maritbet girişmaritbet
Tema İstanbul Halkalı projesinde konutların metrekaresi 3 bin 400 lira!

Tema İstanbul Halkalı projesinde konutların metrekaresi 3 bin 400 lira!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden Tema İstanbul 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. Projedeki 3 bin 614 konutun satışı dün başladı

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden Tema İstanbul 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. Projedeki 3 bin 614 konutun satışı dün başladı.

İçerisinde Disneyland benzeri eğlence parkının da yer alacağı Tema İstanbul projesinin konutları metrekaresi ortalama 3.400 liradan satışa çıktı. İstanbul Halkalı'da inşa edilen Tema İstanbul projesinde 3.614 konut yer alıyor. 2 milyar dolarlık yatırım değeri ile Türkiye'nin en büyük gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olan Tema İstanbul'u Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş ortaklığı hayata geçiriyor. 1,5 milyon metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek karma kullanımlı projede 3.614 konutun yanı sıra Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alan, otel ve rezidans da yer alacak. Daire alanların komşu olacağı eğlence parkını yılda 3 milyon kişinin ziyaret etmesi planlanıyor. Proje arsasını hasılat paylaşımı modeliyle TOKİ'den alan ortaklık, bundan 8 ay önce erken ödeme opsiyonunu kullanarak tek başına arsanın sahibi oldu. Türkiye'nin ilk master planlı özel sektör projesi Tema İstanbul'un tasarımını mimar Murat Kader, eğlence parkının dizaynını Hollandalı Joravision şirketi ve master planını da Amerikalı mimari grup Gensler yaptı.

Projedeki konutların satışa çıkması dolayısıyla dün Tema İstanbul satış ofisinde proje ortaklarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, projeyle ilgili bilgi verdi. Süleyman Çetinsaya, kendileri ve ortaklarının eski müşterileri için yaptıkları ön satış duyurusunun ardından bir haftada 1.057 adet ön talep aldıklarını söyledi. Tema İstanbul'daki en küçük ve en ucuz 1+1 konutun fiyatı 220 bin lira. Konutlardaki KDV oranı ise yüzde 1. En büyük ve en pahalı 4+1 dairenin fiyatı ise 700 bin lira. Konut bölgesinde alçak katlı bloklar 3-12 kat, yüksek katlı bloklar ise 18-30 kattan oluşuyor. Konutlar için ortaklık en geç 24 ayda teslim taahhüdü veriyor. 2.200 konut dünden itibaren satışa çıkarken kalan 1.400 konutun eylül ayı gibi satışa çıkması planlanıyor. Ortaklık ilk satışa çıkan konut ile en son satılacak konutlar arasında yüzde 35-40 civarında fiyat farkı oluşmasını bekliyor.

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 1 milyon metrekarelik bir fuar alanının İstanbul'u uçuracağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu çapta büyük fuar alanını üçüncü havalimanına komşu bir noktada planladığını belirten Boysanoğlu, “Biz bu sebeple fuar alanı kurmaktan vazgeçtik. Onlarla yarışma şansımız yoktu.” dedi. Eğlence parkı için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Boysanoğlu, 1-1,5 yıl içinde yapımına başlamayı planladıklarını kaydetti. Boysanoğlu, projeyi hayata geçiren şirketlerin paylarını şöyle açıkladı: “Mesa yüzde 43, Artaş yüzde 39, Öztaş yüzde 10 ve Kantur & Akdaş yüzde 8 paya sahip.”

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı
  • 06.09.2016 15:40

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Dubai Cityscape Global 2016’da Emlaktas ...

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!
  • 17.05.2016 14:21

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!

Dizi, tiyarto ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, yaşamın başladığı Tema İst ...