maritbet girişmaritbet
Konut alacaklar dikkat! Kredilerdeki faiz oranları ne durumda?

Konut alacaklar dikkat! Kredilerdeki faiz oranları ne durumda?

Konut kredilerinde faiz indirimi ağustos ayında da devam etti

Konut almak isteyen vatandaşların beklediği faiz indirimi Ağustos'ta sürdü. Kirada oturan birçok kişi bu düşüşleri değerlendirerek ‘başını sokacakları bir ev'e sahip olmak için adım attı. Bankalar da bu durumu göz önünde bulundurarak konut almak isteyenlere cazip fırsatlar sundu. Finzoom Aylık Ortalama endeksinden alınan bilgilere göre en fazla YMO indirimini Finansbank 120 ay vade ve 100,000 TL için, %1.61 puan ile sundu. 

Konut kredileri faiz oranlarında Nisan ayından buyana süren faiz indirimleri Ağustos ayında da devam etti. Faiz oranlarındaki indirimler geçen aya nazaran endekse katılan bankaların hepsinde gerçekleşmemesine rağmen endeksi aşağı çekmeyi başardı. Bu indirimlerle beraber Finzoom YMO endeksi düşüşüne devam etti.
 
Ağustos ayında Finzoom Aylık Ortalama endeksine katılan bankalar arasında, 120 ay vade ve 100,000 TL için, %1.61 puan ile en fazla YMO indirimi Finansbank'ta  gözlemlendi. Bunun yanı sıra Akbank %1.55 puan, Odeabank %0.49 puan ile indirime giden bankalar arasında yer aldı. 

Gözlemlenen faiz oranı indirimleri ve piyasaya sunulan çeşitli kampanyalarla Finzoom YMO endeksi 2014 yılının en düşük seviyesine ulaştı. 100,000 TL ve 120 ay vadede en uygun konut kredisi faiz oranlarını %11.71 Finzoom YMO oranıyla Akbank sunmaktadır. Ayrıca Vakıfbank geçen ay olduğu gibi %12.04, Garanti Bankası %12.06  ile endekse katılan bankalar arasında en uygun kredileri sunmaktadır. Konut kredileri faiz oranları ve YMO oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Konut kredisi pazarında, farklı bankaların müşterilerine farklı kampanyalarla çeşitli kredi ürünleri sunduklarını unutmamak gerekir. 

Kredi faiz oranlarındaki değişim    

Temmuz ayında %13.40 seviyelerine düşen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, 2014 Ağustos ayında gözlemlenen indirimlerle beraber %13.03 seviyesine geldi. 

Tüketici kredilerinde temmuz ayı 

Ağustos ayında da tüketici kredi faiz oranlarında ciddi bir değişim gözlemlenmedi. Devam eden kampanyalı kredilerde Finansbank, Burganbank ve HSBC de faiz oranı artışı, Vakıfbank'ta ufak çaplı bir faiz indirimi gözlemlenmedi. Bu kampanyalı kredide gözlemlenen cüzi faiz indirimi ve artışlarıyla geçen aya nazaran Finzoom ortalama YMO endeksinde %0.05'lik bir puan artışı gözlemlendi. Finzoom YMO endeksi Ağustos ayında %19.97 seviyesine çıktı. Önümüzdeki yaz döneminde ufak çaplı faiz indirimleri beklense de 2013'ün son dönemindeki yıl sonu kampanyalı faiz oranlarını tekrar yakalamak biraz zor gözüküyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi
  • 12.12.2018 18:11

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye Sermaye Piyasaları Birilği'nin ...

Paşa Karadeniz sektördeki gelişmeleri değerlendiriyor
  • 09.04.2012 10:43

Paşa Karadeniz sektördeki gelişmeleri değerlendiriyor

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, inşaat sektörünü ve konut k ...

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!
  • 03.07.2021 16:43

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!

Ünlü oyuncu Çetin Altay, uzun yıllar yaşadığı Cihangir bölgesinden Bahçeşehir'e ...

Türkiye'nin Otomobili TOGG'a bir ödül daha!
  • 19.04.2021 09:15

Türkiye'nin Otomobili TOGG'a bir ödül daha!

TOGG mobilite alanında iF Tasarım Ödülü'nü alan ilk Türk markası oldu. ...

Bakan Kasapoğlu, Bitlis 8 Ağustos Stadı'nı inceledi
  • 19.03.2021 16:15

Bakan Kasapoğlu, Bitlis 8 Ağustos Stadı'nı inceledi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis'te önemli spor yatırıml ...