maritbet girişmaritbet
'Karabağlar İzmir'in gözde ilçesi olacak'

'Karabağlar İzmir'in gözde ilçesi olacak'

Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'in gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıl

Başbakan Binali Yıldırım ile Karabağlar ilçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katılan Özhaseki, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu Anadolu coğrafyasının dünyanın en kadim bölgesinden biri ve binbir güzelliği içerisinde barındırdığını anlattı.

Anadolu'nun aynı zamanda mazlumların da sığınma coğrafyası olduğunu ifade eden Özhaseki, Türkiye'nin ayakta dimdik durmasını hazmedemeyenlerin içeride ve dışarıda fitne ocaklarını yakmaya devam ettiğini belirtti.

Terör örgütü PKK'ya yönelik mücadeleye dikkati çeken Özhaseki, "Bir taraftan PKK ile 40 yıldır mücadele ediyoruz ama hamdolsun son dönemde canlarını okuduk, onları doğudaki kazdıkları çukurlara doldurduk, o katil terörist ordusunu bitirdik orada. Şehirleri, dağları, sınır ötesini temizledik inşallah bir daha açığa çıkamayacaklar.

Bir başka tarafta FETÖ diye bir örgüt çıktı, hepiniz tanırsınız kibar yüzle gelip bizler hizmet eriyiz dediler, bizler size hizmet etmek isteriz dediler, (vatandaşların idam isteriz sloganları üzerine) Abdülhamid Hazretleri buyuruyor ki  'Eğer bir grup vatandaş hakkını arıyorsa onlara hakkını verin, ama bir grup baş kaldırıyorsa onların başını alın.' Doğrusu bu hoca başının alınmasını gayet iyi hak ediyorlar. Nihayetinde bir gecede onlar da kurt adama dönüştüler, gerçek yüzlerini gösterdiler. Milletin üzerine kurşun sıktılar, milletin meclisini bombaladılar, onları da temizledik, devlette ne kadar adamları varsa hepsini dışarı attık." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu, bu coğrafyada hür olmanın tek şartının güçlü olmaktan geçtiğinin altını çizen Özhaseki, bu sayede hem içteki hem dıştaki düşmanların korkacağını söyledi.

Özhaseki, PKK, FETÖ, bazı Avrupa devletlerinin yanı sıra CHP'nin de 'hayır' kampanyasında yer aldığına işaret ederek, "Kişi sevdiğiyle beraberdir Allah onları iki cihanda beraber etsin." dedi. 

Geçmiş dönemde başbakan ve cumhurbaşkanı arasında yaşanan tartışmalardan örnekler veren Özhaseki, Türkiye'nin iki başlılıktan ve vesayet sisteminden kurtulması gerektiğini ifade etti. 

"Adil şekilde herkes hak sahibi olacak"

Mehmet Özhaseki, Karabağlar ilçesinde dönüşümü Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla başladıklarını ve eskiden kalmış olan problemleri ortadan kaldırdıklarını söyledi. 

1 milyon metrekarelik alanda çalıştıklarını ve buradan 10 bin konut çıkacağını yarısını kendilerinin yapacağını aktaran Özhaseki, diğer yarısının ise şahıslar tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Özhaseki, alanın 600 bin metre karesi sosyal donatı alanı olduğunu, ana caddenin 35 metre olarak ayarlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Biz burada kentsel dönüşümü başlatıyoruz, yerinde dönüşümü başlatıyoruz, doğru ve adil bir şekilde herkesin hak sahibi olacağı, evine kavuşacağı bir dönüşümü başlatıyoruz sizi buradan çıkarıp asla başka yere göndermek yok. Buradaki hak sizin. Buradaki bütün planlamalar doğru yapıldığında bugün hayırlı şekilde işe başladığımızda, inşallah belediyeler de bizim arkamızdan gelecekler. Yaptığımızı örnek alacaklar. Burası İzmir'in gözde ilçesi olacak." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor
  • 04.06.2014 16:52

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kentsel Dönüşü ve Ye ...