maritbet girişmaritbet
AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bayrak Tower projesi ile KOBİ’ler için iyi bir alternatif oluşturduklarını belirtti.

Son yıllarda sayısı hızla artan ofis projeleri, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Yılın ilk yarısında ofis projelerinde, toplam 140 bin 500 metrekareye ulaşan yeni ofis kiralama hacmi, bunun en büyük ispatı. Fakat ofis projelerinde minimum 120 metrekare standardının olması, KOBİ ölçeğindeki işletmelerin apartman dairelerine yönelmesine neden oluyor. Basın Ekspress'te hayata geçireceği projede, daha küçük metrekarelere sahip ofisler yapacağını söyleyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, KOBİ'ler için iyi bir alternatif oluşturduklarını sözlerine ekledi.

İş ve yaşam alanı arasında bir sınır belirliyor 

Ofis projelerinde önemli bir açık olduğunu belirten Muhsin Bayrak, “Minimum 120 metrekare standardının olması, daha küçük ofis tercih eden KOBİ'leri apartman dairelerine mecbur bırakıyor. Biz Basın Ekspres'te hayata geçireceğimiz Bayrak Tower projesinde; 70, 120 ve 200 metrekarelik ofis seçenekleri sunacağız. Böylece iş ve yaşam alanı arasında bir sınır belirlemiş olacağız” dedi.

İnşaat sektörünün yükselen değeri haline gelen ofislere, yatırım yapan ve bunları kiraya verenlerin kârı gün geçtikçe artıyor. Yılın ilk yarısında toplam yeni ofis kiralama hacmi 140 bin 500 metrekareye ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış söz konusu. Özellikle İstanbul'da geçen yıl A tipi toplam ofis arzı 3,1 milyon metrekareyi buldu. 2015 yılı sonunda da arzın 4,5 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor. Talebin artış gösterdiği bu ortamda, ofis projelerinde düşük metrekare ihtiyacı ise gözardı ediliyor. Bu durumun, gelişimi yavaşlattığını belirten AB Grup Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Yatırımcısına yüksek getiri sağlayan gayrimenkullerden biri de ofisler oldu. Ofis projelerinde, gelecek 3 yıl içerisinde 6,5 milyon metrekare ofise ulaşılması bekleniyor. Sektörümüz açısından son derece umut verici olan bu rakamların, ofis büyüklüklerinin çeşitlendirilmesi ile daha yüksek noktalara ulaşacağını düşünüyorum” dedi.

Ofis seçiminde tüm kriterleri göz önünde bulunduruyor

Bayrak, “Yatırımcıların bir çok tercih kriteri bulunuyor. Başlıca kriterler ise metrekare birim maliyeti, aidatlar ve ulaşım imkanları. Günün büyük bir vaktini ofiste geçirenler ise sosyal unsurları göz önünde bulunduruyor. Bu noktada iş hayatını kolaylaştıracak imkanlar, yani çalışanlar için kolay ulaşılabilir olması, otopark kullanım imkânı ve sosyal imkanlar, aranan özellikler arasına giriyor. AB Grup Holding olarak, projelerimizi hayata geçirirken biz de tüm bu kriterleri göz önünde bulunduruyor ve en inovatif projeleri hayata geçirmeye odaklanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’
  • 05.11.2015 15:56

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı’nda basınl ...

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'
  • 04.11.2015 14:11

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı'nda Eml ...

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!
  • 12.04.2021 10:18

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in satışa çıkardığı evi için AB Grup Başkanı ...

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti
  • 25.03.2021 17:02

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkan ...

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek
  • 30.11.2015 09:56

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bayrak Tower projesi ile K ...