maritbet girişmaritbet
İşte en çevreci 7 konut projesi!

İşte en çevreci 7 konut projesi!

Birçok inşaat şirketinin hayata geçirdiği konut projelerinde ekolojik unsurlar zamanla daha fazla ön plana çıkıyor. Bu da hem doğanın hem ekonominin hem şirketlerin hem de ev sahiplerinin kazanmasını sağlıyor. Şirketler uluslararası sertifikalarla da bu yatırımlarını taçlandırıyor

Kaynak: Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak

 
Şirketlere ek maliyetmiş gibi görünen çevre dostu uygulamalar, zamanla işletme maliyetlerinde yüzde 10, su ve enerji maliyetlerinde ise yüzde 50'lere varan tasarruflar sağlıyor. Bu uygulamalar projedeki konutların daha kolay satılmasının da önünü açıyor.
 
İnşaat sektörü artık sürdürülebilirlik, ekoloji, alternatif enerji kaynaklarının kullanımı gibi konularda, önemli işlere imza atıyor. Birçok firmasının hayata geçirdiği konut projesinde gerek rekabette öne geçmek, gerekse sosyal sorumluluk bilinciyle ekolojik unsurlar ön plana çıkıyor. Bu da hem doğanın hem ekonominin hem şirketlerin hem de ev sahiplerinin kazanmasını sağlıyor. Artık konutlarda ortak alan aydınlatmaları alternatif enerji kaynaklarından güneş enerjisi ya da rüzgâr enerjisinden sağlanıyor. Yeşil alanların sulanmasında, toplanan yağmur suları ya da arıtılmış atık su kullanımı öne çıkıyor. Kullanılan yapı malzemelerinde tasarrufu sağlayan, insan sağlığına ve doğaya dost malzemelerin kullanımı tercih ediliyor. İlk bakışta inşaat şirketlerine ek maliyetmiş gibi çevreci uygulamalar, zamanla işletme maliyetlerinde yüzde 10, su ve enerji maliyetlerinde ise yüzde 50'lere varan tasarruf sağlıyor. Bu da yeşil projelere ilgiyi artıyor.
 
Ağaoğlu - My Towerland / My World Europe
My Towerland'ın enerjisi rüzgârdan

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ataşehir'deki 2 bin 500 konutluk My Towerland projesinde yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacak. Konutlar tamamlandığında Türkiye'de enerjisi yenilenebilir yollardan sağlanan kendi alanında en büyük proje olacak. Yenilenebilir enerji sayesinde konutlar yüzde 20 daha az elektrik faturası ödeyecek. Burada oturanlar Ağaoğlu'nun Mersin'deki rüzgâr santralinde üretilen elektriği tüketecek ve piyasa fiyatından yüzde 20 ucuza kullanacak. Mersin Mut'ta rüzgar santralinden yılda 120 milyon kilovatsaat elektrik üretecek Ağaoğlu, 36 milyon kilovatsaatini burada tüketecek. Ağaoğlu'nun Avrupa Yakasın'da ayazma'da 24 Eylül'de satışa çıkacak Ağaoğlu My World Europe'da dayapılacak kojenerasyon santralinde enerji üretilerek, artan enerji dışarıya satılacak. Böylece rezidansta yaşayanlar elektrikten yüzde 20'ye kadar tasarruf edecek.
 
Dumankaya İnşaat-Dumankaya Atmosfer
“Dumankaya Atmosfer” Kurtköy'e nefes aldıracak

Dumankaya İnşaat Kurtköy'ün merkezinde Atlantis Alışveriş Merkezi'nin hemen yanında inşa edeceği Dumankaya Atmosfer'in ön satışlarına başladı. Dumankaya Cadde perojesinin lansmanını öne çeken Dumankaya İnşaat, Atmosfer projesini yakında satışa sunacak. Dumankaya Atmosfer'de daire fiyatları 88 bin TL ile 198 bin TL arasında olacak. Dumankaya Atmosfer'de 376 rezidans daire bulunuyor.
Projede ayrıca 7 adet de ticari ünite bulunacak. 10 bin 130 metre alan üzerinde yüzde 70'i yeşil alan ve sosyal donatı alanı olacak şekilde inşa edilecek. Dumankaya Atmosfer, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş Çevre Dostu Bina (LEED) sertifikasına da sahip olacak. Dumankaya Atmosfer'deki stüdyo dairelerdeki ön satış fiyatları 88 bin ile 131 bin TL arasında değişirken 1+1'lerde 136 bin TL ile 182 bin TL, 2+1'ler de ise 198 bin TL ile 231 bin TL arasında değişiyor.
 
Doğu İnşaat-One&Ortaköy
Boğaz'a karşı çatıda havuz keyfi

Doğu İnşaat tarafından Ortaköy'de inşa edilen One&Ortaköy projesinin çatısında 2 bin 600 metrekarelik yeşil alan olacak. Çatıda açık yüzme havuzu da yer alacak. Ortaköy'de Boğaziçi Köprüsü'nün ayağındaki bir vadide Mediko Sitesi'ne komşu arazide inşa edilecek proje, 60 bin metrekarelik alanda 98 daireden oluşuyor. Mimari projesi Gökhan Avcıoğlu tarafından hazırlanan projede 32 farklı daire bulunacak. İnşaatı devam eden One&Ortaköy'de daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak değişiyor. 110 metrekare ile 230 metrekare arasında farklılık gösteren büyüklüklerde daire seçenekleri bulunan proje, altı katlı tek bir blok olarak inşa edilecek. Girişinde bir lobinin yer alacağı One&Ortaköy'de lobinin altına spor merkezi ile kapalı yüzme havuzu da yapılacak. Dairelerin metrekare fiyatlarının 5 bin dolar olduğu projede, en üst kattaki dairelerin deniz manzarası bulunuyor.
 
Mesa İnşaat-Çengelköy'de Mesa
Eco Center'la hem doğa hem de ekonomi kazanıyor

Mesa İnşaat'ın Çengelköy'de inşa ettiği ve 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde 3'er katlı 46 bloktan oluşan 228 dairelik Çengelköy Evleri projesinde enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir kaynaklardan sağlamaya ve karbon salınımını minimuma indirmeye yönelik olarak “Eko Center” projesi tasarlandı. Eko Center'daki güneş panelleri, sıcak su ve elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılarken, bina çatısında yer alan havuzun ortasına yerleştirilecek rüzgar tirbünü de elektrik üretimine katkı sağlıyor. Projede yüzde 40'a varan bir enerji tasarrufu sağlanıyor.
Elektrik, bina çatısına yerleştirilen rüzgar türbini ve pergola üzerindeki güneş panellerinden üretiliyor. Güneş ve rüzgar yoluyla elde edilen elektrik enerjisi, doğrudan, düşük harcamalı LED armatürler aracılığı ile aydınlatmada kullanılıyor. Günboyu doğal ışık alamayan mekanlara, çatı üzerindeki özel ışık tüpleri sayesinde, ışık sağlanıyor. Çevre aydınlatmada gün ışığı ile çalışan (solar) armatürler kullanılıyor.
 
Aydınlı Yapı-Solarkent
Solarkent'in elektriğini solar paneller üretecek

Tasarruf ve kazanç konseptiyle tasarlanan Solarkent'te otopark çatısı solar panellerle kaplandı. Projede bu sayede güneşten elektirik elde edilecek. Solarkent'te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı oluşturulacak.
Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220W olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca kurulu gücü 550 kW olan bir santral da inşa edilecek. Santralın maliyetinin arsa ve inşaat maliyetleri hariç 2 milyon 100 bin avro civarında olduğu belirtiliyor. Üretilen elektrik ortak alanların aydınlatılmasında kullanılacak. Aidatlarda yüzde 60 azalma olacak. 866 konutan oluşan Solarkent'te daire fiyatları 115 bin Tl ile 293 bin TL arasında değişiyor.
 
Varlıbaş Holding - Varyap Meridian
Türkiye'nin ilk karma ekolojik projesi

Varyap tarafından Ataşehir'de inşa edilen bin 500 konut, beş yıldılı otel ve iş merkezinden oluşacak Varyap Meridian, ABD'deki Çevre Dostu binalar konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) kriterlerine uygun olarak tasarlanan Türkiye'deki ilk büyük ekolojik karma inşaat projesi olma özelliğine sahip. 170 bin metrekarelik alandaki projenin yüzde 90'ı yeşil alandan oluşuyor.
Tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi, atık yönetimi ve elektriğin bir kısmının rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak üretilmesiyle projede yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufunun yanı sıraatık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında azaltılması, yüzde 30 oranında su tarsarrufu sağlanması ve CO2 salınımının yüzde 35 azaltılması hedefleniyor. Stüsyo ile 4+1 arasında değişen dairelerin fiyatlarının 236 bin TL ile 1 milyon 354 bin Tl arasında değiştiği projede uygulanan “Gelin 100 100'e konuşalım” kampanyasında, 22nci etabın son yüz konutu için yüzde 100 kredi ve yüzde 0.44 faiz oranıyla daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.
 
Delmar Yapı-Elit Perla Palas
Elit Perla Palas Leed sertifikasına aday

Delmar Yapı Amerikalı ortağı JBS Development, LLC USA ile birlikte Kurtköy'de Sabiha Gökçen Havaalanı'nın karşısında 206 daireden oluşacak yeni bir residans projesine başlıyor. Neufert mimari standartlarının 5 Yıldızlı Oteller için öngördüğü niteliklerde inşa edilecek olan Elit Perla Palas İstanbul projesi, Kurtköy'ü yeşil bina konseptiyle tanıştıracak.
Proje yaklaşık 60 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek. Elit Perla Palas İstanbul projesinin yüzde 80'lik bölümü 40 ile 72 metrekare arasındaki stüdyo ve 1+1 dairelerden oluşurken, kalan yüzde 20'lik bölüm ise 140 metrekarelik 3+1 dairelerden oluşuyor. Teslim tarihi 2012 olarak açıklanan projede dairelerin tanıtım fiyatları 148 bin TL ile 490 bin TL arasında değişiyor. Proje, LEED standartlarıyla su, elektrik ve enerji harcamalarını yarı yarıya düşüren uygulamaları ile dikkat çekiyor. Proje, çevreci malzemeler ile doğal ışık kullanımı ve doğal havalandırmayı artıran özel bir bina tasarımına sahip. Projede bina içi atık su arıtma tesisi de bulunuyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz