maritbet girişmaritbet
Ankaralı, gökdelenlerin de başkenti olma yolunda!

Ankaralı, gökdelenlerin de başkenti olma yolunda!

Bir zamanlar metrelerce yükseklikteki ofisleri yalnızca filmlerde gören Ankaralı, gökdelenlerin başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Ankara'da iş kuleleriyle başlayan ‘yükseklik' akımı konut projelerine de etki edince, evlerin konumu bulutlara çıktı. Kentin en seçkin yerleşim yerlerinden Oran'da hayata geçirilen One Tower Diplomatique konut projesi ise 185 metrelik yüksekliğiyle Ankara'nın en yüksek konut kulesi olarak dikkati çekiyor.

Projeyi hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara'nın son yıllarda yaşadığı dönüşüm sayesinde dünya başkentine yakışan bir görünüm kazanmaya başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Son birkaç yıldır tüm Türkiye ciddi bir dönüşüm içerisinde. Yurt dışını yakından takip eden, yeni gelişmeleri doğru analiz ederek projelerine yansıtan, geniş vizyonlu inşaat firmaları sayesinde kentlerin görünümleri de yenileniyor. Bu dönüşümden Ankara da nasibini alıyor. Başkent şu an hem ofis hem de konut yapıları bakımından farklı bir görünüme büründü. Kentin neredeyse her bölgesinde yüksek katlı binaları görmek mümkün.”

48'inci katta oturan bile rüzgardan etkilenmeyecek 

Özçelik, dev iş merkezleriyle başlayan bu sürecin konut projelerini de etkilemeye başladığını ifade ederek, “Dünyaya baktığımızda da inşaat firmaları en yüksek binayı yapabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Ankaralı da yüksekliğe alışmaya başladı. Kentin en yüksek konut kulesi olan 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique de bu özelliğiyle oldukça dikkati çekti. Projemizde konut sahiplerine standartların üstünde, ‘Başkent'in Zirvesi'nde' bir yaşam sunuyoruz” dedi.

One Tower Diplomatique'in kentin tüm ışıklarını gören 360 derece manzarasıyla da konut sahiplerine görsel şölen sunduğunun altını çizen Özçelik, İngiltere'de yapılan “rüzgar testi” sayesinde de projenin en üst katı olan 48'inci katta bile rüzgarın sert etkilerinin hissedilmeyeceğini vurguladı.

 

 

Yorum Yaz