maritbet girişmaritbet
Uzundere'de anahtar teslimi başlıyor

Uzundere'de anahtar teslimi başlıyor

Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşların Uzundere'deki yeni konutlarına taşınmalarında sona gelindi. Yarından itibaren konutların anahtar teslim süreci başlayacak


Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşların Uzundere'deki yeni konutlarına taşınmalarında sona gelindi. 12 Nisan'dan itibaren konutların anahtar teslim süreci başlayacak.
İlk etapta 3+1 ve 120 metrekare olan C bloklardan başlayacak olan dağıtım, konutların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesiyle birlikte kademeli olarak devam edecek. Toplam bin 95 hak sahibine anahtarları teslim edilecek.

Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşlar, yeni konutlarının su ve elektrik gibi bağlantılarını tamamlayıp üstlerine aldıktan sonra konutlarına yerleşmeye başlayabilecek. Bölgede TOKİ tarafından proje kapsamında yapılmakta olan okul, cami ve ticaret merkezi çalışmaları ise devam ediyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki bin 968 konut için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı. TOKİ tarafından Uzundere'de inşa edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 2 bin 688 konut, bölgenin planlı gelişmesine ve gecekondulaşmanın bu bölgede önlenmesine ciddi katkı sağlayacak. Bölgedeki bin 968 yapı kademeli olarak yıkılacak.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz