maritbet girişmaritbet
Konak’ta tarihi karar! Belediye önemli bir karar aldı!

Konak’ta tarihi karar! Belediye önemli bir karar aldı!

Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşayan İzmir'de ilk kez Konak Belediyesi tarihi bir karara imza attı

 

Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşayan İzmir'de ilk kez Konak Belediyesi tarihi bir karara imza atarak kentsel dönüşüm komisyonu oluşturdu.
"Kentsel dönüşüm modern kentler için önemli, Konak öncü olmalı " söylemini yaşama geçiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan komisyonun ilk aşamada Gürçeşme, Ballıkuyu, Gültepe,Yeşildere ve Ege Mahallesi'nde çalışmalar yapacağını söyledi.

Mustafa Cinkılıç, Mustafa Güner, Kadir Çakar, Ertuğrul Aksoydan ve Hasan Rıza Evcim gibi deneyimli, mesleğinde başarılı isimlerden oluşan komisyonun İzmir'in çehresini değiştirmek için çalışmalar başlattığına değinen Tartan, Türkiye'de bundan 60 yıl önce hızlanan toplumsal ve ekonomik dönüşüm sürecinde yaşanan içgöç olgusuyla birlikte kentlerin doğal nüfuslarının bir anda iki katı büyümeye başladığını söyledi. Tartan, buna bağlı olarak kırsal alanlardan akan işgücünü barındıracak sanayinin de aynı hızla gelişmediği için sorunların bugünkü ağır noktaya ulaştığını hatırlattı. Kentsel alanların gelen nüfusu barındıramadığını ve konut oluşumunu sağlayamadığı için de sağlıksız gecekondu dokusunun ortaya çıktığına değinen Tartan, şöyle konuştu:
 
"Gecekondu ve kaçak yapı gerçekliği yasa koruyucular tarafından siyasi bir yaklaşımla izlenince ortaya günümüzün dört bir yanı gecekondu ve kaçak yapılarla sarılı süper mega kentleri çıktı. İşte bu nedenle artık, kentsel dönüşümler kaçınılmaz oldu. Tabi biz kentsel dönüşümü başlatırken öncelikle yine insan olgusunu ön planda tutacağız. Çünkü kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için gecekondu insanının kentsel dönüşüme tüm varlığıyla katılması ve desteklemesi gerekiyor. Halkı içine katmayan hiçbir idealin başarıya ulaşamayacağını çok iyi biliyoruz.Kentsel dönüşüm komisyonu bunu başaracaktır."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz