maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm başarımız olsun

Kentsel dönüşüm başarımız olsun

Türköz GYO Başkanı Murat Türköz, kentsel dönüşüm için belediyelerin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti


Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah Emlak

Türköz GYO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, İstanbul'un tarihi boyunca kentsel tasarımın ve şehir planlamasının önemli bir merkezi olduğunu ve bugün bu özelliğiyle Avrupa ile yarışır hale geldiğini vurguladı.

"Bakın bir Barcelona'ya, Milano'ya ya da Paris'e. Hemen hemen aynı şeyleri İstanbul'da da görebilirsiniz. Tasarım harikası binalar, akıllı evler, şehrin hemen hinterlandında lüks, müstakil bahçeli villalar. Hepsi güzel ama unuttuğumuz bir şey var. Halkı, bu kentte yaşayan çoğunluğu unutuyoruz" diyen Murat Türköz, lüks konutlar ürettiğini ama bir yandan da kentsel dönüşümün bir an önce başlamasını istediğini ifade ediyor. "Çok güzel bir söz vardır; insanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen Türköz sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Devletimizin, insanımızı en iyi koşullarda ve en iyi şartlarda yaşatması gerekiyor. Devletin yapamadığını özel sektör yapıyor, ancak özel sektöre herkesin gücü yetmiyor. Kentsel dönüşüm devletin milli politikası olmalı. Anakent ve ilçe belediyelerinin topyekun yeniden yapılandırılması gerekiyor"

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVLETİN MİLLİ POLİTİKASI OLMALI
TÜRKÖZ, "Yeni projelere başlamak, cafcaflı binalar yapmak, kentin ortasında akıllı binalarla sektörü uzaya çıkmış göstermek iş değil. Bir yandan sermayeleriyle, bilgi birikimleriyle Avrupa'daki firmalarla yarışabilen projeler üreten inşaat sektörü, diğer taraftan kentsel dönüşüme kurban edilen kentler. Bunu kabul etmiyoruz ve geldiğimiz noktada bu meselenin devlet meselesi olduğunu, ivedilikle üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm dışında, kişi başına milli geliri artan, kentleşen, zenginleşen genç nüfusun konut sorununun hala var olduğu da unutulmamalı" dedi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz