maritbet girişmaritbet
İzmir'de Türkiye'nin en büyük dönüşümü başlıyor!

İzmir'de Türkiye'nin en büyük dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Karabağlar'da ilan edilen 540 hektarlık afet riski altındaki alanda kentsel dönüşüm start alıyor.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Karabağlar'da ilan edilen 540 hektarlık afet riski altındaki alanın ilk etabı olan 101 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanarak yapım aşamasına geldiğini söyledi.

Projenin İzmir için çok büyük önem taşıdığına dikkati çeken Varan, "Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız İzmir'i ziyaretlerinde projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunmuş ve 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü başlatacağız' demişti. Gerçekten de bu ay içinde Türkiye'nin en büyük kentsel projesini başlatıyoruz. İnşallah Sayın Başbakanımız ve Bakanımızın katılımıyla 5 Nisan'da törenle resmen başlamış olacak. Bu İzmir için vazgeçilmezdir. İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak." dedi.

"Evler 2 yıl içinde teslim edilecek"

Başbakan Yıldırım'ın projenin her aşamasıyla ilgilendiğini aktaran Varan, şöyle konuştu:

"Projenin ilk etabı olan 101 hektarlık bölgede 3 bin konut planlanıyor. Artık vatandaşımız daha sağlıklı ve konforlu binalarda yaşayacak. Aynı alanda 370 bin metrekarelik bir kent park inşa edeceğiz. İçerisinde vatandaşların dinleneceği rekreasyon alanları başta olmak üzere büyük ağaçlandırma sahaları olacak. Bu alan bittiği zaman cazibe merkezi olacak. Projenin birinci etabı altyapısı ile ulaşımıyla iki yıl içinde hak sahiplerine verilecek. Bu proje İzmir'e ışık tutacak. Dolayısıyla diğer bölgelerde de hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak." 

Varan, kentsel dönüşümde temel felsefenin, "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" olduğunu, vatandaşın istemediği hiçbir çalışmanın yapılmadığını, bakanlığın stratejisinin de yerinde dönüşüm olduğunu vurgulayarak, projede aidiyet duygusuna bağlı olarak, yörenin izlerini taşıyacağını geçmişte o bölgede yaşayanların hayatını aynı yerde sürdüreceğini bildirdi. 

Selahattin Varan, ülke genelinde kentsel dönüşüm konusunda çok önemli çalışmaların yapıldığına işaret ederek, yüzde 65-70 çarpık yapılaşma ve afetlere dayanıksız konutun bulunduğu İzmir'de bu başlangıcın kesilmemesi gerektiğini kaydetti.

Mahalle sakinleri projeden memnun 

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evi yenilenecek mahalle sakinlerinden Ahmet Bozkurt, projeden memnun olduğunu anlattı.

Yaklaşık 30 yıldır buranın ne olacağına dair vatandaşların tereddütleri olduğunu aktaran Bozkurt, "Kentsel dönüşüm alanı olması bizi çok mutlu etti, çok güzel projeler var. Vatandaş açısından güzel bir proje. Eğer dönüşüm olmazsa işte çevredeki gecekonduları görüyorsunuz. Proje için Başbakanımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Çalışmalar başlamadan önce alanın çöplük haline geldiğine işaret eden 67 yaşındaki Turan Aktaş ise "Senelerce İzmir yerinde saydı. Kentin göbeğinde boş bir arazi vardı. Böyle bir proje olduğu için çok mutluyuz. Hükümete çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Sürmeli Taş da yıllarca arazi boş olduğu için bölgeye hizmet gelmediğini, kentsel dönüşümün başlamasıyla beraber artık alanın cazibe merkezi olacağına inandıklarını ifade etti.

Sektör temsilcileri

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasından çok mutlu olduklarını, sektöre ve ekonomiye bir hareketlenmenin geleceğine inandıklarını vurguladı. İzmir'in deprem kuşağında bulunan bir kent olduğuna dikkati çeken Nasır, bölgede 3 bin konut ve büyük bir park inşa edileceğini, kentin yeni cazibe alanının o bölge olacağını işaret etti.

Nasır, kentteki diğer dönüşüm projelerinin de bir an önce başlatılması gerektiğini kaydetti.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ise kentsel dönüşümün İzmir için elzem ve çok faydalı olduğunu belirterek, kentin gelişmesi için mutlaka dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Karabağlar’da 13 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!
  • 01.08.2018 09:41

İzmir Karabağlar’da 13 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Karabağlar Salih Omurtak Maha ...

İzmir Karabağlar'da yerinde kentsel dönüşüm yapılacak
  • 01.01.2018 13:23

İzmir Karabağlar'da yerinde kentsel dönüşüm yapılacak

Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar ilçesindeki çalışmal ...

İller Bankası iki ilçedeki dönüşümde birebir işin içine girdi
  • 13.04.2017 13:43

İller Bankası iki ilçedeki dönüşümde birebir işin içine girdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İller Bankasının Kayseri'de bir otel ...

İzmir'de Türkiye'nin en büyük dönüşümü başlıyor!
  • 02.04.2017 14:00

İzmir'de Türkiye'nin en büyük dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Karabağlar'da ilan edilen 540 hektarlık afet ri ...

Trabzon'daki riskli alanlar yıkıldı
  • 21.02.2017 16:18

Trabzon'daki riskli alanlar yıkıldı

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Çiftçi, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülm ...

İstanbul ve Kayseri’de bazı bölgeler riski alan ilan edildi
  • 13.01.2017 09:29

İstanbul ve Kayseri’de bazı bölgeler riski alan ilan edildi

Resmi Gazete’nin bugünkü Bakanlar Kurulu Kararı’na göre İstanul ve Kayseri’de ba ...