maritbet girişmaritbet
Ispartakule’deki yeni uydu kent yükselişte

Ispartakule’deki yeni uydu kent yükselişte

İstanbul’un gelişmekte olan bölgelerinden olan Ispartakule’de yeni projeler hayata geçirilmeye devam ediyor

İstanbul'un gelişmekte olan bölgelerinden olan Ispartakule'de yeni projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Genelde oturum amaçlı tercih edilen bölge, daha sonraki yıllarda prim kazanacak bölgeler arasında yerini alıyor

Alf Alliance Ekip ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Çetin Yılmaz, Ispartakule'deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

KONJONKTÜR:  Bölgede piyasalar oldukça hareketli. Çünkü bölgede sosyal tesisli, güvenlikli ve depreme dayanıklı binalar bulunuyor. Dolayısıyla bölge İstanbul içinden epey göç alıyor. Ayrıca bölgenin şehir gürültüsünden uzak sakin oluşu da bölgeyi tercih edilebilir kılıyor.Bölgede tercih edilen yerler arasında özellikle toplu ulaşım araçlarının geçtiği caddeler ve Avrupa konutlarının içindeki avm'ler yer alıyor.

YENİ YATIRIMLAR:Bölgeye yapılan birçok lüks konut olması sebebiyle yeni projelere yönelik yatırımlar artıyor. İstanbul'un gelişen bölgelerinden olan Ispartakule'de genellikle hem yatırım hem de oturuma uygun projeler yapılıyor. Ama bölgeyi genelde oturum amaçlı tercih edenler çoğunlukta bulunuyor. Projeler genellikle lüks segmentte olduğundan sosyal alanlar detaylı düşünülüyor.

KİRALARDA DURUM: Her kesime hitap eden yeni projelerin artmasıyla birlikte bölgeye olan talep de artıyor. Kiralıklarda sürekli bir hareket var ve doluluk oranı yüksek.

SATILIKLARDA DURUM:Satılıklarda genellikle oturum amaçlı ise kısa katlı blokların olduğu, önü açık siteler tercih ediliyor. Ayrıca ulaşımı kolay olan yerlere de talep artıyor.

ALICI PROFİLİ: Bölgeyi genelde beyaz yakalılar olarak tabir edilen, istikrarlı geliri olan maaşlı çalışanlar tercih ediyor. Aynı zamanda İstanbul içinden gelen ve artık güvenli, sosyal imkânları olan evlerde yaşamak isteyen kesim de bulunuyor. Ayrıca Bahçeşehir'de yaşayan ve yatırım yapmak isteyenler de bölgeyi tercih edenler arasında yerini alıyor.


PRİM FIRSATLARI:İstanbul'un gelişmekte olan yerlerinden biri olduğundan henüz prim anlamında çok fazla olanak sunduğundan bahsedemeyiz. Prim yapabilen birkaç proje bulunsa da bölgedeki konutların prim yapması için biraz daha zamana ihtiyacı var. Birçok proje mevcut ancak hepsi aynı konseptte olduğundan dolayı yatay bir arz var diyebiliriz.

TİCARİ GAYRİMENKUL:Ticari üniteler anlamında bölgeye kesinlikle çok ciddi bir talep var ama komplike bir avm veya bu ihtiyacı giderecek bir proje şu anda yok denilebilir. Yeni yapılan avm'lerde şu an için kiraların oturması ve ileride nasıl bir müşteri potansiyeli olduğunu görmek açısından ticari düşünenler beklemede kalıyor.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konutlar

Ispartakule'deki üç alternatifi inceledik. Eski bir konut mu ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha avantajlı? Veya markalı bir konuta yatırım yapmak mı daha kârlı? Çetin Yılmaz değerlendirdi.

ESKİ KONUT

Eski binadan daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yeni projelerin çok pahalı olmasından dolayı eski yapılara daha çok rağbet var. Ev sahipleri kendi zevkine göre tadilat yaparak daha cazip hale getiriyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

Genelde kredi tercih edildiği için alıcını 200 bin ile 300 bin lira arasında.

Kira getirisi ne olur?

900 ile 1000 lira arasında değişiyor.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yeni yerleşim yerlerinde aidatın fazla oluşu ve ısınmanın merkezi sistem olmayışı sebebiyle sıfır daireler dezavantajları diyebiliriz.

Alıcı ne kadara alabilir?

250 bin ile 350 bin lira arasında.

Kira getirisi ne olur?

900 ile 1.000 lira civarında.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Daha konforlu, sosyal tesisleri olan ve deprem yönetmenliğine göre yapılmış olması avantaj olarak görülebiliyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

350 bin ile 400 bin lira arasında.

Kira getirisi ne olur?

1.200 ile 1.500 lira arasında değişiyor.

ÜÇ YATIRIMDAN HANGİSİ DAHA KÂRLI?

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa bunlardan hangisini almak daha karlı olur?

Projeler çok pahalı olduğunda ve prim fırsatlarını belirlemek için henüz erken olduğundan markalı konut almak yerine, normal ya da eski binalardan konut almak daha avantajlı görünüyor.

AVRUPA KONUTLARI ISPARTAKULE 3

Toplam 40 bin 476 metrekare alan üzerine inşa edilen projede, konutların dışında 12 ticari üniteye yer veriliyor. 1+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri olan projede dairelerin büyüklükleri 72 ile 171 metrekare arasında değişiyor. Projenin sosyal donatıları arasında açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun alanları ve spor sahasının yanı sıra gölet, yürüyüş parkurları ve çok amaçlı spor salonu bulunuyor.

Adı: Avrupa Konutları Ispartakule 3

Yeri: Ispartakule

Yapımcı firma: Artaş İnşaat

Teslim tarihi: : Ekim 2012

Toplam konut sayısı: 644

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 147.000-427.000 TL

BİZİMEVLER 3

57 bin metrekarelik arsaya sahip projenin yüzde 90'ını rekreasyon alanı oluşturuyor. Bu kapsamda projede, göletler, su yolları, yapay köprüler, gezi parkurları, çocuk oyun alanları ve açık kapalı spor alanlarına yer veriliyor. Teraslı olarak tasarlanmış 1+1 ve 2+1'lerin satışının tamamlandığı projede, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, restoran, kafeterya, basketbol, futbol, voleybol sahaları, tenis kortları gibi sosyal yaşam alanları bulunuyor.

Adı: Bizim Evler 3

Yeri: Ispartakule

Yapımcı firma: İhlas Holding İnşaat Grubu

Teslim tarihi: Hemen Teslim

Toplam konut sayısı: 680

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 190.000 – 402.000 TL

BİZİMEVLER 4

60 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan projede, 342 adet 2+1, 224 adet 3+1 ve 228 adet 4+1 daire tipleri yer alıyor. Konutun yanı sıra 30 adet ofis ve 2 katlı dershane bulunan projenin 70 mağazalık Bizim Çarşı'sıyla da bölgeye hareketlilik kazandırılması planlanıyor. Projenin sosyal donatıları arasında; kapalı yüzme havuzu, sauna, Fin hamamı, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, site göleti, göl kafe ve kapalı otopark bulunuyor.

Adı: Bizim Evler 4

Yeri: Ispartakule

Yapımcı firma: İhlas Holding İnşaat Grubu

Teslim tarihi: : Haziran 2013

Toplam konut sayısı: 780

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 249.000 – 405.000 TL

UNIKONUT 1 ISPARTAKULE

İstanbul Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik hazırlanan proje, 24 bin 500 metrekare arsada yapılan proje, 3 mono bloktan oluşuyor. Toplamda 42 daire tipi bulunan projede, kapalı yüzme havuzu, spor ve fitness alanları, alışveriş ve çarşı birimleri, cep sinemaları, kafeterya ve restoranlar gibi sosyal yaşam alanlarına yer veriliyor.

Adı: Unikonut 1 Ispartakule

Yeri: Ispartakule

Yapımcı firma: Emlak Konut GYO ve Yeni Doğuş İnşaat

Teslim tarihi: Aralık 2012

Konut sayısı:361

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1

Konut fiyatları: 173.000-512.000 TL

1STANBUL

Toplam arsa alanı 90 bin metrekare olan proje, 206 bin metrekare inşaat alanı üzerinde gerçekleştiriliyor. 1+1'den 4+1'e kadar farklı konut tiplerine yer verilen projede, dairelerin büyüklükleri ise 58 ile 219 metrekare arasında değişiyor. Projede daireden kapalı otoparka direk geçiş imkânı bulunurken, her katta yer verilen kat bahçeleriyle de deniz ve göl manzarası sunuluyor. Projede, yüzme havuzu, fitness salonu ve spor alanları gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Adı:1stanbul

Yeri: Ispartakule

Yapımcı firma: Emlak Konut GYO, Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı

Teslim tarihi: 2013

Toplam konut sayısı:1.188

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 106.000- 268.000 TL

Milliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bizim Evler 8 Projesinde Yaşam Başladı!
  • 27.08.2021 15:39

Bizim Evler 8 Projesinde Yaşam Başladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin kalite ve güvencesiyle ha ...

Hangi Proje programı bu hafta Bizim Evler 7'de!
  • 12.12.2017 10:38

Hangi Proje programı bu hafta Bizim Evler 7'de!

Konut almak ve yatırım yapmak isteyenler için yol gösterici niteliğindeki Hangi ...

Ispartakule bölgesinin havadan genel görünümü
  • 19.05.2014 14:40

Ispartakule bölgesinin havadan genel görünümü

Birçok konut projesine ev sahipliği yapan Ispartakule bölgesini emlaktasondakika ...

Ispartakule konut projelerine havadan baktınız mı?
  • 12.03.2012 16:23

Ispartakule konut projelerine havadan baktınız mı?

Son yıllarda hızla gelişen Ispartakule'deki konut projelerini havadan görebilmen ...

BİZİM EVLER 3
  • 28.10.2011 11:26

BİZİM EVLER 3

İhlas Holding tarafından Ispartakule'de yapımına başlanan Bizim Evler 3 projesin ...

1STANBUL
  • 22.10.2011 12:00

1STANBUL

Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığı tarafından Ispartakule ...