maritbet girişmaritbet
İçkale ve Diyarbakır surlarındaki restorasyon ve rölöve çalışmaları devam ediyor!

İçkale ve Diyarbakır surlarındaki restorasyon ve rölöve çalışmaları devam ediyor!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi'nin, İçkale'de en kısa zaman içerisinde hizmete sunulacağını bildirdi

 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen 'İçkale ve Cazibe Merkezi Destekleme Programı Projeleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Toprak, İçkale'deki çalışmaları yerinde incelediğini, çalışmalarda hiçbir aksaklık olmadan belirtilen tarihte teslim edilmesini istediğini ve hiçbir bahaneyi kabul etmeyeceğini kaydetti. 
     
Surlar, burçlar ve İçkale'deki tüm yapıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Programı kaynakları ile restorasyon ve rölöve çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Toprak, ''İçkale ve Diyarbakır surlarındaki restorasyon ve rölöve çalışmaları çok ciddi şekilde yürütülüyor'' dedi. 
     
Müze, İçkale'ye taşınacak
     
Restorasyon ve rölöve çalışmaları bittikten sonra müzenin İçkale'ye taşınması için yapılması gerekenler bulunduğunu anlatan Toprak, ''Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi İçkale'de en kısa zaman içerisinde hizmete sunulacak'' ifadesini kullandı. 
     
Toprak, altyapısı tamamlanan tarihi mekanların da kısa sürede hizmete girmesi gerektiğine değinerek, bu konuda çalışan kurum müdürlerine teşekkür etti. 
     
Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Can, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, Müze Müdürü Nevin Soyukaya, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve yüklenici firma temsilcileri katıldı. 
     
Nurten Aslan/AA

Yorum Yaz