maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 yeni projeye başlayacak!

Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 yeni projeye başlayacak!

Selenium markasıyla dikkat çeken Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 projeye 245 milyon dolar yatıracak.

Aşçıoğlu Grubu, yeni yıla hızlı başladı. İstanbul projeleri ile Dubai projesinde satışlarının büyük çoğunluğunu tamamlayan Aşçıoğlu, 2017 yılında ise 245 milyon dolar yatırımla 3 yeni projeyi hayata geçirecek. Selenium projeleriyle Ataköy'de 2 proje hayata geçiren Aşçıoğlu, yeni projesi Selenium Retro 9 ile bölgeye yeni bir yatırım daha yapıyor. Gelecek hafta başlaması planlanan proje, Selenium Retro projesiyle etkileşimde olacak. konut ve ofis olmak üzere 359 ünitenin yer alacağı projede metrekare satış fiyatlarının 9 bin liradan başlaması öngörülüyor. Üçüncü projeyle birlikte Aşçıoğlu bölgeye toplamda 325 milyon dolar yatırmış olacak.

Sarıyer'de Aşçıoğlu'nun arazisi üzerinde ise konut projesi gerçekleştirilecek. Merter'de ise eski Tamek arsası olarak bilinen ve pek çok firmanın peşinde olduğu araziyi alan Aşçıoğlu, Hastane-okul gibi seçenekleri de planladığı yeni bir projeyle yatırım yapacak. Beykoz'da da büyük bir projenin hazırlıkları için çalışmaların sürdüğü açıklanırken, projenin 550 dönüm olduğu ve 2018 yılında hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı.

Selenium global oldu

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, projelerinde kullandıkları ‘Selenium' markasının adım adım global bir marka olma yolunda giderek, hedefine ulaştığını anlattı. 2016 yılında Dubai'nin önde gelen gayrimenkul geliştirme markalarından Deyaar Group ile işbirliği yaparak Dubai'nin ilk Türk markalı konut projesine imza attıklarını hatırlatan Yaşar Aşçıoğlu, “50. yılımıza kolay gelmedik... İlk olarak Fulya'da Türkiye'nin gerçek anlamda ilk rezidansını inşa ettik. Fulya ile Selenium markamız özdeşleştikten sonra İstanbul'un en eski yaşam alanlarından Ataköy'de projelerimize başladık. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Dubaili Deyaar Group ile Midtown Selenium by Deyaar projesi adına işbirliğine imza atarak Selenium'u global bir marka haline getirdik” dedi. 

‘Fiyatlar katlandı'

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, Ataköy'de toplamda 1100 birime ulaştıklarını anlatarak, 2014 yılında satışa çıktıklarında 5 bin 500 lira olan metrekare satış fiyatlarının şu anda 12 bin liradan satıldığını kaydetti. Ataköy'ün ulaşım seçenekleriyle de ön plana çıktığını anlatan Aşçıoğlu, “İstanbul'un yapılacak tek büyük fuar alanı da proje önünde olacak... İlk projemiz Selenium Ataköy'ün yüzde 90'ını sattık, hayat başladı. Selenium Retro'nun yüzzde 85'i satıldı. Dubai'de ise satış yüzde 25 seviyesine geldi” dedi.  

‘Ulaşılabilir fiyat için seferberlik lazım'

2016 yılı değerlendirmesinde bulunan Yaşar Aşçıoğlu, 15 Temmuz süreci ardından ‘taşın altına elini koyan' sektörün attığı adımlarla yıl sonunda yüzde 4'lük bir satış artışı yaşandığını söyledi. Hükümetin attığı adımların ise sektörde ciddi bir ivme oluşturduğunu anlatan Aşçıoğlu, “Konut kredi faizleri, dövizdeki hareketler ve artan arsa maliyetleri konularında sürdürülebilir bir iyileştirme yapılabilirse, ciddi büyüme oranı yakalarız” dedi. Özellikle arsa maliyetlerine dikkat çeken Aşçıoğlu, “Devletin herkesin ulaşabileceği konutlar üretilmesi için arsa geliştirmesi lazım. Ulaşılabilir fiyata konut seferberliği için harekete geçilmeli” ifadelerini kullandı. 

Tahvİl İhracı planlıyor

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, şeffaflaşma politikası kapsamında tüm mali süreçlerin bağımsız bir denetim firması tarafından denetlendiğini belirterek, ayrıca bu yıl 50-100 milyon lira aralığında tahvil ihracına çıkmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 yeni projeye başlayacak!
  • 11.02.2017 10:09

Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 yeni projeye başlayacak!

Selenium markasıyla dikkat çeken Aşçıoğlu, İstanbul'da 3 projeye 245 milyon dola ...