maritbet girişmaritbet
Makyol Santral Residence'ın örnek dairesinde Gönye imzası!

Makyol Santral Residence'ın örnek dairesinde Gönye imzası!

Makyol İnşaat'ın Bahçeşehir'deki Santral Residence projesinin 2+1 örnek dairesini Gönye Proje Tasarım tasarladı.

Makyol Santral Bahçeşehir projesi kapsamında yer alan ve iç mimari projesi Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal liderliğindeki Gönye Proje Tasarım imzası taşıyan dairede tüm detaylar genç, dinamik, hızlı ve modern kent yaşamına uygun olarak kurgulanmış.

İnşaat ve gayrimenkul yatırım şirketleriyle çözüm ortaklığı yaparak, Türkiye'nin en önemli rezidans, toplu konut ve ofis projelerinin iç mimari tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım'ın iç mimari tasarımını üstlendiği Makyol Santral Bahçeşehir örnek dairesinde, enerjik dokunuşların yarattığı genç ruh, mekanın tümünde kendini hissettiriyor.

Gönye Proje Tasarım'ın İstanbul Bahçeşehir'de, Makyol Santral Bahçeşehir projesi kapsamında tasarladığı 2+1 dairedeki tasarım kriterleri, genç yaş grubu üzerinden belirlenmiş. Hedef kitleyle paralel olarak tercih edilen genç detayların, giriş holünden itibaren dairenin genelinde kendini hissettirmesi hedeflenmiş. Salonda kullanılan mavi ve somon tonlarındaki renkler, tekstil ürünleriyle ve genç sanatçılar tarafından hazırlanan projeye özel yağlı boya tablolarla uyum yakalayacak şekilde seçilmiş. Desen tasarımını Gönye Proje Tasarım'ın üstlendiği halının, standart ölçülerin dışında daha geniş bir alanda kullanılması, böylelikle mekanda daha sıcak bir atmosfer oluşması sağlanmış. Hareket alanının genişletilmesi ilkesiyle yola çıkılan tasarım kriterleri doğrultusunda, salonda yuvarlak mermer masa ve sehpaların kullanımına yer verilmiş. Masa üzerinde kullanılan aydınlatma ve deri kaplamalı, metal ayaklı sandalyelerin kullanımıyla modern tarz vurgulanırken, özel tasarım mobilyalarda, mermer detaylar öne çıkarılmış.

Detaylardaki mükemmelliğin bütünü etkilediğine inanan Gönye Proje Tasarım, yatak odasında da bu prensip üzerinden tasarımlarını sürdürmüş. Mekanda kullanılan sıcak gri tonların, aksesuarlar ve yatak başında kullanılan yağlı boya tablonun içindeki sonbahar renkleriyle uyumu yakalaması sağlanarak sıcak etki devam ettirilmiş. Açık olarak planlanan giyinme odasında, raf altlarından tekstil tabanlı duvar kağıdına yansıyan gizli ışık detaylarıyla, fonksiyonel bir kullanım sağlanmış. Çekmecelerde kullanılan ışıklı, sonbahar rengini vurgulayan taba rengi deri kaplama detaylarda, noktasal dokunuşlara dikkat çekilmiş.

Çocuk odası tasarımlarını her proje için farklı konseptler üzerinden sürdüren Gönye Proje Tasarım, Makyol Santral Bahçeşehir'deki çocuk odasını da yenilikçi bir yaklaşımla ele almayı başarmış. Tasarımın “uzay bilimlerine merak sarmış 9-10 yaşlarındaki erkek çocuk” senaryosu üzerinden kurgulandığı odada, mekana ve konsepte özel olarak seçilen yıldız haritası desenli duvar kağıdı kullanılmış. Teleskop gibi aksesuarlarla da kurgudaki bütünlük tamamlanmış.

Banyo ve mutfak tasarımlarında mekana sadelikle hayat veren Gönye Proje Tasarım, mutfak ve banyo dolaplarında büyük ve tek yüzey malzemeleri tercih etmiş. Mekandaki bütünlük hissinin yalınlıkla kurgulandığı banyoda hem zeminde hem de duvarlarda kullanılan mermer dokulu parlak seramiklerin yanı sıra, tekstil tabanlı, dokulu duvar kağıdı tercih edilmiş.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Makyol Santral Residence'ın örnek dairesinde Gönye imzası!
  • 04.04.2017 15:21

Makyol Santral Residence'ın örnek dairesinde Gönye imzası!

Makyol İnşaat'ın Bahçeşehir'deki Santral Residence projesinin 2+1 örnek dairesin ...

Makyol Santral Residence için ön talep toplanıyor
  • 03.07.2016 23:27

Makyol Santral Residence için ön talep toplanıyor

Makyol İnşaat tarafından Esenyurt'ta inşa edilen Makyol Santral Residence projes ...