maritbet girişmaritbet
EXPO Turkey by Qatar'ın açılış seremonisi yapıldı

EXPO Turkey by Qatar'ın açılış seremonisi yapıldı

Medyacity Fuar Organizasyon Ltd Sti. tarafından organize edilen EXPO Turkey by Qatar bugün kapılarını açtı.

Türkiye ve Katar arasındaki işbirliği olanaklarını artırmayı hedefleyen Expo Turkey by Qatar 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Qatar National Convention Center'da (QNCC) gerçekleştirilecek. 

Türkiye'nin önde gelen şirketlerini ve Katarlı iş adamları ile bir araya getiren fuara 3 bini aşkın iş adamının katılması bekleniyor.

Türkiye'den birçok inşaat firmasının katıldığı Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakika.com da yerini aldı. 
Emlaktasondakika.com başta olmak üzere Türkiye'den Expo Turkey by Qatar'a Emlak Konut GYO, GYODER, Artaş İnşaat, Astaş, Torunlar GYO, Suryapı, Kuzu Grup, Teknik Yapı, Tekfen, Doğuş İnşaat gibi firmaların yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Vestel, IMMIB, Dati Holding, Nakkaş Halı, İşbir Yatak, Tamek, Dorçe Prefabrik, İstikbal-Bellona-Mondi, Netaş gibi birçok firma da dev organizasyonda yerlerini aldı. Körfez Bölgesi'ndeki diğer ülkelerde yatırım ve işbirliği fırsatlarını da beraberinde getiren Expo Turkey by Qatar'a, organizasyonun yapımcı firması Medyacity, fuarda 180 metrekare büyüklüğünde stant ile katıldı.  

expo turkey by qatar

Daha önce MIPIM ve Cityscape gibi organizasyonlara katılan Emlaktasondakika.com, Mehmet Çiçekçi, Uğurcan Tokay, Ali Asatekin ve Recep Birdal'dan oluşan 4 kişilik kadrosuyla fuara katıldı. 

emlaktasondakika standı
Expo Turkey by Qatar Emlaktasondakika Standı

24 metrekare büyüklüğündeki standından özel canlı yayın ve röportajlar gerçekleştirerek, organizasyonunun her anını Türkiye'deki takipçilerine aktaracak olan Emlakatasondakika.com ekibi, Katar'da oturum da gerçekleştirecek.

Expo Turkey by Qatar'ın açılış töreni konuşmasını Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohamed Bin Ahmed Bin Towar gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen ise Doha Türk Büyükelçisi Fikret Özer katıldı.

Katar pazarının, Türkiye'ye ihtiyacı var

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohamed Bin Ahmed Bin Towar, Katar'ın son yıllarda altyapı çalışmalarına önem verdiğini dile getirerek, bu konuda büyük tecrübesi olan Türkiye'deki ürünlerin sunulmasının Katar pazarı için önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Katar arasındaki güçlü ilişkilerin yansıması olan fuarın, iki ülkenin vizyonu doğrultusunda düzenlendiğini ifade eden Towar, "Katar pazarının, Türkiye'ye ihtiyacı var. Fuar, iki ülke liderinin istediği güçlü ilişkilerin gelişmesini sağlayacak. Türkiye'nin büyük firmalarının, Katar'da yatırım yapmalarının yolunu açıyoruz. Gelecek dönemde, Katar'da Türk yatırımları hem artacak hem de çeşitlenecek." dedi.

Siyasi istikrarın ardından, Katar yatırımlarının Türkiye'de artacağını belirten Towar, Katarlı yatırımcı için Türk pazarının çok cazip olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Doha Türk Büyükelçisi Fikret Özer, "İki ülkenin hükümetleri bu toplantılara büyük destekler sağlamışlardır. Bu anlamda bu fırsatı da  kullanarak şunu belirtmek istiyorum: İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fuar. İki ülke halkını yakınlaştırması için de çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Bu organizasyonlar, Medyacity tarafından organize edilmiştir. Bu organizasyonu gerçekleştiren ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin içerisinde 150 farklı sektörden Türk şirketi katılım sağlamaktadır. Katar her zaman Türkiye'ye ihracatını yükseltmiştir. Türk firmları da Katar'da birçok projeye imza atmıştır. Katar'ın da Türkiye'ye yatırımları son dönemlerde aynı şekilde artmıştır. Büyük bir artış sergilenmiştir. Bu anlamda Katarlı işadamlarının da Türkiye'de büyük projeler yaptığını biliyoruz. Finansbank, Digiturk, BOYNER ve birçok şirket Katarlı yatırımcılar tarafından Türkiye'de yapılan yatırımlar. Daha da fazla yatırım bekliyoruz. Bu anlamda en büyük amiral gemisi inşaat sektörü. Konutlar inşa etmek için de çok büyük bir yatırım alanı inşaat sektörü. Bu faaliyet de umarım daha da tanışıp kaynaşmaya ve şirketlerimizin yakınlaşmasına bir vesile olur" dedi. 

Fuarın açılış konuşmalarının ardından ise Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Emlaktasondakika.com Haber Müdür Yardımcısı Uğurcan Tokay'a özel değerlendirmelerde bulundu.

Kurt "Üç gün boyunca firmalarımızın, özellikle B2B ve B2C goverment görüşmelerinin organize edilmesini öngörüyoruz. Sanıyorum üç gün boyunca 2 bini aşkın iş görüşmesi gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek fuarın Türkiye ile Katar arasında yapılmış en büyük ticari organizasyon olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. İnşallah firmalarımız adına da katma değer oluşturur" açıklamasında bulundu. 

Fuarda en büyük katılımın gayrimenkul sektörü tarafından gerçekleştirildiğini belirten Hakan Kurt "Gayrimenkul sektörü lider durumda. Onu mobilya sektörü takip ediyor. Daha sonra IT sektörü takip ediyor. Tüm sektörler adına başarılı bir iş geçirileceğini düşünüyorum. Son 1 yıldır buraya katılımcı olan her firmanın iş geliştirmesine teker teker çalıştık. Dolayısıyla her firma için bir portföyümüz var. İnşallah başarılı olur" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 20:51

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi

Emlaktasondakika.com ekibi, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı yerinde takip etti. Ge ...

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:53

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Katar da bu yıl ikincisi düzenlenen ...

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!
  • 19.01.2018 19:52

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!

Bu yıl 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qat ...

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:52

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Expo Turkey by Qa ...

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'
  • 18.01.2018 21:48

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer Expo Turkey by Qatar'da düzenlediğimiz Emla ...

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi
  • 18.01.2018 21:44

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi

Seha Yapı Kalite ve İş Kontrol Müdürü Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye'de hayata geç ...