maritbet girişmaritbet
Konut projelerinin ünlü reklam yüzleri!

Konut projelerinin ünlü reklam yüzleri!

Türkiye'de dev inşaat şirketleri konut projelerini tanıtmak için sadece ülkemizin ünlülerini değil, dünyaca ünlü yıldızlarla da çalıştı...

İnşaat firmaları milyonluk projelerinin tanıtımı için pek çok kez ünlü isimlerle çalıştı. Bazı firmalar bu ünlülerin gücünü arkasına alarak binlerce daire satarken, bazıları ise ünlüler ile birlikte yaptıkları tanıtımlara yüksek paralar harcadığı için projelerini aksattı. 

Oyuncular, şarkıcılar yada futbolcular şimdilerde yatırımlarını gayrimenkule yapıyor. Gayrimenkul zengini ünlüleri düşününce sanat camiasının inşaat sektöründen çok uzak olduğunu söyleyemeyiz. Renkli dünyanın yıldızları hangi konut projelerinin reklam yüzü oldu sizin için araştırdık.

1. Jennifer Lopez - Metropol İstanbul

Öncelikle dünyaca ünlü bir yıldızın İstanbul-Ataşehir'de inşa edilen bir konut projesinin reklam yüzü olmasından bahsedelim. 2012 yılında konser için geldiği Türkiye'de Varyap - Gap İnşaat Ortaklığı'nın Metropol İstanbul projesinden bir daire alan Jennifer Lopez, aynı zamanda projenin reklam filminde de boy gösterdi. Ünlü şarkıcının katıldığı bir lansman da düzenlenerek basın mensupları karşısında Lopez'e evinin anahtarı teslim edilmişti.

2. Nebahat Çehre - İstanbul Sarayları

Sinpaş GYO, Halkalı'da hayata geçirdiği İstanbul Sarayları konut projesinin reklam yüzü olarak Nebahat Çehre'yi tercih etmişti. 2011 yılında o dönem Muhteşem Yüzyıl dizisinde Valide Sultan rolünü üstlenen Nebahat Çehre, İstanbul Sarayları için biçilmiş kaftan olarak görüldü ve tabii ki oldukça ses getirdi.

3. Jose Mourinho - Sinpaş GYO

Şimdiye kadar pek çok başarılı konut projesine imza atan Sinpaş GYO, 2011 yılında Nebahat Çehre'li reklamlar sonrasında Jose Mourinho'lu reklam filmleri çekmişti. Ünlü teknik adamın rol aldığı filmler "Başarının ilk kuralı evde mutlu olmaktır" mottosuyla seyirci karşısına çıkmıştı. Sinpaş GYO 3 reklam filminde rol alan Jose Mourinho, reklamların birinde, "Gelecek konusunda içgüdülerime güvenirim. Türkiye'yi çok parlak bir geleceğin beklediğini hissediyorum" diyor.

4. Hülya Avşar - Marina Ankara

Sinpaş GYO reklamlarında ünlü oynatma stratejisinden çok uzaklaşmadan geçen yıl Hülya Avşar ve kızıyla birlikte bir reklam filmi yayınladı. Ankara'daki Marina Ankara'nın reklam yüzü olan Hülya Avşar, böylelikle kızı Zehra ile birlikte ilk kez kamera karşısına geçmiş oldu. Avşar, aynı zamanda 2,518 konutluk Marina Ankara'nın basın lansmanında da boy göstermişti.

5. Çetin Tekindor - Park Avenue

2014 yılında satışa sunulan Park Avenue projesinin reklam filminde usta oyuncu Çetin Tekindor rol aldı. "Zor beğeniyorsanız, çok beğeneceksiniz" sloganıyla satışa açılan Park Avenue, Ankara'da YDA Grup tarafından inşa edildi. Çetin Tekindor, reklam filminde gerçek hayattaki kendisini oynamıştı. 

6. Özge Ulusoy - Akfen İncek Loft

Son dönemin gözde isimlerinden manken Özge Ulusoy, Ankara projesi olan Akfen İncek Loft için kamera karşısına geçmişti. 2014 yılında çekilen 4 reklam filminin ardından 1,135 konutluk İncek Loft projesinin 615'i 40 günde satılmıştı. Özge Ulusoy etkisi şeklinde açıklanan bu satışla birlikte Akfen İncek Loft oldukça popüler hale gelmişti. 

7. Mahzar Alanson - Trendist Ataşehir

İstanbul-Ataşehir'de inşa edilen Trendist Ataşehir projesinin 2013 yılında çekilen reklam filminde Mazhar Alanson oynadı. Filmde bir de gitar çalan ünlü sanatçı sempatik tavrıyla ses getirmişti. 820 konutluk Trendist Ataşehir'in reklam filminin konusu "Tüm zamanların projesi" üzerine kurulu. 

8. Tarkan - Filli Boya

Filli Boya'nın Tarkan'lı reklam filmi bir akşam tüm televizyon kanallarında aynı anda yayına girmişti. Megastar Tarkan, 2015 Şubat'ta yayınlanan reklam filmlerinin birinde 'Hayattan rengi alın, geri neyi kalır ki' sloganını pop seslendirirken, aynı sloganı bir de alaturka yorumladı. Bu Filli Boya reklamları oldukça ilgi görmüştü.

9. Emina-Mustafa Sandal - Köy

Siyahkalem Mühendislik'in Zekeriyaköy'de hayata geçirdiği Köy projesi için Emina-Mustafa Sandal çifti kamera karşısına geçti. 2014 yılında yayınlanan reklam filminde "Şehrin doğası" teması vurgulandı. Ünlü çift'in rol aldığı 3 reklam filminde komşuluk ve doğa gibi konular ele alındı. Köy projesi 1,167 daireden oluşuyor.

10. Mustafa Denizli - Avrupark

Ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli, Bahçekent'te inşa edilen Avrupark konut projesinin 2015'te çekilen reklam filminde rol aldı. Reklamda kendisini oynayan ve futbolcu keşfeden Denizli, Avrupark'ın lansmanına da katılarak basın mensuplarına sürpriz yapmıştı. 1,394 konutluk bir proje olan Avrupark'ın reklam filmi yağmurlu havadan top oynayan çocuklar ile başlıyor.  

11. Sibel Can - Kaşmir Göl Evleri

Ankara projesi Kaşmir Göl Evleri'nin reklam yüzü Sibel Can olmuştu. 2013 yılında yayınlanan reklam filmide ünlü şarkıcı, göl manzaralı Kaşmir Göl Evleri'nin tanıtımını yaptı. 

12. Erman Toroğlu/Yılmaz Vural - İstanbul Prestij Park

İstanbul-Esenyurt'ta konumlandırılan ve şimdilerde yaşamın sürdüğü İstanbul Prestij Park'ın reklam filmi 2013 Mart'ta seyirciye sunuldu. Futbol dünyasının önemli isimleri Erman Toroğlu ile Yılmaz Vural'ın rol aldığı reklamlar yoğun ilgi gördü. 2,392 konutluk İstanbul Prestij Park projesinin reklam filminde iki ünlü isim "Pozisyon çok net, kaçarsa yazık olur" diyor.

13. Ayşe Arman - Brandium Ataşehir / Smyrna Park

Ünlü gazeteci Ayşe Arman bir değil, iki konut projesinin tanıtımında boy gösterdi. İstanbul'daki Brandium Ataşehir projesinin reklamında rol alan Arman, İzmir'de bulunan Smyrna Park'ın tanıtımı da üstlenmişti. Köşe yazarı Ayşe Arman'ın Brandium Ataşehir reklam filmi 2013 yılında yayınlanırken, Smyrna Park tanıtımını 2012 yılında yapmıştı. Arman, Brandium Ataşehir'den bir ev aldı.

14. Cem Ceminay - Batışehir

İstanbul - Bağcılar'da EgeYapı Group tarafından hayata geçirilen 3 bin 189 konutluk Batışehir projesinin reklam filminde Cem Ceminay oynadı. Ünlü radyocunun "Ben Cem Batışehir'den ev alicem" sözüyle hafızalara kazınan reklam filmi, 2013 yılında yayınlandı. 

15. Sıla Saygı - Dap Burgu Kule

Dap Yapı'nın Maltepe'de inşa ettiği Dap Burgu Kule'nin reklam filminde milli buz patenci Sıla Saygı rol aldı. Sıla Saygı'nın burgusu (lutz), burgu kulelerle birleştirildi ve ortaya farklı bir reklam filmi çıktı. 2011 yılında reklamı yayınlanan Dap Burgu Kule'de yaşam başlamış durumda.

16. Orhan Gencebay - Samsun Towers

Esenyurt'ta Ersa İnşaat'ın hayata geçireceği Samsun Towers projesinin reklam yüzü usta sanatçı Orhan Gencebay oldu. Kendisi de Samsunlu olan Orhan Gencebay'lu Samsun Towers reklamı 2012 yılında televizyonlarda yayınlanmıştı. Reklamda Gencebay'ın Akşam Güneşi şarkısı da çalıyor.

17. Necati Şaşmaz/Nur Fettahoğlu - Ukra City

Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar rolüyle şöhreti yakalayan Necati Şaşmaz, Ukra İnşaat'ın Esenyurt projesi Ukra City'nin reklamında rol aldı. 2010 yılında yayınlanan reklamda Necati Şaşmaz'a Nur Fettaoğlu da eşlik ediyordu. Ünlü oyuncuların Ukra City'ye uğurlu geldiğini söyleyemeyiz çünkü proje daha sonra yarım kaldı.

18. Gürkan Uygur - Ukra Hayat

Ukra İnşaat, Ukra City projesinde Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ı oynatmıştı. Firma hemen ardından açıkladığı yeni projesi Ukra Hayat için aynı dizide Memati karakterini canlandıran Gürkan Uygur ve eşi ile bir reklam filmi yaptı. Ancak bu reklam filminden sonra firma tamamen bir çıkmaza girdi ve Ukra Hayat projesi başlamadan biterken, Ukra İnşaat da iflas etti.

19. Petek Dinçöz - Makrom İnşaat

İnşaat firmasının reklamında rol alıp, uğur getirmeyen bir diğer ünlü isim ise Petek Dinçöz. 2012 yılında Makrom İnşaat projelerinin reklam yüzü olan Petek Dinçöz'ün başı daha sonra bayağı ağırdı. Çünkü Makrom İnşaat evleri teslim edemedi ve daire satın alanlar firma ile birlikte Petek Dinçöz'e de dava açtı. Son olarak Makrom İnşaat sahibi Lütfi Bakırcı ortadan kaybolurken, projeler yarım kaldı.

20. Saba Tümer - Dumankaya İnşaat 

Son dönemde adı sürekli Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile anılan Dumankaya İnşaat'ın bir zamanlar yeni kampanya reklam filminde Saba Tümer boy göstermişti. Meşhur kahkasıyla bilinen ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya'nın basın toplantısına da katılmış ve televizyon programı gibi düzenlenen toplantıyı sunmuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı
  • 31.03.2022 17:17

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı

Türkiye’nin öncü ve inovatif yatak üreticilerinden Bambi Yatak, 600. mağazasını ...

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!
  • 08.03.2022 10:05

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!

Alışveriş ve eğlencenin gözde noktası Metropol İstanbul, her yıl olduğu gibi bu ...

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor
  • 23.02.2022 16:12

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor

Dünyaca ünlü kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak klasik AVM algısın ...

Tutku Yatak yeni kampanyasını Nebahat Çehre ile duyurdu
  • 20.01.2022 09:27

Tutku Yatak yeni kampanyasını Nebahat Çehre ile duyurdu

Türk sinemasının usta oyuncusu Nebahat Çehre’nin Tutku Yatak için kamera karşısı ...

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...