maritbet girişmaritbet
'Bizim bu ülkeyle birçok iş geliştirmemiz mümkün'

'Bizim bu ülkeyle birçok iş geliştirmemiz mümkün'

Torunlar GYO ve GYODER Başkanı Aziz Torun Expo Turkey by Qatar Fuarı’nda Emlaktasondakika’ya fuarı değerlendirdi.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakika.com ekibine özel açıklamalarda bulundu. 

Aziz Torun “Bu bir ilk. Expo Turkiye bir ilk olduğu için bir anlamda ve farklı sektörlerden şirketler var bu fuara katılan. Biz önce Türkiye'yi tanıtacağız. Sonra ülkemizdeki sektörleri tanıtacağız. Şehirleri tanıtacağız. Dolayısıyla bu uzun vadeli, uzun soluklu bir iş. Katar, dünyanın tek başına milli geliri en yüksek olan ülkesi. Fert başına 100 bin dolar. Bizim bu ülkeyle birçok iş geliştirmemiz mümkün. Bizim de Türkiye olarak birçok zenginliklerimiz var. Onların yeraltı madenleri var, gazı var, petrolü var. Bizim de yer üstü zenginliklerimiz var. Doğamız var, tabiatımız var, kültürel zenginliklerimiz var. Dolayısıyla bunları pekala pazarlamamız mümkün. Son zamanlarda gayrimenkule teşvikler de çıktı. bunlar vatandaşlık, oturma izni, KDV muafiyeti gibi… Çok önemli KDV muafiyeti de. Son günlerde yürürlüğe girdi. Burada aslında bu teşvikleri de tanıtıyoruz. Türkiye'de gayrimenkul konusunda bu fırsatların olduğunu anlatıyoruz. Buradaki yatırımcı biraz daha kurumsal yatırımcı. Yani fonlar. Daha büyük gayrimenkullerle ilgileniyorlar. Ticari gayrimenkuller gibi. Bunlar ne olabilir? Alışveriş merkezi olabilir, bitmiş ofis binası olabilir olabilir, otel, getirisi olan öğrenci yurtları olabilir, sağlık köyleri olabilir, lojistik merkezleri olabilir. Yabancı daha kurumsal yatırımcı için bu tür projeler de geliştirmemiz lazım. Bu bir network. Dolayısıyla bu ülkedeki yatırımcıları tanımış oluyoruz. Onların beklentilerini, taleplerini öğrenmiş oluyoruz. Gelecekle ilgili iyimser bir potansiyel var demektir. Bunu keşfediyoruz bir anlamda. Bu da bunun bir ön çalışması aslında.”

Son zamanlarda Katar'ın en sıcak ilişkiler geliştirdiğimiz ülkelerden biri olduğunun altını çizen Aziz Torun "Türkiye'de yatırım yapmak istiyorlar. Türklerin de buraya gelip yatırım yapmalarını, proje geliştirmelerini, ticari hacmin büyümesini istiyorlar. Ama bu karşılıklı olarak birrakım hamlelerin başlaması ile mümkün. Biz de geliştirici olarak birçok zaman bürokrasiden yoruluyoruz. Aynı şey yabancı yatırımcı için de geçerli. Burada görüştüğümüz bir yabancı yatırımcı, İstanbul'da çok önemli bir bölgede kentsel dönüşüm projesine başlamışlar. Yüzde 85'i ile anlaşmışlar. 'Ama o yüzde 15 ne oluyor?' dedim. Onu da halletmeye uğraşıyoruz oluyor. Oradaki ufak hisse sahipleri buradan bir fırsat çıkar mı diye, 1'se 3 istiyor. İş de uzamış oluyor. Yabancı yatırımcının aynı bezginliğe ulaşmasın diye arzu ediyoruz. Onun için de yabancı yatırımcıya kolaylık göstermesini istiyoruz. Bizler de gayrimenkul geliştiriciler olarak onlara gayrimenkul satarken yanıltmamamız, doğru bilgiler vermemiz gerekiyor. Burada da alanların sonunda memnun olduğu bir müşteri profili oluşturmamız lazım ki onlar da kendi çevrelerinde memnun olduklarını anlatsınlar. Memnuniyetsiz bir müşteri portföyü oluşturmamamız lazım. Çünkü dünya küçük. Müşteri memnuniyetini sağlamamız lazım" dedi.

Referandum sonucu hakkında da görüşlerini aktaran Aziz Torun "Burada edindiğimiz izlenim, yurt dışından çok daha bunun önemsendiği. Yani yabancı yatırımcının çok daha önemsediği. Buradaki beklenti istikrarın olması. Evet seçimler oldu. Artık bundan sonra bir istikrar dönemi başladı. Gündemin ekonomi ve yatırımlar olduğu bir döneme girdi beklentisi var. Dolayısıyla bu da olumlu bir şey. Yabancıların da askıya aldıkları yatırımları önümüzdeki süreçte hızlandıracaklarını gözlemledik"

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...