maritbet girişmaritbet
Yenilikçi ofis ‘Koleksiyon’u açık iş teması ile tasarlandı!

Yenilikçi ofis ‘Koleksiyon’u açık iş teması ile tasarlandı!

Koleksiyon ofis sektörünün en önemli fuarı olarak kabul gören Orgatec’in katılımcılarındandı

Güncel iş ve çalışma kültürüne yönelik yenilikçi öneriler sunan Koleksiyon geçtiğimiz 20 yılda olduğu gibi bu sene de, ofis sektörünün en önemli fuarı olarak kabul gören Orgatec'in katılımcılarındandı. 21-25 Ekim 2014 tarihlerinde Köln'de düzenlenen fuarda ‘Açık İş' teması doğrultusunda tasarlanan yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Çağdaş ofisler ve çalışma ortamları için geliştirilmiş Oblivion, Borges, Cap, Tube, Halia, Vis gibi ilk defa kamuoyuna sunulan tasarımlar ofis, turizm, finans, eğitim ve kamu gibi çok farklı ihtiyaçları olabilecek projelere esnek çözümler getirmek üzere hazırlar. 

Oblivion (Tasarım Koray Malhan): 

Oblivion iş habitatında oluşturduğu geniş boşluklarla tüm ofis çalışanlarına açık, alternatif çalışma alanları sunmak üzere tasarlanmış bir sistem olarak tanıtılıyor. Mimarlardan son kullanıcılara kadar herkesi boyut, yükseklik, iç kompozisyon ve yüzey tercihi gibi seçimlerinde tasarım sürecinin bir parçası haline getiren bu yeni ürün her türlü proje için özel biçimler sunabiliyor. Sistem içerisinde herbir yapının oluşturulmasında mimar ve müşteri beraber birkaç adımda karar verebiliyor. Oblivion'un konumlanacağı alan ve yüksekliği belirlendikten sonra iç yerleşimi oluşturuluyor. Son olarak da dış yüzey kaplaması Koleksiyon'un geniş seçenekleri arasından tercih edilebiliyor. 

Tube (Tasarım Studio Kairos): 

Tube yeni iş habitatındaki doküman ve objelerin düzenlenmesi için taze bir çözüm olarak tasarlanmış. Ritmik olarak çoğalan, geleneksel dosya kabinlerinin yerine geçen bu tasarım, depolama seçeneklerine yeni bir yaklaşım getiriyor. Parçaların kompozisyonu sırasında sunulan alternatif hacim ve alanları kullanıyor. Yapısının ana oyuncusu tekli bir kutu olan bu sistem mimar ya da planlamacıların müşteri ile beraber istenen kompozisyonları sağlamasına olanak sağlıyor.  Hem düzenli ve sıralanmış kompozisyonlara hem de soyut enstalasyonlar sunan 'kaotik istifleme'ye uygun çözümler sunuyor. Dolaplar depolama alanları olarak kullanılırken borular arasında sağlanan boş alanlar ise depolama veya sergileme amaçlı alternatif kullanım alanları sunuyor. 

Borges (Tasarım Studio Kairos): 

Borges günümüzde çoğu ofis planlamasında sıkça görülen ‘standart çalışma alanı tipolojisi'ni sorgulayan masa sistemi olarak sunuluyor. Standart çalışma masası sistemlerinin aksine Borges'in yerleşimi dar bir eksen kurarak başlıyor. Ardından, birbirine bağlantılı farklı büyüklükteki çalışma noktalarına değişik ölçülerle yayılmayı amaçlıyor. Bu açıdan bakıldığında ofislerdeki ‘açıklık' kavramı; mimar, iç mimar ve kullanıcı gibi farklı planlayıcıların teorik ve zihinsel iş birliğine dayanıyor. Borges'in tasarımındaki ana unsur, çalışma masasının yerini tutan ve tabla bağlantıları ile kablo trafiğinin merkezini oluşturan 'raf eksen' oluyor. Masa tablalarının farklı durumlarda kullanılabilecek çeşitli boyutları bulunurken geçici kullanım için yalın ve ‘tek kişilik modül‘ler de eklenebiliyor. Ayrıca bağımsız bir ünite olarak da kullanılabilen ‘Cap' isimli bu tekli üniteler belli bir proje üzerine bireysel olarak odaklanan ve alternatif bir çalışma noktasına ihtiyaç duyan ofis çalışanları için konumlanıyor.

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Versace Home çizgisi ile tasarlanan iç mekanlar
  • 26.09.2020 15:14

Versace Home çizgisi ile tasarlanan iç mekanlar

Versace Home Koleksiyonu ile tasarlanan ev ve ofis tasarımlardan kareler. ...

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor
  • 10.06.2021 17:08

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, sektöre yabancı yatı ...

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor
  • 27.09.2020 08:45

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor

Versace Home Koleksiyonu farklı mekanlar için tasarladığı mobilya ve aksesuarlar ...

Koleksiyon, Mahall Bomonti için örnek daire hazırladı
  • 11.07.2017 14:05

Koleksiyon, Mahall Bomonti için örnek daire hazırladı

Koleksiyon, Mahall Bomonti İzmir projesinin örnek dairesinde tercih edilen iş or ...

Koleksiyon yeni ofis serisini tanıttı!
  • 04.05.2015 15:23

Koleksiyon yeni ofis serisini tanıttı!

Koleksiyon yeni ofis tasarımlarını, uluslararası seçkin isimlerin de katıldığı ‘ ...

"Ofis sayımızda yüzde 350 büyüme yakaladık"
  • 17.04.2015 17:16

"Ofis sayımızda yüzde 350 büyüme yakaladık"

Dünyanın ilk ve en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Türkiy ...