maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Kale’nin enfes manzarası!

Avrupa Konutları Kale’nin enfes manzarası!

Artaş İnşaat’ın Kale Endüstri Holding ile ortaklaşa inşa ettiği Avrupa Konutları Kale’nin şantiyesini gezdik.

Serhan Çetinsaya, 26 yaşında, Amerika'da eğitim görmüş, inşaat mühendisliği ve yönetimi okumuş, sektörün geleceğine yöne verecek kapasitede geleceği parlak bir patron adayı. Şu anda babası Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın pişmesi ve arazide işi öğrenmesi için Avrupa Konutları Kale'nin şantiyesinde tüm sorumluluğu üstleniyor. Satış ofisindeki konforlu mekanlarda değil arkadaki konteynerlerde her tarafı proje ve malzeme numuneleri ile dolu bir odası var. Günde 1,5 saat şantiyeyi kontrol etmek zorunda. Süleyman Çetinsaya'nın kontrollerinde bu miktar üç katına çıkıyor ve ince detayın bile hesabı veriliyor.

hüseyin belibağlı ve serhan çetinsaya

Taşeronla da o ilgileniyor, malzemelerin kontrolüyle de… Ayrıca yazımızın ileriki noktalarında açıklayacağımız üzere her ay işçiler için Kayseri'den getirtilecek çeyrek tonluk sucukta onun sorumluluğunda… Ailenin ikinci veliahdı olan Serhan Çetinsaya ile büyük bir hızla sorumluluğunda yükselen 650 milyon liralık Avrupa Konutları Kale'nin şantiyesinde görüştük, 5. bloğun terasından Çamlıca Tepesi'nin antenlerine baktık... 

En iyisi bu 

Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları Kale'den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, görevlendirildiği projenin aşamalarını anlatarak projenin sözleşme tarihinden 4 ay kadar önce teslim edileceğinin müjdesini verdi.

“Bu zamana kadar Artaş İnşaat'ın yaptığı en nitelikli ve kalitesi yüksek projesi burada inşa ediliyor” diyecek kadar iddialı bir giriş yapan Çetinsaya, lokasyon itibari ile söylenecek söz bulunmayan Kale'nin 4. ve 5. blok teraslarından Çamlıca'daki antenler ve Maslak'taki değişen İstanbul siluetinin göründüğünü dile getirdi. Fizibilite aşamasında sadece denize odaklandıklarını söyleyen Çetinsaya, “Kaba inşaat yükseldiğinde birde baktık ki Çamlıca Tepesi görünüyor. Bunu es geçmişiz. İlk gördüğümüzde bizde şaşırdık” dedi.

Serhan Çetinsaya ve hüseyin belibağlı

Standardı çok yüksek

Her şeyin 2016 model olduğunun altını çizen Çetinsaya, “Burada eskiye dair hiçbir şey yok. Daha önce olmayan akıllı bina özelliklerini buraya getirdik. Konumdan ötürü birçok projeden artısı olan Kale'ye bizde artı kattık. Kişi sayısına bakmaksızın sosyal donatı alanlarına ayrılan alanları çok geniş tuttuk. İstanbul'un ortası olmasına rağmen yeşil alanların bol olmasına önem verdik. Peysaj için ayrıca bir bütçeleme yaptık ve çok özen gösterdik. Bence bu niteliklere sahip bir proje bence İstanbul'da çok çok azdır” dedi.

Kaba inşaatın yüzde 95'i, İnce imalatın yüzde 30'u bitti

Şu anda Kale'de kaba inşaatın yüzde 95'inin bittiğini altını çizen Çetinsaya, “Hasılat paylaşımı ile yapılan projede 8'i konut, birisi ofis olmak üzere toplam 9 blok yer alıyor. 599 daire, 30 mağaza ve 52 ofis var. Ofisler 220 metrekareden 860 metrekareye kadar uzanıyor. Birisi hariç blokların kaba inşaatı bitti. 9. blokta da bitime 1,5 kat kaldı. İnce imalatın yüzde 30'u bitti. Konutların yüzde 50'sinin yerden ısıtma ve şap gibi kısımları bitti. Dış cepheye başlandı. Zemin +1 katta mermer uygulamalarına geçildi. Kat holleri de üst katlarda da Kale sinterfleks uygulamaları var” dedi.

Serhan Çetinsaya ve hüseyin belibağlı

Beğenmezse değiştiriyor

Proje için farklı bir özen gösterdiklerini söyleyen Çetinsaya, “Dış cepheyi ve pencere camlarını değiştirdik. Bu yüzden projenin takvimi uzadı. İlk keşif ile şu andaki maliyet arasında 20 milyon liralık fark oluştu. Ayrıca Süleyman Bey sadece kendisi görmek ve malzemelerdeki uyumu kontrol etmek için 3 tane örnek daire yaptırıyor. Normal bir örnek daire değil bunlar. Kullanılan malzemelerin kalitesine, uyumuna bakıyor ve gerekli gördüğü konularda değişikliğe gidiyor” dedi.

Clup hause'ları özel

Süleyman Bey'in kendisinin de spora meraklı olduğundan söz eden Çetinsaya, “Buradaki spor tesisleri ile özel olarak ilgileniyor. Zaten insanlar sosyal tesisler için konut alıyorlar. Bu günün Türkiye'sinde zaten sosyal olanaklar ve güvenlik standart şeyler. Biz bunun ne kadar üzerine çıkabiliriz diye fikir geliştiriyoruz. Bu işler için özel spor genel koordinatörümüz var. Kaba inşaat aşamasından beri birlikte çalışıyoruz. Bu tür tesislerde yaşanan zorlukların olmaması için projeler geliştiriyor. Bu tesisler bu zaman kadar yaptıklarımızın en iyisi olacak” şeklinde konuştu. 

Dükkanlar 7 metre yükseklikte

Projenin çevresini dükkanların saracağını söyleyen Çetinsaya, “Şerefiyesi yüksek olan dükkanların metrekare birim fiyatları 30 bin lirayı geçiyor. Toplam satışta yüzde 80'lerdeyiz. Çok daha iyi olabilirdik ama seçimler ve ülkenin içinde bulunduğu durum herkes gibi bizi de etkiledi. Zaten ofis ve dükkanlar her projede yavaş satılır. Ticari üniteler yatırıma dönük olduğundan alıcılar dükkanların biraz ortaya çıkmasını bekliyor. O zaman satışın artmasını bekliyoruz” dedi.

Her eve 3 araçlık otopark

Arsanın tamamında hafriyatın kaldırıldığını ve 30 metre derinliğe inildiğini ifade eden Çetinsaya, “Emsal dışı alanları maliklerin yararına olacak şekilde düzenliyoruz. Çıkan ticari üniteler site için kullanılacak. 599 daire için 1.350 araçlık otopark yapıldı ama artan alanlar da değerlendirildiğinde rakam 1850 araca çıkıyor. Dükkan ve mağazaların otoparkları ayrı zaten” şeklinde konuştu.

Çeyrek tonluk (255 kg) sucuk ekmek partisi!

İş güvenliğine çok önem verdiklerini ve sıkı takip ettiklerini söyleyen Çetinsaya konuşmasını ilginç bir anekdot ile bitirdi. Her an eğitimin sürdüğünü söyleyen Çetinsaya, “Her ay yapılan kontrollerde taşeronlardan kesilen cezaları bir havuzda topluyoruz. İş güvenliğine dikkat edenleri tesbit edip 25-30 işçiye çeyrek altın dağıtıyoruz. Bir kısmıyla da herkesin katıldığı bir sucuk ekmek partisi yapıyoruz. Sucuklar Kayseri'den geliyor. Son sucuk partisinde 1.070 kişi için 255 kilo sucuk getirttim. Herkes bayram etti” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin röportajı için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 31.07.2015 10:56

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'nin de ...

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!
  • 27.05.2015 17:43

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Avrupa Konutları ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 26.05.2015 17:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş'ın patronu Süleyman Çetinsaya, ofis ve dükkanları satışa açılan Avrupa Kon ...

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 11.11.2014 17:05

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, yeni projeleri Av ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 05.11.2014 14:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Topkapı'da yer alan ve merakla beklenen Avrupa Konutları Kale projesi görücüye ç ...

Talep rekorları kıran projenin tanıtım filmi yayında!
  • 04.11.2014 11:29

Talep rekorları kıran projenin tanıtım filmi yayında!

Avrupa Konutları Kale projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yay ...