maritbet girişmaritbet
Sancaktepe ve Kartal’da proje yapacak

Sancaktepe ve Kartal’da proje yapacak

AC Yapı, Sancaktepe'de tamamladığı Kentlife projesinin hemen ardından yeni projeler için yelken açtı.

AC Yapı, Sancaktepe'de tamamladığı Kentlife projesinin hemen ardından yeni projeler için yelken açtı. Anadolu yakasında yaklaşık 500 konuttan oluşan iki yeni proje yapacak şirket, kentsel dönüşümle de ilgileniyor. Demir-çelik sektöründeki gücünü ve sanayici kimliğini gayrimenkul sektörüne taşıyan ve gayrimenkulde AC Yapı imzası ile son kullanıcıya yönelik konut projelerine hız veren Ali Coşkun şimdilerde 2 yeni projenin tatlı telaşını yaşıyor. Bu yıl Anadolu yakasında biri Sancaktepe ve Kartal aksında olmak üzere iki yeni projeye start vereceklerini belirten AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, Fikirtepe ile ilgili de proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Şirket konut projelerinin yanı sıra ofis projeleri de gerçekleştirecek.

B üst gelire yönelik olacak

Her iki proje de B ve üstü gelir grubuna yönelik olacak. Projelerin 300-500 konut aralığında olması planlanıyor. Tamamen özkaynakla yapılacak projelerde metrekare fiyatlarının ise 3 bin liradan başlaması öngörülüyor. Projelerin içerisinde ticari ünitelere de yer verilecek. Ofis ve ticari ünitelerde açık alanlara ağırlık verilecek. Ofislerin büyüklükleri 150 metrekareden başlayacak.

Yüzde 40'ında müşteri hazır

Yeni projelerinin lansmanını yapmadıklarını ancak kendilerine güvenen müşterilerin şimdiden isim yazdırdığını da belirten Coşkun, hazır müşterilerin Kentlife'tan konut alanlar ve yakınlarından oluştuğunu kaydetti. Kentlife projesinden konut alanların yüzde 50'lere varan kazanç elde etmelerinin de yeni projelerde talebi artırdığına dikkat çekiliyor. Projede 1+1 daireler 2008'de ilk satışa çıktığında 160 bin lira iken şimdi bu rakam 180 bin liraya ulaşmış durumda. Yine 180 bin lira olan 2+1 evlerin fiyatı 230 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 3+1 tipi evlerde ise fiyatların 210 bin liradan 320 bin liraya çıktığı görülüyor.

Ataşehir'de yer bakıyor

Şirket olarak arsa stoku da yapılıyor. Ancak sıfır arsanın olmadığı yerlerde yeniden dönüştürülecek şekilde hak sahiplerinden gelen teklifler de değerlendiriliyor. Ataşehir'de de kendilerine gelen birkaç teklif olduğunu dile getiren Coşkun, "Anlaşma sağlandığı taktirde bu yılın sonuna doğru Ataşehir'de de bir proje yapabiliriz. Ancak buraya yapacağımız proje tamamen A ve üstü gelir grubuna hitap edecek şekilde planlanır. Metrekare fiyatları ise en az 7 bin liradan başlar" bilgisini verdi. Ataşehir, Fikirtepe, Kartal, Pendik ve Sancaktepe'nin yanı sıra şirket, sağlık turizmini de içine alacak farklı yaşam alanlarını bir arada sunacak karma bir proje için de uygun arazi arıyor.

Son 43 daire satışta

AC Yapı'nın "Yaşam burada başladı" sloganıyla hayata geçirdiği ve üç fazda inşa ettiği 16 blokta 704 daire ve iki büyük sosyal tesis binası bulunan Kentlife projesinde ise şu anda satışta sadece 43 konut bulunuyor. Dairelerin satış fiyatları 180 bin lira ile 500 bin lira arasında değişiyor. Sosyal tesislerde, açık ve kapalı otoparklar, dördü açık biri kapalı yüzme havuzları, sauna, Türk hamamı, buz pateni sahası, bowling salonu, fitness ve squash salonları, cafe ve restaurantlar, alışveriş birimleri, araç tanıma sistemi, yangın uyarı sistemi, 24 saat güvenlik ve kapalı devre kamera sistemi bulunuyor. Kentlife'tan ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 25 peşinat, yüzde 50 banka kredisi ve 120 aya varan vade seçenekleri sunuluyor.

GYO olmak için çalışıyor

Şirket Kartal bölgesinde bir de Ofis ve AVM yapmayı planlıyor. Yapılacak proje içinde yer alacak AVM'de mağazaların işletmesini ise şirket kendisi yapmayı hedefliyor. Kiraların yaklaşık 15-30 dolar arasında olması öngörülüyor. Mağazaların satılık olmaması ise şirketin Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı için hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Nitekim Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, birkaç yıl içinde GYO olmak istediklerini doğruluyor.  

Bugün

AC Yapı İletişim Bilgileri

Web: http://www.acyapi.com

Telefon: 0 216 526 44 10

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Coşkun: 2015 yılı sektör için iyi bir yıl oldu
  • 03.02.2016 09:54

Ali Coşkun: 2015 yılı sektör için iyi bir yıl oldu

AC YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, NTV'deki Emlak Hakkında Herşey progra ...

İşte Moment İstanbul'un satış ofisi!
  • 13.02.2015 17:17

İşte Moment İstanbul'un satış ofisi!

Kartal'da inşa edilen Moment İstanbul, 44 katlı iki kuleden meydana geliyor. Pro ...

Ali Coşkun, dönüşüm hakkında neler düşünüyor?
  • 10.02.2015 11:35

Ali Coşkun, dönüşüm hakkında neler düşünüyor?

Ac Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, kentsel dönüşüm hakkında düşündükleri ...

AC Yapı, Moment İstanbul projesinin temelini attı!
  • 10.02.2015 11:31

AC Yapı, Moment İstanbul projesinin temelini attı!

AC Yapı tarafından Kartal'da hayata geçirilen Moment İstanbul projesinin temel a ...

O projenin patronundan çok özel açıklamalar!
  • 18.09.2014 16:31

O projenin patronundan çok özel açıklamalar!

AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, Monet Kartal projesinin detaylarını e ...

Kartal'da merakla beklenen projenin tanıtım filmi yayında
  • 18.09.2014 11:53

Kartal'da merakla beklenen projenin tanıtım filmi yayında

AC Yapı Moment İstanbul Kartal projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com far ...