maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli Sarayburnu gayrimenkul fiyatlarını artırdı

Avrasya Tüneli Sarayburnu gayrimenkul fiyatlarını artırdı

Avrupa ve Anadolu yakalarım karayolu ile birbirine bağlı olan Avrasya Tüneli, Kazlıçeşme ile Cankurtaran arasındaki bölgeyi hareketlendirdi

Marmara Denizi'nin altından İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak olan üç buçuk kilometre uzunluğundaki tünel, denizin 106 metre altında inşa ediliyor. Cankurtaran'dan yerin altına inen Avrasya Tüneli Göztepe'den yeryüzüne çıkacak. 2015 yılında bitirilecek olan tünelden, günde 100 bin araç geçeceği tahmin ediliyor. 

Avrasya Tüneli'nin giriş ve çıkış noktasına yakın olan semtler değerlenecek. 

Geçtiğimiz ay tünelin Anadolu Yakası'nda çıkış noktasında değerlenecek semtleri sizlerle paylaşmıştık. Bu kez de tünelin Avrupa Yakası'nda değeri artacak olan semtleri araştırdık. 

En güvenli tünel olacak 

Cankurtaran'dan yerin altına inen Avrasya Tüneli, Haydarpaşa'nın üst kısmında Karacaahmet Mezarlığının yanındaki İETT îsfalt Durağı'nın karşısından yeryüzüne çıkarak E5 Otoyolu'na bağlanacak. Tünelin geçeceği güzergahta denizin derinliği 62 metre, tünel ise 106 metre derinlikte kazılıyor. Yani tünel, deniz tabanının 44 metre altından geçiyor. Tüneli kazmak için özel olarak tasarlanan 13ü metre uzunluğunda TBM adı verilen tünel açma makinesi, günde ortalama 8-10 metre arasında kazı yapıyor. 

5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edilecek olan iki katlı tünel ve bağlantı tünellerinden oluşan projenin yanı sıra Avrupa ve Asya yakalarında 9.2 kilometrelik yol genişletme çalışması yapılacak. Avrasya Tüneli'ni, Yapı Merkezi ve Güney Koreli SK E&C şirketleri inşa ediyor. Yetkililer, sığınak olarak da görev yapacak olan tünelin olumsuz hava koşulları, deprem ve tsunamiden etkilenmeyeceğini iddia ediyorlar. 2015'in Haziran-Temmuz'unda hizmete girecek ve 1.3 milyar dolara mal olacak proje kapsamında Kazlıçeşme ile Cankurtaran semtleri arasındaki sahil yolu sekiz şeride çıkacak. 

Trafiği rahatlatacak 

Avrasya Tüneli'nin Anadolu Yakası'nda Koşuyolu, Acıbadem, İbrahimağa, Hasanpaşa, Fikirtepe ve Göztepe gibi semtlerin prim yapmasını sağlayacağını yazmıştık. Avrupa Yakası'nda ise, Fatih'e bağlı Yedikule, Samatya, Cerrahpaşa, Koca Mustafa Paşa, Yenikapı, Kumkapı ve Cankurtaran gibi semtlerin değerlenmesini sağlayacak. 

Kazlıçeşme'den Sarayburnu'na devam eden Kennedy Caddesi üzerinde U dönüşü, alt geçit olarak ve engellilerin erişimine uygun yaya köprüsü de üst geçit olarak inşa edilecek. Yaklaşık 5.4 km olan yolun tamamı, genişletilerek 2x3 şeritten 2x4 şeride çıkacak. Böylece Kazlıçeşme-Göztepe arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresi 15 dakikaya inecek. 

Her şey ulaşıma endeksli 

Yeni ulaşım yollarının yapıldığı ve trafiğin rahatladığı semtlerde, gayrimenkul fiyatları iki üç kat artıyor. Yedikule'den Cankurtaran'a kadar görüştüğümüz birçok gayrimenkul uzmanı Avrasya Tüneli'nin bölgeyi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor. Laleli'nin alt kısmındaki Kumkapı, Küçükayasofya, Nişanca ve Kadırga semtlerinde yenileme çalışmaları başlatan Fatih Belediyesi, bölgeyi yeniden yapılandırma çalışmalarına başlamış. Konut imarına açılan bu semtlerde, Osmanlı tarzı evlerin yapımına başlanmış durumda. Turizm yatırımcısının rağbet ettiği Sultanahmet ve Cankurtaran gibi semtlerde fiyatların doyum noktasına ulaştığını ifade eden RE/MAX Port Ofisi'nden Yunus Kurt, "Yenikapı ve Kumkapı konut imarlı bölgeler. Alt kısmında konut imarı verilen Küçüklanga'nın üst kısmında turizm imarlı arsalar da var. Bu bölgede fiyatlar oturdu. Samatya, Yedikule, Koca Mustafa Paşa ve Cerrahpaşa ise prim yapacak bölgeler.  

Fiyatlar sürekli değişiyor 

Proxy Gayrimenkul'den Savaş Canruh'da, bölgeye talebin arttığını belirtiyor. 

Avrasya Tüneli'nden dolayı Sarayburnu Yenikapı arasında gayrimenkul fiyatlarında artış gözlendiğini belirten Canruh, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artacağını düşünüyor. 

Sultanahmet ve Cankurtaran'da fiyatların çok yükseldiğini belirten Lale Gayrimenkul'den Enver Yıldız ise, Yedikule, Koca Mustafa Paşa, Cerrahpaşa ve Yenikapı'da yatırım yapılabileceğini söylüyor. 

Yeni inşaatlara devam 

Trafiğin rahatlamasının bölgeyi canlandıracağını ifade eden City Emlak'tan Faruk Altundağ'ın bölge ile ilgi görüşleri ise şöyle: "Kumkapı ile Kadırga turizm bölgesi olduktan sonra yüzde 200 prim yaptı. Yedikule'de mahalle müteahhitlerinin inşa ettiği yeni binalar var. 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 daireler 450 bin TL'ye, 120-130 metrekare büyüklüğünde 3+1 daireler ise 500-600 bin TL'ye satılıyor. 

Yedikule ile Cerrahpaşa arasında uygun fiyatlarla hala konut alınabilir

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...