maritbet girişmaritbet
Cebeci Group 2025 yılında 200 milyon dolarlık olacak

Cebeci Group 2025 yılında 200 milyon dolarlık olacak

Pendik, Kartal ve Kurtköy’de üç proje geliştiren Cebeci Group, uzun vadeli hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

TOKİ'nin 1983 yılında Erzurum'da yaptırdığı 3 bin konutluk deprem evlerine kum taşıyarak inşaat sektörüne adım atan Cebeci Group, 2025 yılında 200 milyon dolarlık gayrimenkul portföyü ile halka açılmanın planlarını yapıyor. Bu gün üç projeyi aynı anda geliştiren Cebeci Group'un gayrimenkul geliştirmeden şehir içi taşımacılığa, sanayicilikten lojistik depoculuğa kadar birçok sektörde faaliyetleri var.

İnşaat sektörünün farklı kollarında 32 yıldan beri faaliyet gösteren Cebeci Group, Erzurum'da TOKİ Konutları ile sektöre giriş yaptı. Daha sonra bölgede 40 kilometrelik isale hattını tamamlayarak yerini sağlamlaştıran firmayı yeni işler ve ihaleler takip etti. Firma 1990 yılından bu yana İstanbul'da geçerek yap-sat, sanat yapıları, depolar, gayrimenkul geliştirme gibi birçok konuda hizmetler verdi.

Hedeflerinin çok büyük olduğunu belirterek sözlerine başlayan Cebeci Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cebeci bundan sonra markalı konutlarda ilerlemek istediklerini dile getirdi.

Devlet terbiyesi kulvar değiştirtti

İstanbul'da inşaat yaparken gayrimenkullerin altyapısının ve planlarının eksik olması üzerine kulvar değiştirdiklerine işaret eden Cebeci, “Biz devlet terbiyesinden geldik. Eksik iş yapamayız. İstanbul'da arsaların eksikliği, iskan alınamaması, ruhsatların sorunlu olması bizi yap sat sektöründen vazgeçirdi.  Gayrimenkul geliştirme alanına yönelmemizi sağladı” dedi.

Lojistik depoculuğu tanıdılar

Düzgün iş yapınca müşterinin kendilerini bulduğunu ve farklı alanlara açıldıklarını söyleyen Cebeci, “Gebze OSB alanında geniş arsaları geliştirip ruhsatlarını alırken bir armatör gelerek yabancılar adına arsamızı satın aldı. Bunun üzerine biz gayrimenkul geliştirmeye ağırlık verdik. Bu arada lojistik depoculuk ile tanıştık. Dünyadaki örnekleri yerinde inceledik. Gördük ki bu konuda çok geriyiz” dedi.

Geniş arsalar ile meşgul olurken Mermerler ve Yılsan'ın kendilerine ortaklık teklif ettiğini belirten Cebeci, “Bunlara ilaveten bir diğer ortağımız ile 4 firma olarak Halk Bankası'ndan Kocaeli'nde 739 dönüm arazi satın aldık. Devlet büyüklerine danışarak Türkiye'nin lojistik mal sevkiyatında çok avantajlı konumda olmasına rağmen depoculukta çok geri olduğunu anlattık. Şimdi bu arazimize 500 milyon dolar yatırım yaparak dünya standardında bir lojistik köy kurmak üzere kolları sıvadık” dedi.

2025'te halka açılacak

Sanayi bölgesini tanıdıktan ve sermaye birikimi sağladıktan sonra gayrimenkul geliştirme bilgisi ve inşaatçılıklarını bir araya getirdiklerini kaydeden Cebeci, fiyatları daha uygun olduğu için bina yapmak üzere Pendik, Kurtköy ve Kartal'da yatırımlık arsalar aldıklarını söyledi. İstanbul'da 50 dönüm kadar arsaları olduğunu kaydeden Cebeci, “Arsaların üzerine proje geliştirmeye başladık. Cebeci Group çatısı altında topladığımız şirketlerimize 5, 10 ve 20 yıllık hedefler belirledik. Zorlayıcı bir etki olmazsa 5 yıl içinde arsaları geliştirmek, projelendirmek ve inşa ederek satmak istiyoruz. On yıl içinde ise 100 bin metrekare inşaat yapmak ve 200 milyon dolarlık bir gayrimenkul portföyüne ulaşarak bunu halka arz etmek edeceğiz” dedi.

Esası kontrat ve kontrol oluşturacak

Bu arada kurumsallaşarak emin adımlarla kendi kendine yürüyen bir yapı kurmak istediklerini ifade eden Cebeci, “Türkiye'de kontrat ve kontrol esasına dayanan bir iş disiplini ile katma değeri yüksek planları hazırlamak, projeler yapmak ve insanımıza markalı konutlar sunmak istiyoruz” dedi.

Marka olacaklar

Bunun için kuracakları ekiplerin detaylarını aktaran Cebeci, “Kontrat ve kontrol mantığı üzerine hukuk, mali müşavirlik, mimarlık, mühendislik, saha mühendisleri, pazarlama… gibi ekipler oluşturulacak. Alt yükleniciler Türkiye'nin en iyilerinden seçilecek. Hazırlıklarını yaparak büyük ihalelere katılacağız. Marka olacağız. Yıllık iş hedeflerimiz var. Hızlı değil sağlıklı işler yapacağız. Üst gelir grubuna hitap edeceğiz. Kısacası Mercedes kıvamında konut yapacağız. Çünkü insanlarımız bunu istiyor. Bizde cevap vereceğiz” diye konuştu. 

İlk proje ile ödül aldılar

İlk markalı konut projeleri olan Pendik Cebeci Residence ile Sign Of The City Awards'ta çok katlı ve karma proje kategorisinde ödül aldıklarını söyleyen Cebeci, “199 proje arasında 5 finalist arasında yer aldık. Bize nasıl başardığımız sorulduğunda 30 yıl gayrimenkulün mutfağında çalıştıktan sonra kendi projemizi vitrine çıkardığımızı söyledik” şeklinde konuştu.

Geliştirdikleri üç proje konut projesi ve lojistik depolar hakkında bilgi veren Cebeci şöyle konuştu:

Pendik'e rezidansı getirdiler

Pendik'te markalı konut dendiğinde ilk akla gelen Cebeci Residence iki blokta 126 konuttan oluşuyor. Projenin 85 milyon lira yatırım değeri ve 150 milyon lira ciro beklentisi var. 8 bin 500 metrekare arsa üzerine 35 bin metrekare inşaat yapılması planlanan projenin inşaatın seviyesi yüzde 20 civarında. Beş gün önce satışa çıkıldı ve şimdiden yüzde 5'i satıldı. Projede yaşamın başlama tarihi ise Ocak 2017 olarak planlanıyor.

Zaha Hadid'in alanında yükselecek

Kartal'da Zaha Hadid'in çizdiği alan içinde kalan 13 bin metrekarelik arsada kentsel dönüşüm projesi geliştirilecek. İnşaat alanı 80 bin metrekare olan proje, karma nitelikte olacak. Rezidans, ofis, ticari alanlar ve bir otelin olacağı kule 47 kat yükselecek. 30 milyon dolar arsa değeri olan projeye 20 milyon doları harcama olmak üzere toplamda 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Pendik Cebeci Rezidans'ın kaba inşaatı bittikten sonra Kartal projesine 2016'nın ilk aylarında başlanacak. 

Villa yapılacak

Kurtköy'de ruhsat aşamasında olan arsanın avan projeleri kabul edildi. Tanıtım filmleri hazırlandı. 20 bin metrekarelik arsaya 30 bin metrekare inşaat yapılabilecek. 20 milyon dolarlık arsaya 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 65-70 milyon dolarlık bir ciro beklentisi var.

Kendi adlarına da depo yapıyorlar

Birde 50 ve 100 bin metrekarelik ayrıca lojistik depo projesini firma olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ortaklarla beraber Kocaeli'nde de 739 dönüm üzerine 500 milyon dolarlık lojistik köy yapacağız.

“Konut artık değerli, firmanın geçmişini araştırın”

İstanbul'da artık konutların eski barınak anlayışından çok uzakta olduğunu ve değer taşıdığını söyleyen Cebeci, alım yapmak isteyen tüketicilere dikkatli olmalarını tavsiye etti. Konut alırken firmaların araştırılmasını isteyen Cebeci, “Elma ile elmayı kıyaslasınlar. Firmaların bankalardan finansal güçlerini araştırsınlar. Konutlar artık pahalandı ve rezidans gibi konutların değeri ileride daha da yükselecek. Daireyi alınca iş bitmiyor. Sosyal alanların kullanımı, yönetimi, işletilmesi gibi konular çok önemli. Konutun değerini yakından etkiliyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi
  • 10.10.2022 14:13

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı ...

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu
  • 03.10.2022 15:29

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kadıköy-Kartal-Pendik-Tavşante ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu
  • 03.10.2022 13:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu'nda gerçe ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı tanıtım filmi yayında!
  • 03.10.2022 10:05

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı tanıtım filmi yayında!

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hiz ...

Bakan Karaismailoğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Ekim ayında açılacak"
  • 12.09.2022 15:59

Bakan Karaismailoğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Ekim ayında açılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökç ...