maritbet girişmaritbet
Emlak Konut'un indirim kampanyası satışlara ivme kattı

Emlak Konut'un indirim kampanyası satışlara ivme kattı

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Emlak Konut GYO'nun indirim kampanyasının sektöre ivme getirdiğini belirtti.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pek çok projesinde uygulamaya başlanan indirim kampanyası, taksit ödemeleri devam eden binlerce konut sahibini sevindirdi ve emlak satışlarına ivme kattı. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu kampanyanın sadece tüketicilere ödeme kolaylığı sağlamakla kalmadığını belirterek, yeni proje alımlarının yolunu açtığını ve stokların çok daha hızlı erimesini sağlayacağını söyledi.

Kampanya kapsamında taksitlerini kısmen de olsa vadesinden önce ödeyen müşterilere farklı oranlarda indirim yapılmaya başlandı. Uygulamaya göre kalan taksitlerinin tamamını  kapatacak olan müşterilere %20, % 75'ini kapatacak olan müşterilere %15, % 50'sini kapatacak olan müşterilere % 10, % 25'ini kapatacak olan müşterilere ise %5 oranında indirim yapılıyor. 09.06.2017 tarihinde sona erecek kampanyanın avantajlarından faydalanmak isteyenler konut alımını 01.02.2017 tarihinden önce gerçekleşmiş olması gerekiyor. 

Yastık Altı Finansman Yine Gayrimenkule Akacak

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, pek çok projede Emlak Konut'un vade farkı olmaksızın, banka ve finans kurumlarını dahi aracı koymadan sıralı senetlerle konut satışı gerçekleştirdiğini belirterek ev alma hayali kuran binlerce insanı hayallerine kavuşturduğunu vurguladı. Hakan Erilkun, şuan kalan taksitlerde %20'ye varan indirimle yastık altı olarak tabir edilen birikmiş finansmanın yine gayrimenkul sektörüne akacağına dikkat çekti. Hakan Erilkun kampanyanın yeni başlamasına rağmen özellikle Kanal İstanbul güzergahında yer alan Unikonut, Bahçekent gibi projelerde şimdiden yoğun bir hareketliliğe neden olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Projelerde 200.000 TL taksit borcu olan kişi 160.000 TL ödeyerek 40.000 TL tasarruf sağlamış oluyor. Bu da insanları bu bedeli yeni bir yatırımın peşinatı olarak vermeye yöneltiyor. Elbette bu likit akışı Emlak Konut ve beraberindeki proje üreticilerinin yepyeni konseptlerle örülmüş birbirinden cazip yeni proje üretimlerinin yolunu açacaktır.”

Mart Ayı Satışlarında Yüzde 3 Artış

Hakan Erilkun, sektörde bu uygulamanın emlak satışlarının en yoğun olduğu bahar döneminde, damga vergisinin sıfırlanması ve tapu harçlarının binde 15'e düşürülmesiyle birlikte devreye girmesinin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Tüm bu uygulamalarla Şubat 2017 satışları, Şubat 2016 döneminin binde 2 gerisinde kaldı. Bu yılın Mart ayı satışları geçen yılın mart satışlarına oranla, bu yeni uygulamaların da etkisiyle en az % 3 artış gösterecektir. Asıl büyük ivme ise Mayıs 2017 döneminde yakalanacaktır.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!
  • 16.05.2017 13:44

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, firmanın kurumsal yapısını ve ...

Emlak Konut'tan 'Güçlü Türkiye için birlik vakti' kampanyası!
  • 31.01.2017 22:41

Emlak Konut'tan 'Güçlü Türkiye için birlik vakti' kampanyası!

Emlak Konut GYO, 30 projede 15 bin bağımsız birimi kapsayan 'Güçlü Türkiye için ...

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!
  • 29.08.2016 15:33

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da emlak piyasasının sürekli ha ...

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!
  • 25.08.2016 11:33

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlaktasondakika.com'un sorularını yanıt ...

Emlak Konut Bizim Mahalle'de daireler 4 günde tükendi
  • 16.06.2020 11:38

Emlak Konut Bizim Mahalle'de daireler 4 günde tükendi

12 Haziran'da Emlak Konut kampanyasıyla satışa sunulan Emlak Konut Bizim Mahalle ...

"Ev almak isteyenler Emlak Konut'un kampanyasını kaçırmamalı"
  • 05.06.2020 14:16

"Ev almak isteyenler Emlak Konut'un kampanyasını kaçırmamalı"

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, Emlak Konut’un başlattığı 26 ...