maritbet girişmaritbet
Antalya, inşaat sektöründe hızla gelişiyor

Antalya, inşaat sektöründe hızla gelişiyor

Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya oldu.

Emlak derecelendirme kurumu REIDIN ve  İş Bankasının 62 il, 221 ilçe ve 1.083 mahalleyi kapsayarak hazırladığı raporda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi sektörün hareketli olduğu noktalarda konut fiyatlarında bir azalma görülmezken herhangi bir artış da tespit edilmedi. Yalova ve Çanakkale'deki hareketlilik körfez pazarının etkisi olarak yorumlandı. Raporda iç pazarın birincisi olarak anılan Antalya'daki yükselişin sebebi ise konut projelerinin satış noktasında daha çabuk tüketilmesi olarak değerlendirildi.

ANTALYA'NIN PARLAYAN YILDIZI DÖŞEMEALTI

Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu ve Hızlı Tren hatlarının bağlantı noktasında yer alan Döşemealtı, Antalya'nın inşaat sektöründeki yükselişinin en önemli etkeni olarak değerlendiriliyor. Yerel yönetimin uyguladığı imar politikası gereğince sadece villa tarzı yapıların oluştuğu bölgede emlak ve arsa fiyatları giderek artmakta. Merkeze göre nem ve sıcaklık konusunda daha avantajlı olan Döşemaltı, deniz, doğa ve şehir hayatını aynı anda sunabilecek bir konumda olması sebebi ile iç pazarda oldukça rağbet görüyor.

DÖŞEMEALTI'NIN YILDIZI 'VALİ KONAKLARI'

Son dönemde Döşemealtı'nda kooperatif modelinde  yaptığı inşaatlar ile dikkat çeken Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Başkanı Turan Eren, "Döşemealtı'nın  çok büyük bir potansiyeli var. Kooperatif olarak şu anda 602 konutluk bir  proje gerçekleştiriyoruz.  Pal City Vali Konakları Projemizin ilk etabının satışını  lansman aşamasında bitirdik.. 200 Konutluk ilk etabı yıl sonunda teslim edeceğiz. 402 Konutluk ikinci etabın da temelini geçtiğimiz günlerde üyelerimizin katılımı ile  hep birlikte attık" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Antalya'da 2017 yılı parlak bir yıl olacak'
  • 25.01.2017 13:44

'Antalya'da 2017 yılı parlak bir yıl olacak'

Antalya'daki Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Antalya'daki in ...

Antalya, inşaat sektöründe hızla gelişiyor
  • 03.06.2016 14:25

Antalya, inşaat sektöründe hızla gelişiyor

Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiya ...