maritbet girişmaritbet
1 Coastal City ile Özyurtlar İnşaat Büyükçekmece’de

1 Coastal City ile Özyurtlar İnşaat Büyükçekmece’de

Esenyurt’ta bu yıl ortasına kadar 8 bin konut teslim etmeyi planlayan Özyurtlar İnşaat, artık Büyükçekmece'de

Esenyurt'ta bu zaman kadar C segmentinde 7 bin konut teslim eden, bu yıl ortasına kadar teslim edeceği bin konutla bu rakamı 8 bine taşımayı planlayan Özyurtlar İnşaat, rotasını AB segmentine çevirdi.

üyükçekmece'de 208 konutlu 1 Coastal City projesine start veren firma, 3000-3500 lira bandında satışlara başlıyor. Özyurtlar İnşaat ayrıca 5 Mayıs'ta da 2 bin 500 konutun yer alacağı yeni bir projeyi satışa çıkaracak.

Projenin lansmanı ve satışı için bu zamana kadar izledikleri yoldan farklı yöntemleri tercih edeceklerini belirten Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yurt dışındaki fuarlara katılacaklarını dile getirdi. 
1CoastalCity'i 8-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dubai IPS Fuarı'nda lansmanından sonra eş zamanlı olarak 7-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kuveyt Emlak Fuarı'nda ve daha sonra da 22-24 Nisan tarihleri arasında Abu Dabi Cityscape'de uluslararası yatırımcılara aracısız olarak tanıtılacak ve yeni bağlantılar kurulacak.

Yurtdışında tek başına hareket edecek

Aracılı satışlarda firmaların bazen itibarı zedeleyecek ürünlerle kendi konutlarının yan yana gelmesinden rahatsız olduklarını ifade eden Özyurt, “Sözünü ettiğim fuarlara kendi ekiplerimizi yolladık. Önce portföy oluşturacak ve daha sonra da bölgede ofisler açacağız” diye konuştu.  Trendin 2010 yılına kadar yurt dışında yaşayan Türklere satış yapmak olduğunu hatırlatan Özyurt, artık Körfez ülkelerini vatandaşlarına dönük üretim ve satış yapacak şekilde organizasyonlarını güncellediklerine dikkat çekti.

Türkiye'nin yaşadığı 17 Aralık ve sonrasında inşaat malzemelerinde fiyat artışı olduğunu, hatta satın alacak beton bulunmadığını söyleyen Özyurt, esas sorunu ise “konut kredilerindeki faizlerin yüksekliği” olarak gösterdi. Konut kredisi faizlerindeki oranların 1'in altında olmasının vatandaşta psikolojik etki yaptığını söyleyen Özyurt, bu rakamın düşmesi gerektiğini belirtti. Özyurt, cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar oranların düşeceğini umduğunu ama 0.60 bandına gelmeyeceğini kaydetti.

1CoastalCity'nin yabancılara dönük olarak geliştirilmemesine rağmen onların beklentilerini dikkate alındığını belirten Özyurt, daha çok büyük metrajlı konutlara yer verildiğini söyledi. Dairelerde 2-3 banyoya yer verildiğini söyleyen Özyurt, “1CoastalCity'de ön talep toplamadık. Doğrudan satışa geçtik. Körfez'de satış yaparak onların da isteklerini karşılayan bir proje gerçekleştiriyoruz” dedi.

Esenyurtlu müteahhitler tek çatı altında

Esenyurt'ta faaliyet gösteren inşaat ve taahhütlük firmalarının dernek şemsiyesi altında toplanacağını açıklayan Özyurt, başkanlığın kendisine teklif edildiğini söyledi. Esenyurt Belediye Başkanlığı'nın bir teklif olarak gündeme gelen dernekleşme ile inşaatçıların sorunları hızlıca ele alınarak çözüm yoluna gidilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?
  • 02.11.2022 16:37

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?

Büyükçekmece’de şantiyede bulunan cesetler hangi inşaat firmasının, Büyükçekmece ...

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!
  • 26.10.2022 16:15

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!

Akyapı imzasıyla hayata geçirilen Big Country Büyükçekmece villa projesi basına ...

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!
  • 26.10.2022 16:14

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, Big Country Büyükçekmece villa pro ...

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...