sadece yüzde 8'i, 2000 sonrası üretilen binalarda yaşıyor. Bu veri, kentsel dönüşüme fiziksel olarak ne denli ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Madalyonun diğer tarafında ise azalan enerji kaynakları ve artan nüfus nedeniyle kentlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması bulunuyor. Bu da çevre dostu kentlerin oluşturulmasında da kentsel dönüşümü gerekli kılıyor” dedi.

hakan bucak
Hakan Bucak

Bakanlığın Dönüşüm Hedeflerine İyi Bir Örnek: We Haliç Gaziosmanpaşa

Ilgın İnşaat olarak bu fikirden hareketle Gaziosmanpaşa'da Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Hakan Bucak, Ekim ayında temeli atılan We Haliç projesi ile birlikte uluslararası çevre dostu bina sertifikasına sahip adeta yeni bir yeşil mahalle ortaya çıkacağını anlattı.
Hakan Bucak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Performans Programlarındaki hedeflere  dikkat çekerek “Bakanlık kentsel dönüşüm projelerinin, farklı gelir gruplarının yaşam alanlarını kaynaştıran, şehrin tarihi ve kültürel birikimiyle uyumlu, sosyal bütünleşmeyi destekleyen bir yaklaşımla gerçekleştirilmesini ve sürdürülebilir şehirler yaklaşımına uygun olarak şehirlerde enerji, su ve kaynak verimliliği, çevre dostu malzemeler gibi uygulamalarla çevre duyarlılığı ve yaşam kalitesinin artırılmasını hedef olarak ortaya koyuyor. İddia ediyoruz ki bu zemin üzerinde hareket eden We Haliç Gaziosmanpaşa projesi Bakanlığın tüm bu hedeflerinin hayat bulduğu örnek bir proje olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

We Haliç Eyüp projesinin lansmanı yapıldı!
  • 10.10.2017 15:47

We Haliç Eyüp projesinin lansmanı yapıldı!

Ilgın İnşaat, 1 milyar 200 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip We Haliç Eyü ...

We Haliç projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 10.10.2017 15:09

We Haliç projesinin tanıtım filmi yayında!

Ilgın İnşaat'ın Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği We Haliç ...

We Haliç 1.2 milyarlık yatırımla yükseliyor
  • 12.10.2017 14:38

We Haliç 1.2 milyarlık yatırımla yükseliyor

Ilgın İnşaat’ın yeni projesi We Haliç master planlı ilk kentsel dönüşüm projesi ...

Ilgın İnşaat, We Haliç Eyüp'ü görücüye çıkardı!
  • 10.10.2017 17:21

Ilgın İnşaat, We Haliç Eyüp'ü görücüye çıkardı!

1 milyar 200 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip olan We Haliç Eyüp projesi ...

WE Haliç projesi basına tanıtıldı
  • 10.10.2017 17:08

WE Haliç projesi basına tanıtıldı

TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun en büyük müteahhit firmalarından Ilgın İnşaat tarafı ...

WE Haliç projesi 10 Ekim'de görücüye çıkıyor
  • 13.09.2017 14:10

WE Haliç projesi 10 Ekim'de görücüye çıkıyor

Ilgın İnşaat, Türkiye’nin ilk master planlı dönüşüm projesi olan WE Haliç projes ...