maritbet girişmaritbet
Eston Yapı, konut alanlara 2 yıl servis garantisi veriyor!

Eston Yapı, konut alanlara 2 yıl servis garantisi veriyor!

Eston Yapı, 400 milyon dolar değerindeki Eston Şehir ve Deniz projelerinde daire fiyatına bahçeli evler satıyor. Firma iki projesinde inşaatları ve satışları devam ettirirken, konut alanlara 2 yıl boyunca servis garantisi veriyor

 

Gayrimenkul sektörünün en köklü şirketlerinden biri olan Eston Yapı, 400 milyon dolar değerindeki Eston Deniz ve Eston Şehir projelerinde inşaatları sürdürüyor.
 
Eston Yapı Genel Müdürü Ali Cenk Dönmez, toplamda 700 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projelerin Türkiye'nin en büyük ölçekli projeleri arasında bulunduğunu anlatarak, yeterli büyüklükte ve uygun fiyatlı arsanın olmaması nedeniyle artık bu ölçekte projeler yapmanın çok zor olduğunu vurguladı.
 
Dönmez, Eston Yapı'nın bahçeli ev  yapımında uzmanlaştığını anlatarak, “İnsanlar gelir seviyesi arttıkça bahçeli evlerde yaşamak istiyorlar. Bu durumda da bizi tercih ediyorlar” dedi.
 
Alçak katlı olması, deprem güvenliği, yaz ve kış bahçeleri nedeniyle bahçeli konutların özellikle aileler tarafından tercih edildiğini anlatan Dönmez, “Gelirini artıran aileler bize geliyor. Diğer taraftan ise yüksek katlı binalarda oturanlar da bahçeli evlere dönüyor” diye konuştu.
 
M2'si 3 bin 200 lira
Ali Cenk Dönmez, inşa ettikleri bahçeli evleri uygun fiyatla tüketicilerle buluşturduklarının altını çizerek, “Metrekaresi 3 bin 200 liraya bahçeli evler satıyoruz. Bunlar çok makul fiyatlar muadil projelere göre iki projemiz de fiyat avantajına sahip. Bu fiyatlardan daireler satılıyor” diye konuştu.
 
Bahçeli evlerin uygun fiyatlı olmasının yanı sıra oldukça ergonomik olduğunu ifade eden Dönmez, aidatları da düşük tutmaya çalıştıklarını vurguladı. İnşaatı tamamlanan etaplardaki site aidatlarının 1.5-2 lira arasında olduğunu dile getiren Dönmez, “İnşaat tamamlandıktan sonra 2 yıl boyuna siteyi biz yönetiyoruz. Daha sonra ise kat maliklerine yönetimi devrediyoruz” dedi.
 
KDV'den etkilenmedi
Ali Cenk Dönmez, iki projenin de yeni KDV artışından etkilenmediğinin altını çizerek, şunları söyledi:
“İki projeyi yaptığımız bölgedeki arsa değerleri 500 liranın altında. Bu nedenle 150 metrekareden daha küçük konutlarda yüzde 1 KDV ödenecek. Ayrıca iki bölge de rezerv konut alanı olarak görünüyor. İlerde arsanın metrekare değerleri artsa bile kentsel dönüşümde rezerv alan ilan edilmesi nedeniyle burada yapılacak konutlar KDV'den muaf olacak.”
 
KDV artışının sektörün geleceği açısında ise çok da iyi olmadığının altını çizen Dönmez, “Herkes geleceğe karamsar bakıyor. Artış kademeli olabilirdi ya da ilk konutunu alanlara yüzde 1 olarak uygulanabilirdi. Fakat olmadı. Piyasa da bu nedenle tıkandı” görüşünü dile getirdi.
 
Profesyonel ekip kurdu
Ali Cenk Dönmez, bahçeli evleri teslim ettikten sonra da hizmet vermeye devam ettiklerini anlatarak, bu kapsamda satış sonrası servis müdürlüğü kurduklarını söyledi.
 
Profesyonel ekiplerin görevlendirildiği bu departmanın müşterilerden gelen şikayet ve istekleri kayda girip anında çözüm sunduklarını anlatan Dönmez, “Bu kapsamda bizden konut alan müşterilerimize 2 yıl boyunca servis garantisi sunuyoruz. Olabilecek her türlü eksikliği ve şikayeti giderip müşteri memnuniyetini artırıyoruz” dedi.
 
350 ev satışa çıkacak
 
Eston Yapı'nın İstanbul Bahçelievler'de 200 bin metrekarelik inşaat alanında oluşan Şehir projesinde yüzde 30'unun inşaatı tamamlandı. 800 bağımsız bölümün tamamlandığı projede 2 bin 500 konut daha yapılacak. 2 etap konutların şubat sonunda teslim edileceği projede diğer etapların da inşaatı devam ediyor. 6 ve 7'nci etabın satışa çıkarılmasının planlandığı Eston Şehir'de 350 yeni konut satışa sunulacak.
 
245 evi teslim edecek
 
İstanbul Yakuplu'da inşa edilen Eston Deniz projesi ise 500 bin metrekarelik inşaat alanında oluşuyor. Projenin Kalyon Vadisi'nin 3 ve 4. etabı tamamlanırken, yılsonunda 245 konut daha teslim edilecek. Projede yer alan Limon Mahallesi haziran ayında satışa çıkacak. 1,2 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 5 bin konuttan oluşması planlanan proje 1.5 km sahili ve marinası ile dikkat çekiyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eston Şehir Koru'nun reklam yüzü Serdar Kılıç oldu
  • 23.11.2017 12:03

Eston Şehir Koru'nun reklam yüzü Serdar Kılıç oldu

Eston Şehir Koru projesinin reklam yüzü doğa dostu kimliğiyle tanınan ünlü belge ...

Eston Şehir Koru tanıtım filmi!
  • 23.11.2017 12:02

Eston Şehir Koru tanıtım filmi!

Polatyol tarafından inşa edilen Eston Şehir Koru projesinin tanıtım filmi Emlakt ...

Polatyol'dan 1 Mayıs'a özel film!
  • 01.05.2017 17:07

Polatyol'dan 1 Mayıs'a özel film!

Polatyol yönetimi, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” tüm çalışanlarının bayramını ...

Eston Şehir projesinin tanıtım filmi dikkat çekiyor
  • 17.09.2014 16:49

Eston Şehir projesinin tanıtım filmi dikkat çekiyor

Polat Yol Yapı imzalı Eston Şehir projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

Gayrimenkule iddialı girdi, fuarda görücüye çıktı
  • 12.09.2014 14:48

Gayrimenkule iddialı girdi, fuarda görücüye çıktı

Polat Yol Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, gayrimenkul sektörü ile il ...

O proje yeniden görücüye çıktı!
  • 10.09.2014 16:32

O proje yeniden görücüye çıktı!

Polat Yol Yapı, Eston Şehir projesini görücüye çıktı. Lansmandan özel kareler em ...