maritbet girişmaritbet
İnşaat patronları sektörel güven endeksini değerlendirdi!

İnşaat patronları sektörel güven endeksini değerlendirdi!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi.

KLK YAPI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Kulak: "Yatırımlarımıza devam edeceğiz" 

atakan kulak

İnşaat sektörü güven endeksindeki bu yüzde 2.5'lik artış; önümüzdeki dönemlerde yeni projelerin hayata geçeceğinin bir göstergesi. Üstelik görüyoruz ki sadece inşaat değil, hizmet ve perakende sektörlerinde de güven endekslerinde yükseliş var. Sektörel güven endekslerindeki bu artışlar, ülke olarak içinde bulunduğumuz ve büyük üzüntü yaşadığımız şu günlerde bize moral verdi. Bu güven artışı; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne saldırıda bulunanlara da güzel bir cevap oldu. Biz de bu çerçevede üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Bir yandan mevcut projelerimizi aralıksız sürdürürken, bir yandan da ülkemize güvenimizin bir göstergesi olarak yatırımlarımıza da devam edeceğiz. 

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ: "Frene basmadan yola devam"

doğan dağ

Haziran ayında 106 bin 187 konutun satıldığı sektörde, güven endeksi temmuz ayında yüzde 2.5 artarak 82.95 değerine yükseldi. Bu, bize alınan kayıtlı siparişlerin arttığını gösteriyor. Üzücü günlerden geçtiğimiz şu günlerde açıklanan bu sonuç moral verdi. Artış; yeni yapılacak projelerin de sinyali aslında. Bizim de bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine güvenimiz tam. Bu nedenle ülkemizin bağımsızlığına ve bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain saldırıya cevabımızı yolumuza devam ederek veriyoruz. Mevcut projelerimizi zaten aralıksız sürdürüyoruz, bundan sonra da frene basmadan yola devam edeceğiz. 

ONS İncek İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay: "İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek"

tuna atalay

TÜİK verilerine göre; inşaat sektörü güven endeksi geçtiğimiz aya göre temmuzda yüzde 2.5 artarak, 80,94'ten 82,95 değerine yükseldi. Yaz döneminde yaşanan durgunluk ve son günlerde ülkemizde gelişen olumsuz olaylara rağmen inşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. İnşaat sektörü güven endeksi artışının yanı sıra hizmet ve perakende sektöründeki artışın, ekonomimize olan güvenin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. İnşaat sektöründeki yatırımlar hız kesmeden devam edecektir, bizlerde ülkemiz için her zaman olduğu gibi daha çok çalışacağız. 

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: "Güvendeki artış hem moral verdi hem sevindirdi"

mustafa baygan

Temmuz ayında hem siyasi hem ekonomik sıkıntılara rağmen yüzde 2,5 güven artışını görmek hayli sevindirici. Her zaman söylediğimiz gibi Türk kamuoyunun, yatırımcısının gayrimenkule karşı özel bir sempatisi var. Hem ilk edinim ihtiyacı hem de tasarruf değerlendirmek için gayrimenkule yatırım yapmayı seviyoruz. 
Gayrimenkulü hep ilk sırada tutuyoruz. 

Açıklanan verilere göre; Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi krizinde yaklaşık 7-8 milyar dolar döviz sattık ancak yatırımcı gayrimenkulde kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla eskiden beri söylediğimiz gibi, Türkiye'de inşaat, ekonominin lokomotifi. Bu gibi verilerle "İnşaatla büyümek sağlıklı mı?" tezini sorgulayanların da yanıldığını görüyoruz. Çünkü inşaat sektöründe sanayinin her dalı var. İnşaat sektörü büyüdüğünde ihracat kaynaklı tüm alt sektörler büyüyor sonucunda da Türkiye ekonomisi kazanıyor.

TÜİK tarafından açıklanan güven endeksi, inşaat sektörünün önemini bir kez daha vurguluyor. Gayrimenkul, yatırım aracı olarak her zaman birinci sırada. 

Gayrimenkul sektörü olarak Avrupa'daki metrekare fiyatlarından hala çok gerideyiz, değer artışı olarak da fiyatlar olarak da alacağımız epey yol var. Bütün bunlar gayrimenkul sektörü için önümüzde uzun bir yürüyüş olacağının ve yükselişin devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır: İstihdam artacak 

bengi hışır

İnşaat sektörünün büyükleri darbecilere en güzel dersi vermek için yatırımlarını hızlandırdı. Yeni yatırım kararları istatistiklerde de kendini göstermeye başladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 80,94 iken, Temmuz ayında 82,95 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu yükseliş gelecek üç aylık dönemde sektörün yeni projeleri bir biri ardına devreye koyacağına ve istihdamın artacağına işaret ediyor.

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli: Sektör güven tazeledi 

tolga çehreli

Darbe girişiminin ardından yatırımlara hız verme kararı alan sektörde toparlanma da hızlandı. Haziran ayında 106 bin 187 konutun satıldığı Türkiye genelinde inşaat sektörü güven endeksi Temmuz ayında yüzde  2.5 artarak 82,95 değerine yükseldi. Bu durum alınan kayıtlı siparişlerin arttığını, yeni yapılacak projelerin var olduğunu ve inşaat sektörünün yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: Yabancılar yeni proje istedi 

bilent dündar

Bu dönemde sektörel güven endeksinin artması bize de güzel bir moral oldu. Hizmet sektöründe güven yüzde 5,3, perakende sektöründe güven yüzde 3,9 ve inşaat sektöründe güven yüzde 2,5 arttı. Ekonominin her alanında patronlar 'Ülkemize güveniyoruz yatırımlardan taviz yok' mesajı verdi. Hizmet sektörü patronları hizmetlere olan talebin arttığını, perakendeci iş hacminin ve satışların arttığını, bizim sektörün patronları ise yeni kayıtlı siparişlerin arttığını söyleyerek bir açıdan ekonomiye güvenlerini de ortaya koydu. Haziran'da yabancılara bin 543 konut satıldı. Yeni kayıtlı siparişlerde yabancı talebi de var. İnşaat firmaları bunları da değerlendirmeye alacak. Biz de fizibilite çalışması yapacağız.

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram: “Tüm krizlere rağmen yatırımlara devam”

abdullah bayram

Darbe sarsıntısıyla zor günler geçiren Türkiye için güven endeksinin bir önceki aya göre yüksek çıkması oldukça sevindirici bir durum. Sektörün önde gelen inşaat patronları olarak darbe girişimlerine rağmen yatırımlardan asla taviz vermeyeceğimizi söylemiştik. Tüm bu gelişmeler inşaat sektörünün güven endeksinin artmasında etkili oldu. İnşaat sektörü güven endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Bu gelişme bizim için büyük bir moral oldu. Türkiye tüm krizlere rağmen ne kadar büyük bir ülke olduğunu gösterdi. Darbe girişimine rağmen ayakta kalan ve ekonomisini küçük sıyrıklarla atlatan Türkiye'nin güven endeksinin yüksek çıkmasına şaşırmamak gerekiyor. Biz de aldığımız bu güvenle yatırımlarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. 

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma: Kayıtlı siparişler arttı 

hikmet alma

Haziran ayında inşaat güven endeksi yüzde 2,2 artarak 80,94'e çıkmıştı. Artış Temmuz ayında da devam etti. Bu verinin bu ay da yükselmesi sektör açısından ve ekonomi açısından son derece önemli. Vatanını seven müteahhitler yeni yatırım kararlarıyla darbeci zihniyete en güzel dersi verirken aynı zamanda 'Biz vatanımız için elini taşın altına sokmaktan asla çekinmeyiz' söylemini de gerçeğe dönüştürdü. Sektörde kayıtlı siparişler arttı. Bizde de yeni projeler peş peşe devreye girecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşsizlik oranı tek haneye düştü
  • 10.03.2023 14:18

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 9, ...

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!
  • 17.02.2023 10:39

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışı sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayın ...

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!
  • 06.02.2023 10:48

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!

İstanbul'un nüfusu geçen yıl, bir önceki yıla göre 67 bin 51 kişi artarak 15 mil ...

İnşaatta güven endeksi ocak ayında 93,2 değerini aldı!
  • 30.01.2023 10:24

İnşaatta güven endeksi ocak ayında 93,2 değerini aldı!

Ekonomik güven endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 1,3 artarak son 1 yılın en yüks ...

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!
  • 03.01.2023 10:43

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!

Tüketici fiyatları bazında Aralık 2022'de en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile ...

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu
  • 28.12.2022 11:06

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu

Türkiye'de geçen yıl 2 milyon 777 bin 797 kişinin iller arasında göç ettiği beli ...