maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Kale, Berker by Hager'i tercih etti

Avrupa Konutları Kale, Berker by Hager'i tercih etti

Konut sektöründe akıllı bina sistemleri ile teknolojiyi yaşam alanlarına entegre eden Berker by Hager, teknoloji ve konforu bir arada sunuyor.

Rezidans, villa, AVM, otel ve konutlara özel akıllı bina sistemleri ile teknolojiyi yaşam alanlarına entegre eden Berker by Hager, yenilikçi yaklaşımıyla projelerin konfor standartlarını maksimuma taşıyor. Avrupa Konutları projesi dahilinde yükselen Kale'de tasarım ödüllü B.IQ ile KNX sistemi ayrıcalığı sunan Berker by Hager, konut sektöründe de teknoloji ve konfor standartlarını yeniden şekillendiriyor. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat ve konut sektörü, hızlı büyümesinin yanı sıra yeni eğilimleri ve farklı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Özellikle teknolojinin gelişimine paralel olarak akıllı cihazlar vasıtası ile günlük yaşama entegre olan otomasyon, enerji yönetimi, yüksek konfor standartları, uzaktan erişim gibi kullanım kolaylıkları ve avantajları ile lüks olmaktan çıkıp gereklilik haline geliyor. Projelerin de kendi içinde rekabetini yükselten konfora dönük çözümler ve akıllı bina sistemleri, inşaat firmaları, müteahhitler ve yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Avrupa ülkeleri ve dünyaya kıyasla ‘akıllı ev' kavramıyla geç tanışan Türkiye, teknoloji ve kalite bakımından dünya ile eş zamanlı olarak gelişimini sürdürüyor. Akıllı bina otomasyonu ve anahtar & priz sistemleri sektörünün lider markası Alman menşeili Berker by Hager, dünya çapında 129 ülkede premium segmentte  rezidans, konut, otel ve kurumsal projelerine imzasını atıyor. Türkiye pazarında kısa sürede KNX otomasyon satışında dünyada ilk 5'te yer alan marka, hayatı kolaylaştıran ve yaşama konfor katan çözümleriyle fark sağlıyor. 

Özellikle KNX sistem satışı ve otomasyon çözümleri ile büyüme hızında 129 ülke arasında Türkiye ofisiyle iki yıl üst üste grup içi liderliği yakalayan Berker by Hager, güçlü servis altyapısı, lokal yapılanması, zengin ürün gamı ve projeye özel geliştirdiği sistemlerle farklılaşıyor. Berker by Hager teknolojisi ile yükselen Avrupa Konutları Kale –Artaş İnş. Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya ile düzenlenen ortak basın buluşmasında açıklama yapan Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, Türkiye pazarında hızla gösterdikleri büyümeyi ve konut pazarında akıllı bina teknolojilerinin geldiği noktayı anlattı.

Medeni Kahraman, "Günden güne hızlı bir büyüme grafiği gösteren Türkiye inşaat sektöründe teknoloji ile entegre, sürdürülebilir, enerji tasarrufuna önem veren nitelikli projeler ön plana çıkıyor. Biz bu noktada geliştirdiğimiz inovatif ürünlerle, ilerici çözümlerimizle, teknik altyapımızla, lokal servislerimizle ön plandayız. Geçtiğimiz yıllarda lüks olarak görülen akıllı bina teknolojilerinin bugün gereklilik haline gelmesi, sektör açısından önemli bir noktada olduğumuzu gösteriyor. KNX olarak adlandırdığımız akıllı bina sistemleri AVM, otel gibi ticari segmentin yanı sıra konut pazarında da lüks olmaktan çıkıp günlük yaşamın içinde daha çok yer buluyor. Aynı zamanda kişiselleştirilebilen bu sistemle kişi kendi senaryolarını oluşturarak ihtiyaçları doğrultusunda yaşam kurgusunu şekillendirebiliyor. Ucu açık olarak sürekli geliştirilebilen sistemin enerji yönetiminden zaman tasarrufuna, uzaktan kontrol ile sağlanan güvenlik çözümlerinden eğlence sistemlerine kadar  konforlu bir yaşam sunan  birçok avantajı var. Özellikle konut sektörüne özel sonsuz çözümlerimizle projelerde geliştirici paydaş oluyoruz. Çözüm ortağı olduğumuz birçok projenin ikinci üçüncü projesinde de tercih ediliyoruz. Avrupa Konutları Kale de bunun güzel bir örneği…“ şeklinde konuştu.

KNX teknolojisinde konfor ve fonksiyonelliğin sınırı yok

Hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra enerji tasarrufu sağlayabilen KNX sisteminin ilk temsilcisi Hager Group'a bağlı olan Berker, teknolojiyi maksimumda kullanan modülleri ile akıllı bina sektöründe çığır açıyor. Bugün tüm firmalarda uluslar arası standart haline gelen KNX sistemi, kullanıcıların ihtiyaç duydukları modüllere göre sürekli geliştirilebiliyor. Sistem; daireler arası görüntülü & sesli görüşme, yönetim duyurularını anında takip,teknik, taksi, vale, kuaför, temizlikçi gibi hizmetlere hızlı ulaşım, aydınlatma,dim,perde-panjur, iklimlendirme ve müzik sistemi kontrolü, önceden ayarlanan ‘hoş geldin' ve ‘güle güle' senaryoları gibi hizmetleri barındırabiliyor. Müşteri talebine göre farklı senaryolar da geliştirilebilmesinin yanı sıra sinema, tatil, misafir, gece(uyku) modu v.b. gibi özel durum senaryoları da eklenebiliyor. Tüm bu hizmetler evden uzaktayken de akıllı telefon ve bilgisayarlardan takip edilebiliyor.

Avrupa Konutları Kale'de Berker by Hager teknolojisi 

Avrupa Konutları projesi dahilinde yükselen Kale, projede kullanılan Berker by Hager akıllı bina otomasyonu ile estetik ve konforu birleştiriyor. Berker by Hager KNX sistemi dahilinde aydınlatma, perde ve iklimlendirme fonksiyonları tasarım ödüllü B.IQ ve K.1 anahtarlar ile kontrol altında tutuluyor. Merkezi konumuyla dikkat çeken Avrupa Konutları - Kale projesinde de tasarımın gücünü estetik ve fonksiyonellikle birleştiren Berker by Hager, üstün tasarım ödüllü B.IQ ile proje sakinlerine teknolojinin derinliklerini hissettiriyor. 37.000 m2 alan üzerinde 599 konut ve 52 ofisten oluşan Avrupa Konutları Kale'nin sakinleri ısı, aydınlatma, müzik ve panjur kontrolüne tek anahtar ile  veya PC, Iphone, Ipad ile internet üzerinden ulaşabiliyor. 

Avrupa Konutları Kale'de yaşamın 24 saat boyunca maksimumda güvenli ve konforlu sürmesi için tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar senaryolaştırılıyor. Projede iklimlendirme, aydınlatma, panjur, interkom, faturalandırma, güvenlik tek bir merkezden kontrol ediliyor. Ortak yaşam alanları kamera sistemi ile izlenirken, yangın sistemi de otomatize edilerek güvenlik en üst noktada sağlanıyor. Bina içinde ısıtma sistemi hava şartlarına göre belirlenen senaryolar ile çalışıyor.

Projenin inşaasını yürüten Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Berker by Hager'i tercih etmelerinin kazandırdığı artıları şöyle anlatıyor; 

"Büyük projelerde müşterilerin genellikle önüne çıkan daha basit standart anahtarlardan insanların sıkıldığı kanaatindeyiz. Müşterilerimizin evlerini teslim aldıklarında değiştirmeyeceğine inandığımız anahtar prizleri kullandığımızı düşünüyoruz. Otomasyon ürünleri ile birlikte oluşturduğumuz akıllı evlerde müşterilerimize; aydınlatma otomasyonu, iklimlendirme kontrolü, panjur kontrolü ve interkom hizmetleri gibi kullanışlı çözümler sunduk. Satış kaygısıyla değil, müşteri memnuniyeti ile hareket ettik. Berker by Hager ile bir alt taşeron olarak değil de ‘çözüm ortağı' olarak çalışarak otomasyon gibi ucu açık olan bir alanda, doğru çerçevelerle optimum çözümler üretmeyi başardık. Biz Artaş İnşaat olarak yaşam konforu, estetik görünüm ve enerji yönetimi kolaylığı gibi artılarıyla akıllı bina otomasyonun her projede mutlaka olması gereken bir teknoloji olduğu kanaatindeyiz ve bu bilinç ile hareket ediyoruz. Teknolojinin hayatın her alanına girdiği günümüzde konutlarda bu teknolojinin olmaması büyük eksiklik. Otel, AVM gibi ticari segmentlerde otomasyon kullanımı oldukça yoğun. Bu akımın artık konutlarda da olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüketici kurulan kontrol paneli ile taksi, restoran vb. konularda yönetim ofisi ile haberleşebiliyor, faturalarını takip edebiliyor. Evine gelmeden evinısıtma ve soğutmasını ayarlayabiliyor. Sisteme istenilen senaryolar eklenerek sürekli yenilenebiliyor. " 

Üstün tasarım ödüllü Berker B.IQ, mekanlara kattığı şıklık ve kalitenin yanı sıra,  tüm otomasyon işlemlerini tek tuş ile kontrol edebilme özelliği ile Avrupa Konutları Kale projesinin de öncelikli tercihi oldu.

Berker B.IQ, tek anahtar üzerinde ısı, aydınlatma, müzik ve panjur kontrolünün yanı sıra dört farklı materyalden üretilebilen kusursuz tasarımıyla mekanlarda güçlü duruş sergiliyor. B.IQ anahtarın buton kısmından mekanların aydınlatma senaryoları ve dim fonksiyonları yerine getirilebiliyor, buton kısımları aktif olduğunda anahtarların yan kısımlarında bulunan durum led'lerinden aydınlatmaların açık olup olmadığı da izlenebiliyor.  Projede kullanılan B.IQ anahtarın özelliği olan ‘B.IQ asistan' sayesinde, hangi butonun ne iş veya hangi fonksiyonu kontrol ettiği termostat LCD ekranı üzerinde yazılı olarak gözüküyor. 

Tek anahtar üzerinden ısı, aydınlatma, müzik ve panjur sistemlerinin kontrolünü sağlayan Berker B.IQ, ünlü tasarımcı Peter Schreyer'in estetik dokunuşlarıyla şıklığı ve son teknolojiyi uyum içinde harmanlıyor. KNX ile uyumlu B.IQ  tüm yaşam alanlarının ısısını, alarmını, panjur ve müzik sistemlerini yönetmeyi tek anahtarla mümkün kılarken, butonda yer alan led ışık şıklığın tamamlayıcısı oluyor.

Yenilikçi mekanlara özel, şık ve özgün ürün gamı…

Faaliyette bulunduğu ülkelerde sektör lideri olarak  binalarda enerji yönetimi ve yaşam konforu alanında entegre çözümler sunan Berker, Hager Grubu'na katılması ile birlikte sektörünün en büyük firmaları arasında yer alıyor. Konforlu ve kişiye özgü tasarımlarıyla yenilikçi mekanlar sunan Hager'in ürün gamında teknolojiyle şıklığı harmanlayan anahtar ve priz sistemlerinden akıllı ev otomasyonlarına, otomobil şarj istasyonundan, endüstriyel çözümlere kadar enerji yönetimine dair tüm sistemler bulunuyor. Tasarım yönüyle dikkat çeken Berker ve endüstriyel alanda fokuslanan çözümleriyle fark sunan Hager'in birleşmesinden doğan Berker by Hager, her iki alanı doğru kullanarak projelerde teknoloji ve dizaynı buluşturuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!
  • 19.02.2022 16:57

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!

Pandemiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, dünya genelindeki birçok ...

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 31.07.2015 10:56

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'nin de ...

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!
  • 27.05.2015 17:43

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Avrupa Konutları ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 26.05.2015 17:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş'ın patronu Süleyman Çetinsaya, ofis ve dükkanları satışa açılan Avrupa Kon ...

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 11.11.2014 17:05

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, yeni projeleri Av ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 05.11.2014 14:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Topkapı'da yer alan ve merakla beklenen Avrupa Konutları Kale projesi görücüye ç ...