maritbet girişmaritbet
İstanbul, Roma’dan pahalı!

İstanbul, Roma’dan pahalı!

50 Avrupa kenti arasında yapılan değerlendirmeye göre, İstanbul ‘premium’ sınıfı lüks ofis konseptinde 41 Euro’luk metrekare kirası ile Roma, Moskova, Madrid gibi gözde kentlerden daha pahalı çıktı

Kaynak: MENEKŞE ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK
 

İstanbul, lüks ofis konseptinde yakaladığı 41 Euro'luk metrekare fiyatıyla Avrupa'nın en pahalı 7'nci kenti oldu. Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Colliers International tarafından hazırlanan Ofis Kiraları 2010 başlıklı raporda, 50 Avrupa kenti arasından 78 Euro'luk aylık metrekare kirasını gören Londra West End bölgesi birinci çıktı.
Vergiler ve servis giderleri dahil edilmeden oluşturulan sıralamada, A sınıfı premium' konseptli lüks ofislerde kiraların gördüğü tepe noktalar yansıtıldı. Buna göre,  İstanbul'daki en pahalı ofis kirasının ayda 41 Euro'luk metrekare fiyatına ulaştığı görüldü. 78 Euro'yu bulan Londra West End'i 56 Euro ile Fransa'nın başkenti Paris ve 53 Euro ile Birleşmiş Milletler'in Avrupa merkezi olan İsviçre'nin Cenevre kenti takip etti. Sıralamada, dördüncülüğü Zürih 47 Euro ile alırken, beşincilik Londra City bölgesinin, altıncılık ise Milano'nun oldu. 7'nci olan İstanbul'u sırasıyla Münih, Frankfurt ve Stockholm izledi.

2 YILDA 180 BİN METREKARE ARZ
En prestijli ofislerin dikkate alındığı belirtilen araştırmada; verilerin lokasyon, birinci sınıf hizmet olanakları, park sistemleri, inşaat tipi, dizayn ve mimari gibi pek çok belirleyici özelliğe göre oluşturulduğuna işaret edildi. Kiraların yanı sıra getiri ve boşluk oranı ile gelecek iki yılda gerçekleşecek arz beklentilerinin de açıklandığı araştırmada, İstanbul'da 2 yıl içinde 180 bin metrekarelik A sınıfı ofis arz edilmesi öngörülüyor.

BOŞLUK ORANI YÜZDE 10.3
İstanbul 41 Euro'ya varan metrekare kirası ile özellikle son 1 yıldır gayrimenkul yatırımı çekme açısından yarıştığı Polonya'nın Varşova kentini (23 Euro/metrekare) neredeyse ikiye katlıyor. Araştırmada, İstanbul'daki A sınıfı ofislerde boşluk oranı yüzde 10.3, GYODER'e göre İstanbul'da kira getirisinin de ortalama yüzde 7.25 olduğu öngörülüyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz