maritbet girişmaritbet
İbrahim Çağlar, MIPIM'de ESD canlı yayınına katıldı!

İbrahim Çağlar, MIPIM'de ESD canlı yayınına katıldı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM'de Emlaktasondakika.com canlı yayınına katıldı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2017 Fuarı'nda Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına konuk oldu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Emlaktasondakika.com'a verdiği röportajda İstanbul'un kazandıran bir şehir olduğundan bahsetti;

“En merkezi yerdeyiz artık burası bizim mekanımız oldu diyebiliriz. Bir tarafta Londra bir tarafta Paris bütün iştihamı ile İstanbul. Hareketli olacağını tahmin ediyoruz 26 bin ziyaretçi var bu sene kaydını yaptıran bununla birlikte 5 bin yatırımcı ve birçok proje. 2 bin 600 firma var şuanda buraya gelen ve binden fazla proje sunuluyor. Biz de tabi İstanbul'un mega projelerini anlatacağız bu sene çadırda ve ikili iş görüşmeleri yapacağız bunların randevuları yapıldı, planları yapıldı. Sayın bakanımız burada yatırımcılarla buluşacaklar. Yine biz İstanbul'u anlatmaya devam edeceğiz yatırımcılara çünkü hala İstanbul'a olan ilgi büyük. Yüzyıllardan beri yatırımcısına kazandıran bir şehir İstanbul, kazandırmaya da devam ediyor ve çok çok yeni projelerimiz var. Bunlara projeleri anlatacağız ve ben umuyorum ki iyi geçecek. Ümitliyiz biz, o yüzden tam kadro buradayız”

Bu tarz etkinlikler ile gayrimenkul sektörünün etkisi artırıyor mu?

 “Artmak zorunda çünkü gayrimenkul sektörü bizi arkadan öyle bir itiyor ki, öyle bir ayağa kaldırıyor ki o yüzden bizde artık daha farklı, daha büyük etkinliklerle burada olmak mecburiyetindeyiz çünkü gayrimenkul sektörü gerçekten çok büyüdü ve devletin yaptığı projeler, İstanbul'daki mega projeler bunları destekliyor devamlı. Onun için artarak devam edecek bu artık. İstanbul, 8 bin 500 yıllık bir şehir, her yeri buram buram tarih kokan bir şehir. Projeler güzel, projeler modern, büyük projeler şimdi finans merkezi oluşturuyoruz biliyorsunuz. Aşağı yukarı Avrupa'nın en büyük finans merkezlerinden biri olacak ve bölgeye tamamen hitap edecek finans merkezi oluşturuyoruz. Yeni havalimanımız var onu burada sunuyoruz ki dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesi. Bununla birlikte 3. Köprüyü yaptık, Marmaray'ı yaptık, Avrasya Tüneli'ni yaptık şimdi Marmaray tünelini, Martı tünelini yapıyoruz. Kanal İstanbul'a açılacak, iki yeni şehir kurulacak yani ben anlatmaktan bazen yoruluyorum, unutuyorum o yüzden elimde notlarla geziyorum. Çok büyük projeler var. Bir de biz İstanbul Ticaret Odası Üniversitesi olarak Türkiye'nin mekansal planlanmasını yapıyoruz. Az sonra burada sayın bakanımızla onun işbirliği protokolini imzalayacağız. O da çok önemli bize yüklediği baya bir misyon var onu da birlikte paylaşacağız, artık yatırımcılar gelecekler seyredecekler. Neler oluyor neler bitiyor diye onlar da heyecanla bizi bekliyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı
  • 16.03.2017 16:10

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı

TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Y ...