maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul portföy yönetim sisteminde değişiklik yapıldı!

Gayrimenkul portföy yönetim sisteminde değişiklik yapıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Gayrimenkul Portföy Yönetim Tebliği'nde değişiklik yapıldı.

Son dönemde en önemli yatırım enstrümanlarından birisi olarak lanse edilen gayrimenkul portföy sisteminde değişiklik yapıldı. Türkiye'de birçok firmanın kurulduğu portföy yönetim alanında yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişikliğin detayları;

PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ VE BU ŞİRKETLERİN FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (III-55.1)'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-55.1c)

MADDE 1 – 2/7/2013 tarihli ve 28695 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1)'nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasından sonra gelmek üzere beşinci fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiş ve mevcut beşinci fıkrası altıncı fıkra olarak teselsül ettirilmiştir.
“(1) Şirket;
a) Münhasıran payları yurt dışında yerleşik kişilere pazarlanacak yabancı kolektif yatırım kuruluşu kurmak ve yönetmek ile yurt dışında yerleşik kişilere portföy yönetim hizmeti vermek,
b) Münhasıran girişim sermayesi yatırım fonu kurmak ve yönetmek,
c) Münhasıran gayrimenkul yatırım fonu kurmak ve yönetmek,
ç) Gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırım fonu kurmak ve yönetmek
üzere kurulabilir.”
“(5) Gayrimenkul ve girişim sermayesi portföy yönetim şirketi tarafından üçüncü ve dördüncü fıkrada belirtilen personel ve organizasyon yapısına ilişkin şartlar ile diğer şartların bir arada sağlanması zorunlu olup, bu fıkralarda yer alan diğer hükümler de bu şirket için uygulanır. Şirketin genel müdürünün, Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansına veya gayrimenkul alım satım işi haricinde gayrimenkul yatırımları ve girişim sermayesi yatırımları konularından herhangi birinde en az beş yıllık tecrübeye sahip olması gereklidir.”
MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul portföy yönetim sisteminde değişiklik yapıldı!
  • 17.01.2017 08:50

Gayrimenkul portföy yönetim sisteminde değişiklik yapıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Gayrimenkul Portföy Yönetim Tebliği'nde değiş ...