maritbet girişmaritbet
İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı

İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e Türk doğal taşını tanıtmak ve ihracatını artırmak amacıyla katıldı.

İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, Birlik olarak ilk kez katıldıkları fuarda amaçlarının “Turkish Stones” markasını tanıtmak ve B2B kontaklar kurmak olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Fuarda olmamızın temel nedeni ‘Turkish Stones' markamızın bilinirliğini artırmak. Çünkü MIPIM uluslararası bir platform. Dünyanın önemli mimarlarının yanı sıra global yatırımcılar, müteahhitler, inşaat firmaları burada. Dolayısıyla bu aslında herkesin arayıp da bulamayacağı, gayrimenkul dünyasındaki bütün oyuncuların birleştiği önemli bir pazar” dedi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, üyelerine iş fırsatları sunuyor

Geçen sene fuarı etüt ettiklerini ve bu sene de katılmaya karar verdiklerini anlatan Rüstem Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye'deki doğal taş çeşitliliğini, aslında gücünü, dünyada biraz daha fazla bilinen ülkelere nazaran kendi markamızı öne çıkartmak istedik. Aslında bir imaj çalışması yaptık. Burada yakaladığımız iş fırsatlarını daha sonra kendi üyelerimizle buluşturacağız.”

Çağdaş sanatla doğal taş buluştu

Farkındalık oluşturmak  amacıyla fuara özel bir stant ile katıldıklarını vurgulayan Çetinkaya, "Daha önceki fuar katılımlarımız genelde taşlarımızı sergilemek ve çeşitlerimizi göstermekten ibaretti. Burada ise biraz daha sanatla bütünleşmek, Türkiye'nin kültürel bakış açısını ortaya koymak istedik. Çağla Cabaoğlu'nun artistik direktörlüğünde, sanatçı Ozan Türkkan'ın tasarladığı yeni medya üç boyutlu görsel bir çalışma hazırlandı. Mermer ocaklarından başlayan ardından fabrika prosesleri ve taş çeşitliliğini gösteren bir proje oldu. Ayrıca doğal taşa modern bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarlandı. Böylece çağdaş sanatla doğal taşı buluşturmayı amaçladık. Bu çalışmamız çok ilgi gördü ve istediğimiz etkiyi sağladık. Markamızı pekiştirmek için uluslararası platformlarda bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünya doğal taş rezervinin yüzde 42'sine sahip olduğunu hatırlatan İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, bu sene 2,2 milyar dolar, 2023'te ise 6 milyar dolar doğal taş ihracatı hedeflediklerini söyledi.
İMİB standını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da ziyaret etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı
  • 16.03.2017 16:10

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı

TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Y ...