maritbet girişmaritbet
Ödüllü mimarlık ofisi WOHA’nın kurucuları İstanbul’a geliyor!

Ödüllü mimarlık ofisi WOHA’nın kurucuları İstanbul’a geliyor!

Sürekli evrim ve yenilik içererek, her projelerinin potansiyeline özgü tepkiler tasarlayan dünyaca ünlü mimarlık ofisi WOHA’nın kurucu ortakları Wong Mun Summ ve Richard Hassell Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu olarak İstanbul’a geliyor

Sürekli evrim ve yenilik içererek, her projelerinin potansiyeline özgü tepkilertasarlayan dünyaca ünlü mimarlık ofisi WOHA'nın kurucu ortakları Wong Mun Summ ve Richard Hassell Yapı-Endüstri Merkezi'nin konuğu olarak İstanbul'a geliyor.

Arçelik ana sponsorluğunda 10 Şubat 2011'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan “Son Çalışmalar” başlıklı konferansla ünlü mimarlar yeni çalışmalarını ve deneyimlerini aktaracaklar.

Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 42 yıldır faaliyet gösteren Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını sektörün ilgilileriyle bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye'de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar tasarlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi'nin 2011 yılı içindeki ilk konuğu, Güneydoğu Asya'nın dünyaca ünlü ve birçok uluslararası mimarlık ödülü sahibi ofisi WOHA olacak. WOHA'nın kurucu ortakları mimarlar Wong Mun Summ ve Richard Hassell, 10 Şubat 2011, Perşembe günü Arçelik ana sponsorluğunda, Yapı-Endüstri Merkezi'nde saat 19.00'da gerçekleştirilecek konferansta deneyimlerini paylaşacak.

Yenilikçi ve dinamik yapısı ile Türkiye pazarındaki liderliğinin yanı sıra uluslararası pazarlarda da faaliyetlerini arttırarak, Avrupa pazarının ilk beş oyuncusundan biri konumuna gelen Arçelik, kurumsal hizmetler dendiğinde sektörde ilk akla gelen isim olma vizyonundan hareketle,  ilgili alanda farklı ürün gruplarına yönelik hizmetlerini tek çatı altında birleştirdi. Arçelik, bu yapı altında, inşaat, mimarlık ve gayrimenkul sektöründe hazır mutfak, ankastre ve iklimlendirme ürünleri başta olmak üzere tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek kurumsal çözüm ortağı yaklaşımını, mimarlık ve yapı kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarını, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle 2011 yılının ilk YEM Konferansı'na verdiği destekle pekiştiriyor.

1994 yılında Wong Mun Summ ve Richard Hussel tarafından Singapur'da kurulan WOHA, sürekli evrim ve yenilik içererek projelerinin potansiyeline özgü tepkiler tasarlıyor. Her projeyi bütünsel bir vizyonla ele alarak master planlama, mimarlık, iç mekan tasarımı, peyzaj tasarımı, aydınlatma ve mobilya tasarımı gibi mimarlık sürecinin tüm durumlarıyla projelendiriyor. Yerel bağlamda ve geleneksellikte oluşturdukları güçlü farkındalık çağdaş mimarlık formlarının ve düşüncelerin iç içe ve özgün birleşimini tasarlıyor Canlandırıcı ve sürdürülebilir mimarlık tasrımına ve duyarlı yerler oluşturma sürecine karşı olan bağlılıkları ve çevresel ilkeler, WOHA çalışmalarında her zaman önem taşıyor.

Güneydoğu Asya'da yer alan bir mimarlık ofisi için görülmemiş sayıda ve nitelikte mimari ödüller kazanan WOHA; 1 Moulmein Rise projesiyle Aga Khan Mimarlık Ödülü 2007, The Met ve Bras Basah MRT İstasyon projesiyle 2010 Uluslararası RIBA Ödülleri'nde iki ödül, ve yine The Met projesiyle Uluslararası Gökdelen Ödülü (International Highrise Award) 2010'a sahip oldu. WOHA, Barselona'da gerçekleşen Dünya Mimarlık Festivali'nde dört farklı kategoride yarışarak iki yıl üst üste iki ödüle layık görüldü. WOHA'nın çok yönlülüğünün ve küresel tanınırlığının kesin göstergesi olan bu başarıyla böyle bir seçkinlik kazanan tek mimari ofis niteliğinde.

Wong Mun Summ ve Richard Hassell (WOHA)

Mimarlık eğitimine ve profesyonel oluşumlara aktif olarak katkıda bulunan WOHA mimarlık ofisinin kurucu ortakları Wong Mun Summ ve Richard Hassell, Singapur, Avustralya, Hong Kong, A.B.D ve İngiltere'deki üniversitelerde dersler verdiler. Richard Hussel  Sidney Teknoloji Üniversitesi'nde 2006-2009 yılları arası yardımcı profesör olarak görev yaptı. Kurucu ortaklar Singapur'da profesyonel etkinliklere katkıda bulundular. Wong Mun Summ Singapur Kentsel İyileştirme Kurumu yönetim kurulunda 1999-2005 yılları arasında görev alıp Singapur'da büyük kalkınma önerileri için olan birçok tasarım danışmanlık panelinde üyelik yaparken, Richard Hassell da halen Design Singapore Konseyi ile Singapur Yapı ve İnşaat Kurumu'nda yönetim kurulu üyesi olarak katkılarını sürdürüyor. Son dönemde tamamlanan WOHA projeleri arasında: Newton Daireleri ve 1 Moulmein Rise Apartman Kuleleri, Singapur; Alila Villas Uluwatu Resort, Bali; The Met Apartman Kulesi, Bangkok; Stadyum ve Bras Basah hızlı toplu taşıma istasyonları, Singapur; Crowne Plaza Hotel, Changi Havaalanı; InterContinental Sanya Resort, Çin ve Singapur Sanat Okulu yer alıyor.

Çok disiplinli tasarım ofisi olarak yeni projelere imza atan WOHA kurucuları Wong Mun Summ ve Richard Hassell; Arçelik ana sponsorluğu ile Sumahan Otel hizmet sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi'nde verecekleri konferansta, Singapur merkezli ofislerinde tasarladıkları çağdaş mimarlık yaklaşımlarını, çalışmalarından örnekler vererek “Son Çalışmalar” başlığında anlatacaklar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ödüllü mimarlık ofisi WOHA’nın kurucuları İstanbul’a geliyor!
  • 01.02.2011 12:18

Ödüllü mimarlık ofisi WOHA’nın kurucuları İstanbul’a geliyor!

Sürekli evrim ve yenilik içererek, her projelerinin potansiyeline özgü tepkiler ...