maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul fiyatları patlayacak mı?

Gayrimenkul fiyatları patlayacak mı?

Son birkaç yılda İstanbul'da arsa ve konut fiyatları aşırı artış gösteriyor. Peki bundan sonra ne olacak?

İstanbul'a umut arayışıyla Anadolu'dan gelenler, büyük semtlerin etrafında gecekondu yapılanmasına neden oluyor. Otuz yıldır bu semtlerde çocuk büyüten aileler yeni neslin lüks sitelere taşınma talebiyle karşı karşıya kalıyor.

Gençlerin bu taleplerini ayaklarına götürmeyi vaat eden Mega İnşaat ve Mega Granit Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Karabağ kentsel dönüşümlerle bunun on yıl içerisinde hayata geçirileceğini dile getirdi.

Muzaffer Karabağ, son birkaç yılda İstanbul'da arsa ve konut fiyatlarının aşırı artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Altı ay önce bir arsaya talip oldum. Metrekaresine 900 dolar istedi. Pahalı olduğu için kabul etmedim. Aynı arsaya yeniden talip olduğumda benden 1.500 dolar fiyat istediler" dedi.
 

YÜZDE 70'E VARAN ARTIŞ GELEBİLİR

Buna rağmen vatandaşlar için en iyi yatırım aracının hâlâ konut ve arsa olduğunun altını çizen işadamı, gelecek beş yıl içerisinde fiyatlarda yüzde 70 tere varan artışlar olacağını aktardı.


Kanal İstanbul ve iki yakaya yapılacak yeni şehirlerle ilgili projenin uygulanabilir olduğuna vurgu yapan Mega İnşaatın patronu. "Bu sağlanırsa Türkiye'ye milyarlarca dolarlık bir kaynak sağlanmış olur. Çünkü burada çalışmanın başlamasıyla birlikte iç piyasada hareketlilik sağlanmış olacak. Yapılarda kullanılacak malzemeler yerli olacağı için küçük işletmelere finansman desteği sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.
 

KREDİDE YÜZDE 25 PEŞİNAT...
BDDK'nın konut kredisine yüzde 25 peşinat ödeme zorunluluğu getirmesini de yerinde bir karar olarak değerlendiren Karabağ, "Bu karar konut krizine karşı hem kişileri hem de şirketleri güvence altına alıyor" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz