maritbet girişmaritbet
Nakliyeciler Sitesi, KİPTAŞ ile flörtte

Nakliyeciler Sitesi, KİPTAŞ ile flörtte

Kentsel dönüşüm projeleri ile gündeme gelen Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerden birisi olan Nakliye Ambarları’nın arazisine KİPTAŞ’ın talip olduğu belirtiliyor. Araziye rezidanz ve alışveriş merkezinden oluşacak karma bir proje planlayan KİPTAŞ, bu konuda İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifi (NAKO) ile masaya oturdu. Tarafların el sıkışması an meselesi

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak
 

Yaklaşık 32 yıldır İstanbul Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren Ambarlar Sitesi'nin yer aldığı 128 dönüm büyüklüğündeki arazi; için uzun bir süre müşteri arayan İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifi (NAKO) bu arazi için son olarak KİPTAŞ'ın kapısını çaldı.
Arazi için NAKO yönetimi ile masaya oturan KİPTAŞ'ın burada rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje planladığı belirtildi.
Bu konudaki görüşmeleri doğrulayan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık şehrin içinde kalan ambarların kaldırılmasından yana. Biz de kooperatif yetkilileri ile görüşüyoruz. Sanırım bu ayın sonunda burayla ilgili somut adımlar atılır.” dedi.
 

NAKO yönetimi,  bu arazinin satışı konusunda geçtiğimiz yılın son aylarında Güney Koreli Hanjin&Tiger firması ile pazarlık yürütmüştü. Arazi için 250 milyon dolar fiyat biçen NAKO yönetiminin bu talebine karşılık; 200 milyon dolar teklifle gelen Güney Koreli firmanın bu teklifi kabul görmemişti.
Söz konusu arazi 2008'in Nisan ayında Yapı Kredi Yatırım aracılığı ile 250 milyon dolarlık muammen bedelle satış çıkılmış, Fransız bir firmanın verdiği 215 milyon dolarlık teklif sonuçlanmamıştı.
Öte yandan 180 firmanın 245 ünitede faaliyet gösterdiği Ambarlar Sitesi'ninyer aldığı 128 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde 2.09 oranında emsal bulunuyor.
 

Hadımköy'e gidiyorlar
Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren şirketler, Hadımköy'ün Delikaya bölgesinde kendilerine tahsis edilen 217 dönümlük arazi üzerinde yapılacak olan yeni işlerine taşınmaya hazırlanıyor. 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 217 dönümlük bu alanı Ambarlar Sitesi'ne faaliyet gösteren firmalar adına kamulaştırdı. Yeni taşınacakları bölge için 57 ortaktan oluşan İstanbul Nakliye İşyerleri ve Sanayi Mamülleri Depolama Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi kuran Ambarlar Sitesi'ndeki firmalar, yeni ortaklık konusunda Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği(RODER) ile görüşme halindeler.  Ambarlar Sitesi'ndeki firmalar Zeytinburnu'ndaki arazinin satışı ile birlikte en geç bir yıl içerisinde Hadımköy'deki yeni yerlerine geçmeyi planlıyorlar. 
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz