maritbet girişmaritbet
Konutta tarihi fırsat! Ağaoğlu: Ben de varım!

Konutta tarihi fırsat! Ağaoğlu: Ben de varım!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların Türkiye’nin geleceğine güvendiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcılarla 2 gün boyunca telefon görüşmesi yaptıklarını söyleyen Ağaoğlu, “Hepsinin Türkiye'ye güveni tam. Bana ‘Türkiye rüştünü ispatladı, demokrasisine sahip çıktı' dediler. Bu saatten sonra yabancı yatırımlar daha da artacak. Özellikle Körfez'den talep gelmeye başladı. Bu süreçte bize destek olmak için alım yapıyorlar. Biz darbe girişiminden 2 gün sonra Maslak 1453 projemizde 25 milyon liralık satış yaptık. Iraklı bir işadamı 17 milyon liraya tam kat satın aldı” dedi.

14 TEMMUZ'DAN DAHA TEMİZ

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası siyasi iradenin gerekli adımları attığını belirten Ağaoğlu, “Türkiye 14 Temmuz'dan daha temiz. Siyasi irade ayıklamaları yapacak ve Türkiye'nin büyümesine engel tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak. Bugüne kadar başta inşaat olmak üzere her sektörde yolumuza taş koyan hainlerden kurtulacağız ve Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecek” dedi. 

3 MİLYARLIK YATIRIM YOLDA

Bugüne kadar bürokrasi yüzünden iş yapmanın imkânsız hale geldiğini belirten Ağaoğlu, “Engeller ortadan kalkmaya başladığı için biz de yeni yatırımlar için çalışmaya başladık.  Sadece inşaatta 3 milyar dolarlık bekleyen yatırımımız var. Yeniköy, Çekmeköy, Bağcılar ve Bakırköy'de büyük konut projelerimiz devreye girecek. Ayrıca  enerjide 1 milyar dolar, sanayide de 180 milyon dolar yatırımımız var” dedi. Sektör oyuncularının kârından feragat ederek önemli bir kampanya başlattığını belirten Ağaoğlu, “Eğer devlet de bize destek olursa sektör ciddi ivme kazanır. Dolaylı vergi ve KDV konusunda düzenleme bekliyoruz. Müktesep hak (kazanılmış hak) konusu netleşmeli ve alınan ruhsatlardan sonra keyfe göre değişikler olmamalı. Yabancı yatırımcının önünü açmak için de uzun süre oturma izni ve vatandaşlık hakkı tekrar gündeme gelmeli” dedi. 

MASLAK'TA YAŞAM BAŞLADI

Ağaoğlu Şirketler Grubu imzalı Maslak 1453 projesinde yaklaşık 3 bin daire ekim sonuna kadar teslim edilecek. 2 milyon metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük yaşam kompleksi olan Maslak 1453 konut, ofis ve ticari fonksiyonlarının yanı sıra 1453 metre alışveriş caddesi ile İstanbul'un yepyeni iş ve yaşam merkezi. Projede; 4 bin 203 konut, 507 ofis ile 117 kule altı mağaza yer alıyor. Lokasyon avantajı ile öne çıkan projede bugüne kadar 40 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten Ağaoğlu, “20 bini konutlarda yaşayanlar, 40 bini üniversite öğrencisi, 10 bini ofis çalışanı olmak üzere günlük ziyaretçiler ile birlikte toplam 100 bin kişiyi aşan bir nüfusun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yaşam merkezi inşa ettik” diye konuştu. 

DUBAİ ÇIKARMASI

Ağaoğlu eylül ayında Dubai'de gerçekleşecek uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape'e etkili bir katılım planladıklarını söyledi. Yüzlerce işadamı ile birebir görüşme yapacaklarını belirten Ağaoğlu, “Davetiyeler hazırlatıyorum. Bölgenin en güçlü isimleri ile görüşeceğiz. Aile meclislerine katılıp kendimizi anlatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Emlak Konut, Anadolu projelerinde kampanya başlattı!
  • 25.09.2017 11:34

Emlak Konut, Anadolu projelerinde kampanya başlattı!

Emlak Konut GYO, Gebze Emlak Konutları 3, Başkent Emlak Konutları, Nevşehir Emla ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...