maritbet girişmaritbet
Çiğdem Hitay: Konut alana oturum izni verilsin!

Çiğdem Hitay: Konut alana oturum izni verilsin!

Çiğdem Hitay, Mütekabiliyet Yasası ile birlikte Türkiye'ye önemli bir şekilde yabana sermayenin gireceğini söyledi.

2010 yılında Türkiye pazarına giren ünlü gayrimenkul satış ve danışmanlık markası Sotheby's International Realty'i bünyesinde barındıran Hitay Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Hitay, Mütekabiliyet Yasası ile birlikte Türkiye'ye önemli bir şekilde yabana sermayenin gireceğini söyledi.

Hitay, "Son dönemde yabancı yatırımcının ülkemiz gayrimenkul sektörüne olan ilgisinde ciddi artış gözleniyor. Özellikle Rusya, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkelerinden (Irak, İran, BAE, vb.) önemli miktarda yatırımcı adayları ile karşılaşmaktayız. Ancak, Avrupa ülkelerinin dışında yukarıda örneklerini verdiğimiz ülkelerin vatandaşlarının çoğu mevcut Mütekabiliyet Yasası'na göre Türkiye'de mülk edinememektedir. Meclis'in gündeminde yer alan ve çıkması an meselesi olan Mütekabiliyet Yasası ile birlikte ülkemize büyük miktarda yabana sermayenin gireceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Yasa eksik kalır

Mülk edinecek yabancı vatandaşlara ayrıca oturma izninin de verilmesi gerektiğine dikkat çeken Çiğdem Hitay, "Eğer bu izin verilmezse yasanın bir tarafı eksik olur. Mülk alan yatırımcı yaşamını sürdüreceği ülkede doğal olarak oturma izni almak ister. Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ve yürürlüğe girmesiyle piyasalarda ciddi bir hareketlenme olacak. Birçok yatırımcı Türkiye'de ev sahibi olabilmek için bu yasanın çıkmasını bekliyor. Biz de özellikle Ortadoğu'dan dünya devleriyle görüşüyoruz" diye konuştu.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz