maritbet girişmaritbet
FED gösterge faizi değiştirmedi

FED gösterge faizi değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (Fed), yüzde 0 ile 0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını değiştirmedi

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), yaptığı toplantıda, yüzde 0-0,25 olan gösterge faiz oranında değişikliğe gitmedi. Fed, 16 Aralık 2008 tarihinde yüzde 0 ile 0,25 aralığına çektiği gösterge faiz oranını, o tarihten bu yana değiştirmedi.
ABD Merkez Bankası'nın ekonomik canlanmayı teşvik ve yüksek işsizliği azaltmak için faiz oranlarını "uzun bir süre" düşük seviyede tutma sözünü tekrarlaması, yatırımcıları memnun etti.
İstihdam piyasasının istikrara kavuştuğunu belirten Fed, işletmelerin teçhizat ve yazılım harcamalarının önemli oranda yükseldiğine işaret etti. Fed, yüksek işsizlik, gelirin yavaş büyümesi, düşük refah ve sıkı kredi koşulları yüzünden tüketicilerin harcamalarının azalabileceğine de dikkati çekti.
Fed, tutsat (mortgage) kredi faizlerinin düşük tutulması ve konut piyasasının desteklenmesi programında değişikliğe gitmedi. Bu programa göre, Fed, tutsat kredisi veren devlete bağlı şirketler Fannie Mae ve Freddie Mac'den tutsata dayalı menkul kıymet satın almayı bu ayın sonunda tamamlıyor.
Bazı uzmanlar bu program bittiğinde tutsat kredisi faizlerinin artabileceğini belirtiyor ve bunun da konut piyasasındaki ve ekonominin tamamındaki toparlanmayı zayıflatabilmesinden endişe ediyorlar. Fed ise ekonominin zayıflaması durumunda programın süresini uzatmak için kapıyı açık bırakıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz