maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi ofisleri yakında satışta!

İstanbul Finans Merkezi ofisleri yakında satışta!

İstanbul'u dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisi haline getirecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ofisleri çok yakında satışta.

Dev projelerin ev sahibi İstanbul, küresel finansın kalbi olma yolunda gaza bastı. 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Projesi" için birçok finans kurumu Ataşehir'e doğru yola çıktı.

50 bin kişinin çalışacağı, bin 500 konut ve 200 ticari üniteli dev finans kentiyle birlikte finans sektörünün ürün çeşitliliği artacak, bankacılık dışı finansal piyasalar geliştirilecek. 

Türkiye 2023 hedeflerine adım adım ilerliyor. İlk amaç 8 yıl sonra dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bu vizyonun en önemli projelerinin başında ise İstanbul Finans Merkezi geliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Emlak Konut GYO proje geliştiriciliğinde çalışmaları yapılan İstanbul Finans Merkezi projesinin 2018'de tamamlanması bekleniyor.

7 AŞAMALI SEFERBERLİK

İFM'de seferberlik için 7 çalışma başlatıldı. İşte Kalkınma Bakanlığı'nın koordine ettiği başlıca eylemler: İFM İÇİN İKİ KURUL GELİYOR Haziran ayına kadar, koordinasyon için "organizasyon modeli" oluşturulacak. "Ulusal Danışma Kurulu ve Uluslararası Danışma Konseyi olmak üzere iki konsey kurulacak. 

FİNANSAL YENİ ÜRÜNLER 

SPK sorumluluğundaki çalışma kapsamında, organize piyasalarda işlem gören türev araçlarının çeşitliliği artacak. Banka dışı finansal piyasalar geliştirilecek. Haksız rekabete yol açan vergi uygulamaları ortadan kaldırılacak. 

ANLAŞMAZLIKLARA ÇÖZÜM 

Adalet Bakanlığı sorumluluğunda İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak. Finans sektörü için 'ihtisaslaşmış mahkemeler' oluşturulacak. Düzenlemelerle teminat mektuplarının elektronik ortamda izlenmesi sağlanacak. 

YOLLARIN KESİŞİM NOKTASI 

Dev merkezin insan yükünü kaldırabilmesi için altyapı ve ulaşım seferberliği de başladı. İFM'ye raylı sistemle ulaşım sağlanacak. Kadıköy-Kartal Metrosu doğuya uzatılarak Kartal-Kaynarca raylı sistem bağlantısı tamamlanacak. 

ÖZEL TEKNOLOJİK ALTYAPI 

İFM'de en üstün teknolojik altyapı için de kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Borsa İstanbul'un Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası ile Pay Piyasası'nın teknolojik altyapısı geliştirilecek. Borsa İstanbul ile Boğaziçi Üniversitesi, 'Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kuracak. 

ON BİNLERE İŞ İMKANI 

İFM Projesi, on binlerce kişiye iş imkanı yaratacak. Nitelikli insan gücü için Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğunda çalışmalar hızlandı. Uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip uzman sayısı artırılacak. Arapça ve Rusça "seçmeli ders" olacak. 

FAİZSİZ FİNANS GELİŞECEK 

Katılım bankacılığı ve faizsiz finans sistemiyle İstanbul'un cazibesi artacak. Üniversitelerin işletme ve iktisat fakültelerinde "İslam Ekonomisi" ve "Faizsiz Finans"; ilahiyat fakültelerinde ise "Ekonomi ve Finans" alanlarında dersler programa konulacak.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...