maritbet girişmaritbet
Çatıder "Çatılarda İş Güvenliği ve Sağlığı" eğitimi verdi

Çatıder "Çatılarda İş Güvenliği ve Sağlığı" eğitimi verdi

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), mimarlık öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyor

ÇATIDER tarafından her yıl mimarlık fakültelerinin "Yapı Malzemeleri" ve "Yapı ve Yapım Yöntemleri" dersleri kapsamında düzenlenen "Uygulamalı Çatı Kaplama Malzemeleri ve Çatı Sistemleri Eğitimleri" 2014 yılı itibarıyla Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeni Çağa Meslek Yüksek Okulu, Işık Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Fakülteleri ve Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Fakülteleri ile devam etti. 2014 yılı itibarıyla 214 öğrenci ve 14 eğitimcinin katıldığı eğitimlerin devam edeceğini bildirildi.

Çatı konusunda toplumsal bilinci artırmayı ve çatı sektörünü geliştirmeyi misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), mimarlık fakültelerinde düzenlediği eğitim çalışmalarına hız verdi. Son olarak Işık Üniversitesi Şile Yerleşkesi Mimarlık Fakültesi'nde verilen eğitimlere aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ve eğitimcileri de katıldı. "Çatılarda İş Güvenliği ve Sağlığı" konularının da ele alındığı "Çatı kaplama malzemeleri ve çatı sistemleri uygulamaları" eğitimde ‘İş güvenliği - çatıda - yüksekte çalışmanın tehlikeleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar', ‘Çatı ustasının tanıtımı, özellikleri', ‘Kullanılan el aletleri, yardımcı malzemeler', ‘Çatı sistemleri soğuk ve sıcak çatılar, havalandırma, yoğuşma, yalıtımlar, yağmur suyu sistemleri', ‘Çatı kaplama malzemesinin tanıtılması ve doğru uygulama esasları' konuları ele alındı. 

ÇATIDER Üyesi Işıklar, Atermit, Multiplan, Ytong ve Onduline Avrasya üyesi firmaların eğitmenleri tarafından büyük boy uygulama maketleri üzerinde 1/1 ölçeğinde verilen eğitimlerde metal, kiremit, membran (Bitümlü ve Sentetik) ve çimento esaslı malzemeler ile çatı kaplama sistemleri ayrı ayrı uygulamalı olarak gösterildi.

“Binlerce öğrenciye ulaştık”

ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, eğitimlere devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:
 "2004 yılında İTÜ'de ‘Çatı Sistemleri Hakkında Teorik ve Uygulamalı Eğitimler ve Seminerler' etkinliğini başlattık. Her sene devam eden eğitimlerimizde bu yıl Kocaeli Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ile buluştuk. Çatı sistemleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler ile seminerler düzenlendi. Bugüne kadar 26 okulda düzenlenen 60 eğitim ile 3 bin 806 öğrencinin yanı sıra, 100'e yakın akademisyen ve öğretmene de ulaşıldı. Eğitim çalışmalarımız, farklı üniversitelerde sürecek.” 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...