maritbet girişmaritbet
Adını nefesten aldı, müşterinin yüzde 95'ini memnun etti

Adını nefesten aldı, müşterinin yüzde 95'ini memnun etti

Adını nefesten alan Nef, marka olmak için çıktığı yolda vizyonunu inşaat firması gibi değil tasarım odaklı bir yaşam stili firması olarak belirledi.

Marka olmak zor ama iyi hatırlanan bir marka olmak, paylaşabilmek daha zor. Dar kalıplardan sıyrılarak adının daima tasarımla birlikte anılmasını sağlayan Nef, farklı duruşunu başarılarıyla tescilliyor. 

Nef, projelerinde yer verdiği yedi farklı serisi, tasarım odaklı yaklaşımı ve inovatif bakış açısıyla kalabalık gayrimenkul sektörüne taze bir nefes getiriyor.

Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek ihtiyaç odaklı çözümler üreten Nef'in sektörde fark oluşturmasını sağlayan en önemli etken ise bu yaklaşımı sayesinde ortaya çıkan keşifleri. Yola müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek üzere çıkan Nef için müşterinin ne istediği, ne beklediği oldukça önemli. Markalaşma sürecinde hızla başarı elde etmelerinin en büyük nedeni de bu. Çıkış noktasında gösterdiği bu hassasiyeti yürüttüğü tüm süreçlerde devam ettiren ve geçen yıl gerçekleştirdiği teslimler sonucu yüzde 95'in üstünde müşteri memnuniyeti elde eden Nef, önceliğini müşterinin yaptığı alışverişten duyacağı mutluluğa veriyor. 

Nef için başlangıç noktası, hayatta aldığımız her şeyi geri vermek zorunda olduğumuz gerçeği. Doğanın düzeni gereği biz geri vermeğimiz taktirde o bizden er ya da geç alacaktır diyen Nef'in marka felsefesini de bu düşünce oluşturuyor. Kimi zaman kazancı kimi zaman mutluluğu paylaşmak ama eninde sonunda paylaşmak marka için çok önemli. Bu yaklaşımıyla bir sosyal şirket olarak kurulan Nef dağıtılabilir kârının yüzde 50'den fazlasını paylaşıyor ve sosyal sorumluluk projelerine yatırıyor. Türkiye'de sosyal şirket modelinin en başarılı temsilcisi olma yolunda eğitim, sanat gibi dokunulması gereken birçok alanda sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyor. Toplumsal kalkınmanın en önemli ve üzerinde durulması gereken noktalarından biri olan eğitim alanında mevcut durumu iyileştirmek, yeni model ve fırsatlar yaratmak için çalışarak Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle şimdiye kadar 31 adet okul öncesi eğitim kurumu ve ilkokul hayata geçirdi. 

nef kağıthane 03
Nef Kağıthane 03

İMZASINDA TASARIM VAR 

Nef, sektördeki fiyat ve lokasyon odaklı proje geliştiren diğer oyunculardan farklı olarak tasarıma önem veriyor ve projelerinde sanatsal bir yaklaşım izliyor. Metrekarelerle değil santimetrekarelerle çalışıp, tasarım anlayışının yalnızca dış cephe tasarlamaktan ibaret olmadığını kanıtlıyor. Kapı kolundan banyo seramiğine kadar özel tasarımlar yapıp bunları her kesim için ulaşılabilir kılmak markanın esas amacı. Hayatın her noktasında, her detayında tasarımın olması gerekliliğine inanan Nef bu yaklaşımı sayesinde %100 Design of London fuarına katılan ilk gayrimenkul firması oldu. 

Nef, projelerinde dünyanın en önemli mimarlık firmaları arasında gösterilen üç firmayla çalışıyor. Dubai'de yer alan ve dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'nın mimarı SOM, Londra'daki dünyaca ünlü VVembley Stadı, St. Petersburg'daki Dali Müzesinin mimarı HOK, dünyanın en ünlü mimarları arasında gösterilen Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster+Partners, Addon ve Perkins and Will'in yanı sıra global başarılara imza atmış Türk mimarlık firması Autoban ile de çalışan Nef, Foldhome ve Foldoffıce ünitelerinin tasarımlarında da aralarında Sebastien Leon Agneessens, Dror Benshetrit, Harry Ailen Design, LTL Architects ve Alper Böler'in bulunduğu dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği yapıyor. 

İNOVASYON DESTEKLİ KEŞİFLER 

Sektördeki klasik uygulama ve mevcut çözümlerin dışında müşteri ihtiyaç ve beklentilerini analiz edip bu doğrultuda ilerleyen Nef, Türkiye ve dünyada altı ülkenin metropollerinde sektörel ihtiyaçları analiz etmek adına çeşitli anket ve araştırmalar yaptı. Ortaya çıkan hedef kitle beklentileri ile tasarım odak noktasını birleştirerek Foldhome, Foldoffice, Garantili Proje ve Kolay Yatırım olarak adlandırdığı keşiflere imza attı. 

foldhome

FOLDHOME NEDİR?

Foldhome 5 bin metrekarelik bir evin içine sığmayacak yaşam alanlarını 1+1 evlere bile dahil eden bir sistem. İstediğiniz zaman rezervasyon yaptırıp, rezervasyon yaptırdığınız saat aralıklarında yalnızca sizin kullanımınızda olan bu odalar 24farklı seçeneğe sahip ve tasarımlar dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından yapılıyor. Squash odasından sinema odasına, PlayStation odasından müzik odasına çeşitlenen bu ünitelerde alışılmış sosyal tesislerin aksine kullandığınız kadar aidat ödediğiniz bir sistem işliyor. 

FOLDOFFİCE NEDİR?

Foldoffice, ofis hayatı içinde aynı çeşitliliği sağlayacak üniteler oluşturmak amacıyla çıktıkları yolda Foldhome'dan sonra yaptıkları bir keşif. Foldoffice'te en büyük ofislerde bile bulunmayan alanlar ofis hayatının içine dahil edilerek yine PlayStation odasından toplantı odasına, molalarda stres atabileceğiniz eğlence alanlarından basketbol, futbol odalarına kadar her şey düşünüldü. Büyük metrekare ofislere ya da apartman dairelerine mecbur eden mevcut sistemin aksine gerektiğinde kullanabileceğiniz, imkânlarınızı genişletebileceğiniz alanların bulunduğu ofislere sahip olmanızı sağlayan bu sistem alıcıyı gereksiz yere kira ödeme sıkıntısından kurtarıyor. 

foldoffice

Türkiye'de ilk defa uygulanan Garantili Proje sistemiyle projelerin maliyeti daha inşaata ve satışa başlamadan, ilk günden bankada güvence altına alınarak teslimler hiçbir satış yapma zorunluluğu olmaksızın, garantileniyor. Nef, mevcut garanti sistemini daha da geliştirip tüm projelerinde uygulayarak yatırımcının riskini sıfıra indiriyor. 

Kolay Yatırım, Nef'in kullanıcı sorunlarına yönelik çözümler bulma amacıyla çıktığı yolda yaptığı detaylı analizler sayesinde geliştirdiği keşiflerin en yenisi. Keşfin çıkış noktasında bugüne kadar yatırım yapmak isteyen ama farklı nedenler yüzünden bunu ertelemek durumunda kalan çoğunluğun ihtiyaçlarına cevap verebilmek yatıyor. Kolay Yatırım ile peşinat teslime kadar taksitle ödeniyor, kredi ödemesine de teslimde başlanıyor. Teslimle beraber kira geliri elde edildiği için, kredi ödemesinin yarıdan fazlasını kira geliri ödüyor. Yatrımcılar Kolay Yatırım sayesinde, projeye topraktan yatırım yapmanın getirdiği avantajların yanı sıra, düşük peşinat ve teslimde kredi kullanma imkânına da sahip oluyorlar. 

kolay yatırım
Nef Merter 14

Bugüne kadar birçok projesiyle ödüle layık görülen Nef son olarak Hürriyet tarafından düzenlenen Sign Of The City Awards'da Sektörde Yenilik Jüri Özel Ödülü'niin sahibi oldu; European Business Awards'da ise İnovasyon Kategorisi nde ülke finalisti olarak galip geldi. 

ARTIK GLOBALLEŞME ZAMANI 

Nef'in hedef kitlesini doğru ayrıştırıp her bütçeye uygun seçenekler sunması onu her kategoride ürün satabilen bir marka konumuna taşıyor. Son bir yılda 3 binden fazla konut satışına imza atan Nef, 2014 yılını 1 milyar TL'yi aşan ciroyla kapattı. Bu yıl teslimi gerçekleştirilen altı projeyle birlikte sekiz projesinde yaşam başlayan Nef projelerinin prim getirişi ve kiralanma hızı oldukça yüksek. 

2014 yılının en önemli atılımlarından Nef - İş GYO ortaklığının ilk projesi Topkapı'da yapılacak. 160 milyon dolar bedelindeki arsa üzerinde inşa edilecek proje için uluslararası katılımcıların davet edildikleri mimari bir yarışmayla projenin mimarı belirlendi. Yüzde 50 pay ile devam eden bu ortaklıkta uzun vadede birçok proje gerçekleştirilecek. 

2010 yılından bugüne kadar gelen süreci markalaşma dönemi olarak tanımlayan Nef artık büyüme ve globalleşme dönemine girdi. Gayrimenkul hayli eski bir sektör olmasına rağmen global bir markaya sahip değil. Mevcut projelerinden sonra New York Manhattan'da bir projeye başlayan Nef, Foldhome konseptini kültüre göre uyarlayarak hayata geçirecek. Ardından Londra, Berlin gibi kentlerde planladığı projelerle globalleşme yolunda ulaşılabilir lüksün markası olmayı hedefliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...