maritbet girişmaritbet
Proje Bülteni'nde bu hafta Atakent'i mercek altına aldık!

Proje Bülteni'nde bu hafta Atakent'i mercek altına aldık!

Emlak ve gayrimenkul piyasasının gözdesi konumundaki Atakent bölgesi, son yıllarda binlerce yeni konutun adresi oldu.

E5 ve TEM Otoyolu'na yakınlığıyla öne çıkan bölgede inşa edilen projeler yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü, görmeye de devam ediyor. 

Kazanç anlamında yüksek prim vaat eden bölge, yeni yatırımlarla birlikte değerine değer katıyor. Yapımına devam edilen Marmaray, Atakent'teki emlak rakamlarını uçuracak. Yine Tema Park projesiyle Atakent, şehrin en yüksek emlak rakamlarına sahip bölgelerden birisi olacak. 

Yine Atatürk Havalimanı'yla birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yoluna yakınlığıyla dikkat çeken Atakent, 3. Havalimanı'na yakın konumuyla öne çıkıyor. Küçükçekmece Belediyesi'nin ödüllü binasıyla bölgede hizmet vermesi de Atakent'in önemli artılarından birisi olarak belirtiliyor.

Atakent bölgesinin temelinde aslında TOKİ'nin imzası bulunuyor. Aynı lokasyonda binlerce konut üreten TOKİ, yeni konut anlamında ilk adımı atan kurumlardan birisi olarak biliniyor. Benzer tipte ürettiği konutları düşük peşinat ve uzun vadelerle satan TOKİ, bölgede birçok arsanın satışına da imza attı.

Mevcuttaki üniversite, AVM ve hastaneleriyle de dikkat çeken Atakent bölgesinde yaşanan en önemli gelişmelerden birisi de Emlak Konut GYO'nun yeni bir arsa satın alması oldu. Daha önce Marmara Üniversitesi'ne ait olan arazileri Emlak Konut GYO, 2016'nın Haziran ayında 1 milyar 822 milyon lira bedelle satın aldı.

Atakent'in en önemli yatırımcısı şüphesiz Artaş İnşaat olarak biliniyor. Avrupa Konutları markasıyla binlerce konutun altına imzasını atan firma, son olarak Atakent 4 ile bölgenin tacını taktı. Sinpaş GYO, Eroğlu ve Soyak gibi önemli firmalarda aynı bölgede bugüne kadar birden çok proje üretti. Değeri hızla artmaya devam Atakent, konut anlamında yeni yatırımlar almaya devam ediyor.

İşte Atakent bölgesindeki projeler

Avrupa Konutları Atakent 4

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan Avrupa Konutları Atakent 4 projesi, 23 bin 300 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. Dev yatırım, 118 bin metrekarelik büyüklüğe sahip.

Daha önceki 3 farklı projesiyle Atakent'in çehresini değiştiren Artaş'ın son incisi Atakent 4'te, 1+1 ile 4+1 arasında değişen 485 daire bulunuyor. Balkon ve teraslarıyla dikkat çeken proje, mimari çizgileriyle de öne çıkıyor. Geleceğin Bağdat Caddesi olarak belirtilen bölgede hayat bulan Avrupa Konutları Atakent 4'te evler 83 metrekare ile 239 metrekare arasında değişiyor. Satış öncesi 7 bin talep alan projede daire teslimlerinin Aralık 2017 tarihinde yapılması bekleniyor ancak erken teslim geleneğiyle bilinen Artaş İnşaat, burada da bir sürpriz yapabilir.

Tema İstanbul

Atakent bölgesinin en önemli konut yatırımlarının başında gelen 3 bin 531 dairelik Tema İstanbul, hem konumu, hem mimarisi, hem de özellikleriyle öne çıkıyor.

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş ve Öztaş ortaklığında inşa edilen Tema İstanbul'da dairelerin çok büyük bir bölümü satıldı. Teslimlerin hemen gerçekleşmekte olduğu projenin sadece konut bölümü, 12 bine yakın kişiye ev sahipliği yapıyor. Bu projenin en önemli kısmı ise Tema Park olarak göze çarpıyor. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Tema Park, hizmete açıldığında Esenyurt'tan gelecek metroyla birlikte her ay milyonlarca kişiyi ağırlayacak. 1+1'den 4+1'e uzanan evlerin yer aldığı Tema Park, bölgenin değerine değer katan en büyük yatırımlardan birisi olarak biliniyor.

Terrace Su

Yeni Bağdat Caddesi olarak belirtilen Halkalı Caddesi'nde İnanlar İnşaat imzasıyla yükselen Terrace Su'da dairelerin teslimleri 2018 yılında gerçekleşecek.

Farklı konut seçenekleri ve geniş sosyal donatı alanlarıyla öne çıkan Terrace Su projesi Atatürk Havalimanı ve E5 Karayolu'na yakınlığıyla öne çıkıyor. Konut alıcılarının da ilgi gösterdiği projede yüzme havuzundan güvenliğe, otoparktan yürüyüş parkuruna varana kadar birçok seçenek bir arada sunulmakta.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz