maritbet girişmaritbet
Expo Turkey by Katar nasıl geçti?

Expo Turkey by Katar nasıl geçti?

Ağırlıklı olarak Türk inşaat firmalarının yer aldığı Expo Turkey by Katar'da bazı şirketler önemli satış ve işbirliklerine imza attı.

Ağırlıklı olarak gayrimenkul firmalarının yer aldığı Expo Turkey by Qatar, iki ülke arasındaki ticaret hacmini büyütecek önemli organziasyonlardan birisi olma amacıyla yola çıktı. İlk kez bu yıl düzenlenen Expo'da inşaat firmalarının dışında kuyumculuk, tekstil, mobilya gibi sektörlerde yerini aldı.

Emlaktasondakika.com rüzgarı esti

19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca QNCC isimli fuar alanında gerçekleştirilen organizasyon emlaktasondakika.com adına başarılı bir şekilde sonuçlandı. Yabancı yatırımcılar konusunda yapmamız gerekenler hakkında düzenlediğimiz oturumda önemli siimleri ağırladık. Ayrıca canlı yayınlarımızda sektörün önde gelen isimleriyle konuştuk.

Firmalar konut satışı da yaptı

Suryapı, Sinpaş GYO, Teknik Yapı gibi firmalar fuarda konut satışı gerçekleştirdi. Ayrıca firmalar, işbirlikleri için Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti. Artaş İnşaat, dev standında önemli yatırımcıları ağıladı.

Fuar alanına ulaşım kolay olmalı

Sektörün önde gelen isimleri fuarın  daha büyük reklam çalışamlarıyla etkisinin artabileceğini belirttiler. Türk inşaat patronları, fuar alanının organizasyon için çok iyi olduğunu ancak şehrin dışında olması sebebiyle bir nebze olsun ziyaretçi sayısının beklentilerin altında kalmasına sebep olduğunu söylediler.

Türk bakan eksikliği hissedildi

Fuar sırasında söylenen en önemli eksiklerden birisi de, Türkiye'de bakan bazında bir katılımın olmamasıydı. Birçok inşaat firmasının yer alması dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin organizasyona katılması, büyük bir artı olurdu. Bakan bazındaki katılım, Katarlı yatırımcıların da dikkatini fazlasıyla çekerdi.

Fazla reklam, fazla ziyaretçi

Hem ekonomik, hem siyasi, hem de ticari anlamda ilişkilerimizin iyi olduğu Katarla, bu organizasyon sayesinde yeni işbirliklerinin kapısı açılmış oldu. Önümüzdeki yıl aynı organizasyon, iyi bir reklam çalışmasıyla daha etkili sonuçlarla tamamlanabilir.

Yeni işbirlikleri için iletişim artmalı

Katarlıların Türkiye'yi sevmesi ve yatırım yapması, konut satışından ziyade büyük projelerde ortaklıklar doğurabilir. Dünya genelinde kişi başına düşen milli gelirde lider konumda bulunan Katarlılarla, büyük işbirlikleri yapmak için ziyaretlerimizi sıklaştırmamız ve fuar tarzında organizasyonların sayısını artırmamız gerekiyor. Ayrıca Türkiye'de sahip oldukları haklar, başta Katarlı olmak üzere tüm yabancı yatırımcılara detaylıca anlatılmalı. Bu, Türkiye açısından büyük bir avantaj olacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız
  • 20.04.2017 18:49

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda düze ...

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!
  • 19.04.2017 17:10

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!

Zincir Yapı Satış Yönetmeni Aylin Çiçek ve Blue Lake Uluslararası Satış Müdürü M ...

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı
  • 19.04.2017 16:10

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı

Gayrimenkul, mobilya, yapı malzemeleri, sanayi ve bilişim dahil pek çok sektörün ...

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!
  • 19.04.2017 15:17

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ...

Adım adım Katar'a, Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!
  • 05.01.2017 15:47

Adım adım Katar'a, Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!

Türkiye ile Katar'ın stratejik iş hacminin gelişmesi amacıyla düzenlenecek olan ...

Turkey Expo Qatar için geri sayım başladı!
  • 09.10.2018 15:17

Turkey Expo Qatar için geri sayım başladı!

Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Turkey Expo by Qat ...