maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı: "Allah para gönderiyor"

TOKİ Başkanı: "Allah para gönderiyor"

“Bize parayı Allah gönderiyor. 50 milyona aldığımız arsayı 300 milyona sattık. Bereketi kendiliğinden oluşuyor”

 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 81 ilde, 700 ilçede 430 bin konut yaptıklarını belirterek, “Bize parayı Allah gönderiyor. 50 milyona aldığımız arsayı 300 milyona sattık. Bereketi kendiliğinden oluşuyor” dedi.
 
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm işi için prosedürlerin yerine getirilmesi halinde, kaynağın mutlaka geleceğini belirterek, “Bize inanın, samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı” dedi.
 
Yılın bürokratı ödülü
Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrenciler arasında yapılan anket sonucu, Elazığ'da 8 Mart'ta yaşanan deprem sonrasında, duyarlı tutumu ve başarılı kurumsal yöneticiliği vasfı sebebiyle TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a yılın bürokratı ödülü verildi. Bayraktar, ödülünü Vali Muammer Erol'dan aldı.
 
81 ilde 430 bin konut
Erdoğan Bayraktar, daha sonra “TOKİ Faaliyetleri ve Deprem Dönüşümü” konulu konferansa katıldı. Bayraktar, şunları söyledi: “TOKİ bugüne kadar 81 ilde yaklaşık 700 ilçede 1700 şantiyede 430 bin konut rakamına gelmiştir. 30 milyar liralık ihalesinde yaklaşık 20 milyar lira hak ediş ödemesi yapmıştır. Bu paranın tamamını bütçeden nakit almadan, hazineden almış olduğu arsaları değerlendirmek suretiyle ve kendi yapmış olduğu konut ve iş yerlerinin satışından elde etmiş olduğu kaynakla kendi çarkını döndürmeye çalışmaktadır.
 
TOKİ'nin bu hızlı çalışmasının ve gayretin altında yatan unsurların başında gelen en önemli iki faktörden bir tanesi vatan, millet, üretim eksenli, heyecanlı bir ekip yaratmaktır. Bir diğeri de kendi kaynağını üretme şevki içerisinde olmaktır. Yani TOKİ olarak paramıza çok ciddi bir şekilde sahip çıkma gayreti içerisinde çalışarak bu noktalara geldik.”
 
Allah para gönderiyor
Bayraktar, TOKİ'nin yaptığı işlere kaynak bulma modelini de şöyle anlattı: “Bize inanın, bak samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı. Çok samimi söylüyorum. Bağışlayın beni. Biz şimdi 20 milyar lira para bulduk. Bu para Hazine'nin elinde arsalar bugüne kadar vardı. İşte geçen gün arsa sattık ve 50 milyona aldığımız arsayı 300 milyona sattık.
 
Bu şekilde bereketi kendinden oluşuyor. TOKİ olarak iddia ediyorum, dünyada en iyi para ödeyen kuruluşuyuz. Bugün müteahhitlerimiz var. Belediyelerde, Bakanlıklarda iş yapıyorlar. Bizde kâr marjı düşüktür ama çalışanın alnının teri kurumadan parasını ödemeye çalışıyoruz. Türkiye depreme dayanıksız yapılardan mutlaka kurtulmalıdır. Türkiye eğer kalkınacaksa, gelişecekse Avrupa ile bütünleşecekse, çağdaş dünya konumuna gelecekse savaş yapılı, çarpık yapılı şehirlerden, depreme dayanıksız yapılardan kurtulmak zorundadır.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz