maritbet girişmaritbet
Kiptaş 4 bin sanatçıyı ev sahibi yapacak

Kiptaş 4 bin sanatçıyı ev sahibi yapacak

Kiptaş, 4 bin sanatçıyı ev sahibi yapacak. Bahçeşehir, Esenyurt gibi yeni projelerden sanatçılara aylık 600-1000 TL taksitle, yüzde 10 peşinatla ev verilecek. Kiptaş'ın ajandasında imamlar, öğeretmenler ve İGDAŞ çalışanları da var

 Kaynak: Selma Şenol / Bugün
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine harekete geçen Kiptaş, konutu olmayan, düşük gelirli sanatçıları ev sahibi yapacak. Müzik, sinema, devlet ve tiyatro sanatçılarından ev sahibi olmayanlara öncelik verilecek. Şimdiden yaklaşık 4 bin sanatçıdan talep toplandı.
 
6 BİN LİRA PEŞİNAT
 
Ödeme gücü ve talebe göre sanatçılara Kiptaş'ın Bahçeşehir'de 286 dönüm arsada başlayanak 5 bin konutluk ve Esenyurt'ta başlanacak bin 100 konutluk projelerinden ev verilecek  Aylık 600-1000 TL taksitlerle satılacak konutlarda 6 bin-10 bin lira peşinat yeterli olacak. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, son dönemde çeşitli meslek gruplarının çatı örgütlerinden gelen bu yöndeki talepleri değerlendirmeye aldıklarını ve yakın zamanda 500 polisi Hadımköy'de ev sahibi yaptıklarını söyledi.  Öğretmenler, hukukçular, imamlar, sağlık çalışanları, ABD'deki gurbetiler ve İGDAŞ çalışanlarından da talepler geldiğini anlatan Yıldırım, bu tür toplu talepleri projeye göre değerlendirip sonuçlandırmaya çalıştıklarını açıkladı. Yıldırım "Sanatçılar bu toplumun önemli değerleri. Ancak yıllarca bir sosyal güvencesi olmadan çalışıp yaşlandıklarında bir evi dahi olamayanları var. Müzisyenler, tiyatro, sinema, TV, görsel sanatlar, sanatın alt branşlarında çalışanlar, devlet sanatçıları hepsine yönelik bir çalışma olacak" dedi. Taleplerin kesinleşmesinin ardından projelere de başlanacağını belirten Yıldırım, bir iki ay içinde Esenyurt'ta temel atacaklarını vurguladı. Yıldırım sanatçılar için 62 bin liradan 250 bin liraya kadar değişen daire seçenekleri olduğunu belirterek, "Tabii içinde çok daha lüks villaları almaya gücü olanlar da var, onların da taleplerini karşılarız ama ağırlıkla evi olmayan kesim bu çalışmanın ana noktası olacak. Taleplerin kesinleşmesini bekliyoruz" dedi.
 
BAKIMEVİ DE YAPACAĞIZ
 
İsmet Yıldırım sanat emekçilerine yönelik bu çalışma kapsamında, yaşlandıklarında özel bakım hizmeti almalarını sağlayacak bakımevleri yapılmasının da gündemde olduğunu söyledi. Yıldırım "Sanatın her dalına emek vermiş olanlar bu ülke için kıymetli değerlerdir. Biz de onlar için elimizdeki imkanlar nispetinde yapmamız gerekeni yapacağız. Bir kaç ay içinde talepler toplanmış ve bu çalışmada yol almış oluruz" dedi.
 
 
 
NAKLİYECİLERİN YERİ LÜKS KONUT OLACAK
 
İsmet Yıldırım, kentsel dönüşüm projeleriyle gündeme gelen Zeytinburnu'nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisini almak için görüşmelerin sürdüğünü, el sıkışmalarının an meselesi olduğunu söyledi. Yıldırım "Şehrin merkezinde böyle tırların girdiği bir yer olmamalı, bu nedenle TOKİ nakliyecilerin Hadımköy tarafına taşınması için destek veriyor. Onların 128 dönümlük arazisine anlaşabilirsek Merkez Evleri projesine benzer konut yapacağız. Buraya AVM düşünmüyoruz çünkü 5-10 kilometre çeperinde zaten 7-tane var, İstanbul'un AVM konusunda doyduğuna inanıyoruz" dedi. Arazi için daha önce 200-250 milyon dolar arası fiyatlar gündeme gelmişti. Arazinin satışıyla birlikte burdaki firmalar en geç 1 yıl içinde yeni yerlerine geçecekler.
 
TALİMAT TOPBAŞ'TAN ARACILIK EVGİN'DEN
 
Sanatçıların ev sahibi olmasını sağlayacak süreç, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Kiptaş'a verdiği talimatla hayata geçti. Müyap üyesi, Pop Sav onursal başkanı ve aynı zamanda mimar olan Erol Evgin, konuyla ilgili olarak hem Kiptaş hem de İstanbul Belediyesi Turizm Sanat Komisyonu görevlileriyle çalışmalara başlandığını söyledi. Evgin bir TV kanalında katıldığı programda sanatçılara ev projesinin nasıl gündeme geldiğini şu sözlerle ifade etti:
"Okul arkadaşım Kadir Topbaş, sanatçı gözüyle İstanbul konulu bir yemekli toplantı düzenledi. Bu yemekte bazı sanatçı arkadaşlarımızın evsizlikten yakınması üzerine bir Sanatçılar Sitesi yapılması fikri gündeme geldi. Sayın Topbaş benden bu organizasyonda görev almamı istedi. Sanatçıları temsil eden sivil toplum örgütlerine, tüm sanatçı dostlara banka kredisi ile uygun ödeme koşullarıyla açık olan bu çalışma İBB ve Kiptaş tarafından hayata geçirilecek. Benim bu organizasyonda müteahhit olarak görev almam sözkonusu değil"
 
HADIMKÖY'DE ARSA ARIYORUZ
Genel Müdür İsmet Yıldırım, Kiptaş'ın yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi:
"           Sosyal konut projelerini devamı için yeni araziler peşindeyiz. Hadımköy'de bir arazi üzerinde çalışmaları sürdürüyoruz.Orada şu ana kadar 2100 konut teslim ettik.
"           Aynı kapsamda Çatalca'da 1500 konutluk bir projeye yakında başlayacağız.
"           Tuzla'dan Silivri'ye kadar 30 ilçede varız. Başakşehir'de yaklaşık 25 bin konut yaptık. Orası en sonunda bir ilçe oldu. Sular Vadisi diye halkın kullanabileceği, benzersiz bir sosyal alan yaptık. 40 milyon lira masraf ettik. Bu bölgede Metrokent projemizde yeni blokları da satışa çıkardık.
"           Süleymaniye projesi çerçevesinde 2500 ailenin yaşayacağı bir mahalle oluşturuyoruz. 700 bağımsız bina var. Projeye dahil olmayanların projelerini hazırlıyoruz. Önce vatandaşa binasını projeye uygun yapmasını isteyeceğiz. Yapmam derse bunu kat karşılığına dönüştürmeyi teklif edeceğiz. Onu da istemezse kanun gereği yetkimizi kullanıp istimlak edeceğiz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz