maritbet girişmaritbet
Geleceğin mühendisleri güvenli iskele kurmak için yarıştı

Geleceğin mühendisleri güvenli iskele kurmak için yarıştı

Asya ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı “İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ)” bu yıl 21-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından bu yıl “Yeteneğe Dokun” teması ile düzenlenen İKZ'17, İTÜ'nün dört ayrı yerleşkede dokuz ayrı fakültede farklı sektörlerden güçlü markaları öğrencilerle buluşturdu. Dünyanın kalıp iskele uzmanı Doka, İTÜ Ayazağa yerleşkesinde inşaat mühendisliği öğrencileri bir araya gelerek güvenli ve hızlı bir şekilde nasıl kalıp-iskele kurulabileceği üzerine etkinlik düzenledi.

Uzman mühendis kadrosuyla projeye özel mühendislik hizmeti ve çözümler sunan ve şu anda Türkiye genelinde yaklaşık 130 şantiyede kullanılan Doka, en güvenli kalıp ve iskeleyi birlikte kuracak öğrencilere staj imkanı sunacak bir yarışma düzenledi. “Güvenli Kalıp ve İskele Kurma” yarışmasında amaç, öğrencilere güvenli kalıp ve iskele sistemlerinde olması gerekenleri uygulamalı olarak gösterebilmekti. Bu doğrultuda, inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından beşer kişilik gruplar oluşturuldu. Gruplardan kendilerine verilen çizime uygun, en güvenli ve hızlı kalıp ve iskele sistemini kurmaları istendi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen yarışmada, Doka ekipmanları ile hızlı iskele kurulumunun yanı sıra iş ve işçi güvenliğinin ön planda tutulduğu kurulumlar gerçekleştirildi. Doka, yarışmanın sonucunda kendi kriterlerine uygun kalıp ve iskele kurulumlarını gerçekleştiren gruplar içerisinden en güvenli kalıp ve iskeleyi kuran grup öğrencilerine staj imkanı sundu. 

Kalıp-iskele sektöründe mühendisliğin önemi

İTÜ Kariyer Merkezi'nin İKZ'17 değerlendirmesini yapan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, “Kalıbı bir lego olarak düşünmek gerek. 40 bin farklı ürünün bir araya gelmesinden oluşuyor. İskele ve kalıp sektörü yalnızca ürün tedarik edilen ve üretilip satılan bir sektör değil, bir yönüyle de ağır teknik boyutu ile bir mühendislik hizmetidir. Çünkü bir projenin başarılı, güvenli, hızlı ve ekonomik bir şekilde ilerleyebilmesi için doğru çözümler sunulması gerekir. Bu nedenle geleceğin mühendislerinin şimdiden bu bilinçle hareket etmesi son derece önemli. İTÜ Kariyer Merkezi'nin çalışmalarını bu nedenle bizler de gönülden destekleyerek öğrencilere fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'İş sağlığında gelişmiş ülkeler seviyesindeyiz'
  • 30.11.2017 13:00

'İş sağlığında gelişmiş ülkeler seviyesindeyiz'

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, iş sağlığı güvenliği konusunda T ...

3. Havalimanı, Doka Kalıp İskele'yi tercih etti
  • 22.09.2017 17:41

3. Havalimanı, Doka Kalıp İskele'yi tercih etti

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan ve İstanbul’un Yeni Havalimanı'ndaki yü ...

Geleceğin mühendisleri güvenli iskele kurmak için yarıştı
  • 24.02.2017 09:18

Geleceğin mühendisleri güvenli iskele kurmak için yarıştı

Asya ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı “İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ)” bu yıl 21- ...